Finanțele Întreprinderii

Curs
6.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Finanțe
Conține 11 fișiere: doc
Pagini : 293 în total
Cuvinte : 78710
Mărime: 1.03MB (arhivat)
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Chirila Emil

Extras din curs

CAP.1. ÎNTRPRINDEREA ÎN CONTEXTUL MECANISMELOR ECONOMICO-FINANCIARE

Modalităţi de exprimare a valorii în raport cu anticipările agenţilor economici

Identificarea momentelor de vânzare / cumpărare a titlurilor, ca urmare a anticipări valorii intrinseci a titlului (Vo)

Conţinutul gestiunii financiare

Gestiunea financiară eficientă nu ar fi posibilă fără o planificare financiară coerentă şi un control de gestiune riguros. Sistemul de bugete ale întreprinderii se construieşte pe o structură ierarhică, de la cele de orientare generală (pe 3-5 ani), la cele anuale de exploatare şi, în final, la cele operaţionale de trezorerie. Bugetele anuale şi cele operaţionale sunt concretizări ale bugetelor strategice, dar şi validări ale realismului acestora din urmă. Controlul de gestiune este un demers ce depăşeşte cadrul problematic al finanţelor private. Acesta cuprinde metodologii de identificare a abaterilor faţă de prevederile bugetare şi de corectare a acestor abateri.

1.2.2 Politica financiară

Finanţele fac obiectul unei politici a conducătorilor întreprinderii, care este expresia unui comportament, a unei alegeri, a unei decizii tactice sau strategice ce vizează atingerea, în cea mai bună măsură, a obiectivului de maximizare a valorii. La nivelul întreprinderii se pot identifica trei politici financiare, considerate, la inceput, independente:

1- politica de investiţii (interne şi/sau externe);

2 - politica de finanţare (surse proprii şi/sau împrumutate);

3 ) - politica de dividende (distribuire şi/sau reinvestire de dividende.

În politica de investiţii, alternative de decizie pot fi :

- specializare respectiv adâncirea profilului de activitate în produse noi, în tehnologii noi. Pentru aceasta se vor propune investiţii interne în achiziţionarea de echipamente noi în perfecţionarea personalului etc. . Acestui gen de investiţii i se asociază riscul unei prea mari specializări dar şi rentabilitatea cuceririi temeinice a segmentului respectiv al pieţei.

- diversificarea, respectiv cumpărarea de participaţii la capitalul social al altor societăţi. Se vor propune, deci, proiecte de investiţii externe în achiziţionarea de titluri financiare. Diminuarea riscului, prin diversificare, are loc pe fondul unei rentabilităţi mai moderate ca medie a rentabilităţii diferitelor activităţi interne şi externe ale întreprinderii.

Alegerea uneia sau alteia din alternative sau a unei combinaţii între ele se fundamentează pe contribuţia lor la creşterea valorii întreprinderii. Din motive metodologice această fundamentare se face, mai întâi, separat de politica de finanţare, pentru ca, în cele din urma, decizia să integreze ambele contexte de evaluare a proiectelor de investiţii.

O primă ipoteză a teoriei finanţelor a fost aceea a separării nete a politicii de investiţii de politica de finanţare (pentru orice proiect de investiţii piaţa financiară oferă suficiente oportunităţi de procurare a capitalurilor necesare).

În politica de finanţare, alternativele de decizie pot fi:

- surse interne, rezultate din autofinanţare (amortizări + profit) şi din dezinvestiri (cesiuni) de active fixe şi circulante;

- surse externe, respectiv atragerea de capitaluri din afara întreprinderii (economisirea publică , capitaluri bancare etc.) . La rândul lor, sursele externe pot fi proprii (atragerea de capitaluri noi de la acţionari sau de la asociaţi ) şi împrumutate (de la bancă sau de la împrumutătorii publici = cumpărători de obligaţiuni ale întreprinderii).

Criteriul de selectare a uneia sau alteia sau a unei combinaţii dintre ele este costul mediu ponderat al capitalului întreprinderii. Mai precis este vorba de costul marginal al capitalurilor suplimentare necesare pentru finanţarea proiectelor de investiţii. Din acest punct de vedere, autofinanţarea este mai ieftină. Costuri mai reduse se pot obţine la creditele bancare şi la împrumutul obligatar, dacă rata de îndatorare este rezonabilă.

Cele mai costisitoare rămân atragerile de noi capitaluri de la acţionari. Creşterea capitalurilor proprii prezintă însă avantajul îmbunătăţirii structurii financiare a întreprinderii (creşterea ponderii capitalurilor proprii) şi oferă, în consecinţă, noi posibilităţi de finanţare a dezvoltării.

Preocupările recente de integrare a deciziei de investiţii cu cea de finanţare au condus la formularea unui alt criteriu de selecţie a proiectelor de investiţii, valoarea actuală netă ajustată (VANA), care ia în calcul şi oportunităţile de capital oferite de piaţa financiară.

VANA = VAN de investiţii + VAN de finanţare.

În aceste condiţii, alternativele de decizie se multiplică. Spre exemplu, o VAN de investiţii negativă poate fi compensată de o VAN de finanţare pozitivă. Acesta poate fi cazul unei investiţii pentru sectorul public (construcţia unei autostrăzi, a unei parcări etc.), care se poate bucura de o serie de facilităţi fiscale, de subvenţii publice etc.

Aceeaşi integrare, în raţionamentul financiar al condiţiei de flexibilitate, are în vedere introducerea în calculul VANA a principiului reversibilităţii (revenirii) asupra deciziei iniţiale de investiţii, a posibilităţii de opţiune (renunţare, modificare sau menţinere a proiectului iniţial), sau a comportamentului psiho-sociologic al "actorilor" întreprinderii etc. Modelarea acestor noi variabile în politica financiară face apel la teoriile recente: a opţiunilor, a agentului, a semnalului.

Politica de dividend priveşte decizia AGA de a distribui dividendele ce au rezultat la încheierea exerciţiului financiar şi/sau de a le reinvesti în dezvoltarea întreprinderii. Distribuirea de dividende completează imaginea unei firme rentabile şi remuneratorii pentru capitalurile sale proprii.

Distribuirea constantă de dividende conduce la creşterea încrederii publicului faţă de întreprindere, la creşterea valorii de piaţă a firmei. Reinvestirea din profitul net conduce la creşterea autonomiei financiare, la creşterea capacităţii de autofinanţare, la îmbunătăţirea structurii financiare a capitalurilor întreprinderii. În aceste condiţii, întreprinderea va avea un potenţial financiar superior de susţinere a propriei dezvoltări (autofinanţare dar şi capacitate de apelare la noi credite), toate acestea constituind factori de creştere a valorii întreprinderii.

Alternativa reinvestirii integrale sau parţiale a profitului net în finanţarea proiectelor de investiţii ale întreprinderii face parte din politica de finanţare. De aceea spunem adesea că politica de dividend face parte din politica de finanţare.

Evaluarea întreprinderii devine posibilă după analiza financiară a performanţelor acesteia şi după surprinderea elementelor de strategie a investiţiilor şi a finanţării lor. În baza elementelor furnizate de analiza şi politica financiară se poate face o evaluare a patrimoniului de active şi de pasive ale întreprinderii, o evaluare a fluxurilor viitoare de venituri, ce se estimează că vor fi degajate de întreprindere sau o evaluare mixtă a capacităţii, prezente şi viitoare, de remunerare a investitorilor de capital în respectiva întreprindere.

Oricare ar fi metoda de evaluare se cercetează valoarea intrinsecă de piaţă a întreprinderii, în ansamblul ei (valoarea globală) şi/sau a capitalurilor proprii investite în aceasta (valoarea netă a patrimoniului acţionarilor).

Conţinutul politicii financiare

Faptul că, utilizând diferite metode se pot obţine valori diferite ale aceleiaşi întreprinderi, se datorează integrării diferenţiate a informaţiilor în calculul valorii (asimetrie de informaţii), precum şi diferitelor intenţii urmărite de investitori pentru maximizarea valorii capitalurilor lor (arbitraj al diferitelor oportunităţi de investire în economie). Valoarea mixtă are avantajul partajării avantajelor (dar şi al dezavantajelor) de supra(sub)-rentabilitate oferite de întreprindere, în raport cu media pe sectorul industrial sau pe economie.

Preview document

Finanțele Întreprinderii - Pagina 1
Finanțele Întreprinderii - Pagina 2
Finanțele Întreprinderii - Pagina 3
Finanțele Întreprinderii - Pagina 4
Finanțele Întreprinderii - Pagina 5
Finanțele Întreprinderii - Pagina 6
Finanțele Întreprinderii - Pagina 7
Finanțele Întreprinderii - Pagina 8
Finanțele Întreprinderii - Pagina 9
Finanțele Întreprinderii - Pagina 10
Finanțele Întreprinderii - Pagina 11
Finanțele Întreprinderii - Pagina 12
Finanțele Întreprinderii - Pagina 13
Finanțele Întreprinderii - Pagina 14
Finanțele Întreprinderii - Pagina 15
Finanțele Întreprinderii - Pagina 16
Finanțele Întreprinderii - Pagina 17
Finanțele Întreprinderii - Pagina 18
Finanțele Întreprinderii - Pagina 19
Finanțele Întreprinderii - Pagina 20
Finanțele Întreprinderii - Pagina 21
Finanțele Întreprinderii - Pagina 22
Finanțele Întreprinderii - Pagina 23
Finanțele Întreprinderii - Pagina 24
Finanțele Întreprinderii - Pagina 25
Finanțele Întreprinderii - Pagina 26
Finanțele Întreprinderii - Pagina 27
Finanțele Întreprinderii - Pagina 28
Finanțele Întreprinderii - Pagina 29
Finanțele Întreprinderii - Pagina 30
Finanțele Întreprinderii - Pagina 31
Finanțele Întreprinderii - Pagina 32
Finanțele Întreprinderii - Pagina 33
Finanțele Întreprinderii - Pagina 34
Finanțele Întreprinderii - Pagina 35
Finanțele Întreprinderii - Pagina 36
Finanțele Întreprinderii - Pagina 37
Finanțele Întreprinderii - Pagina 38
Finanțele Întreprinderii - Pagina 39
Finanțele Întreprinderii - Pagina 40
Finanțele Întreprinderii - Pagina 41
Finanțele Întreprinderii - Pagina 42
Finanțele Întreprinderii - Pagina 43
Finanțele Întreprinderii - Pagina 44
Finanțele Întreprinderii - Pagina 45
Finanțele Întreprinderii - Pagina 46
Finanțele Întreprinderii - Pagina 47
Finanțele Întreprinderii - Pagina 48
Finanțele Întreprinderii - Pagina 49
Finanțele Întreprinderii - Pagina 50
Finanțele Întreprinderii - Pagina 51
Finanțele Întreprinderii - Pagina 52
Finanțele Întreprinderii - Pagina 53
Finanțele Întreprinderii - Pagina 54
Finanțele Întreprinderii - Pagina 55
Finanțele Întreprinderii - Pagina 56
Finanțele Întreprinderii - Pagina 57
Finanțele Întreprinderii - Pagina 58
Finanțele Întreprinderii - Pagina 59
Finanțele Întreprinderii - Pagina 60
Finanțele Întreprinderii - Pagina 61
Finanțele Întreprinderii - Pagina 62
Finanțele Întreprinderii - Pagina 63
Finanțele Întreprinderii - Pagina 64
Finanțele Întreprinderii - Pagina 65
Finanțele Întreprinderii - Pagina 66
Finanțele Întreprinderii - Pagina 67
Finanțele Întreprinderii - Pagina 68
Finanțele Întreprinderii - Pagina 69
Finanțele Întreprinderii - Pagina 70
Finanțele Întreprinderii - Pagina 71
Finanțele Întreprinderii - Pagina 72
Finanțele Întreprinderii - Pagina 73
Finanțele Întreprinderii - Pagina 74
Finanțele Întreprinderii - Pagina 75
Finanțele Întreprinderii - Pagina 76
Finanțele Întreprinderii - Pagina 77
Finanțele Întreprinderii - Pagina 78
Finanțele Întreprinderii - Pagina 79
Finanțele Întreprinderii - Pagina 80
Finanțele Întreprinderii - Pagina 81
Finanțele Întreprinderii - Pagina 82
Finanțele Întreprinderii - Pagina 83
Finanțele Întreprinderii - Pagina 84
Finanțele Întreprinderii - Pagina 85
Finanțele Întreprinderii - Pagina 86
Finanțele Întreprinderii - Pagina 87
Finanțele Întreprinderii - Pagina 88
Finanțele Întreprinderii - Pagina 89
Finanțele Întreprinderii - Pagina 90
Finanțele Întreprinderii - Pagina 91
Finanțele Întreprinderii - Pagina 92
Finanțele Întreprinderii - Pagina 93
Finanțele Întreprinderii - Pagina 94
Finanțele Întreprinderii - Pagina 95
Finanțele Întreprinderii - Pagina 96
Finanțele Întreprinderii - Pagina 97
Finanțele Întreprinderii - Pagina 98
Finanțele Întreprinderii - Pagina 99
Finanțele Întreprinderii - Pagina 100
Finanțele Întreprinderii - Pagina 101
Finanțele Întreprinderii - Pagina 102
Finanțele Întreprinderii - Pagina 103
Finanțele Întreprinderii - Pagina 104
Finanțele Întreprinderii - Pagina 105
Finanțele Întreprinderii - Pagina 106
Finanțele Întreprinderii - Pagina 107
Finanțele Întreprinderii - Pagina 108
Finanțele Întreprinderii - Pagina 109
Finanțele Întreprinderii - Pagina 110
Finanțele Întreprinderii - Pagina 111
Finanțele Întreprinderii - Pagina 112
Finanțele Întreprinderii - Pagina 113
Finanțele Întreprinderii - Pagina 114
Finanțele Întreprinderii - Pagina 115
Finanțele Întreprinderii - Pagina 116
Finanțele Întreprinderii - Pagina 117
Finanțele Întreprinderii - Pagina 118
Finanțele Întreprinderii - Pagina 119
Finanțele Întreprinderii - Pagina 120
Finanțele Întreprinderii - Pagina 121
Finanțele Întreprinderii - Pagina 122
Finanțele Întreprinderii - Pagina 123
Finanțele Întreprinderii - Pagina 124
Finanțele Întreprinderii - Pagina 125
Finanțele Întreprinderii - Pagina 126
Finanțele Întreprinderii - Pagina 127
Finanțele Întreprinderii - Pagina 128
Finanțele Întreprinderii - Pagina 129
Finanțele Întreprinderii - Pagina 130
Finanțele Întreprinderii - Pagina 131
Finanțele Întreprinderii - Pagina 132
Finanțele Întreprinderii - Pagina 133
Finanțele Întreprinderii - Pagina 134
Finanțele Întreprinderii - Pagina 135
Finanțele Întreprinderii - Pagina 136
Finanțele Întreprinderii - Pagina 137
Finanțele Întreprinderii - Pagina 138
Finanțele Întreprinderii - Pagina 139
Finanțele Întreprinderii - Pagina 140
Finanțele Întreprinderii - Pagina 141
Finanțele Întreprinderii - Pagina 142
Finanțele Întreprinderii - Pagina 143
Finanțele Întreprinderii - Pagina 144
Finanțele Întreprinderii - Pagina 145
Finanțele Întreprinderii - Pagina 146
Finanțele Întreprinderii - Pagina 147
Finanțele Întreprinderii - Pagina 148
Finanțele Întreprinderii - Pagina 149
Finanțele Întreprinderii - Pagina 150
Finanțele Întreprinderii - Pagina 151
Finanțele Întreprinderii - Pagina 152
Finanțele Întreprinderii - Pagina 153
Finanțele Întreprinderii - Pagina 154
Finanțele Întreprinderii - Pagina 155
Finanțele Întreprinderii - Pagina 156
Finanțele Întreprinderii - Pagina 157
Finanțele Întreprinderii - Pagina 158
Finanțele Întreprinderii - Pagina 159
Finanțele Întreprinderii - Pagina 160
Finanțele Întreprinderii - Pagina 161
Finanțele Întreprinderii - Pagina 162
Finanțele Întreprinderii - Pagina 163
Finanțele Întreprinderii - Pagina 164
Finanțele Întreprinderii - Pagina 165
Finanțele Întreprinderii - Pagina 166
Finanțele Întreprinderii - Pagina 167
Finanțele Întreprinderii - Pagina 168
Finanțele Întreprinderii - Pagina 169
Finanțele Întreprinderii - Pagina 170
Finanțele Întreprinderii - Pagina 171
Finanțele Întreprinderii - Pagina 172
Finanțele Întreprinderii - Pagina 173
Finanțele Întreprinderii - Pagina 174
Finanțele Întreprinderii - Pagina 175
Finanțele Întreprinderii - Pagina 176
Finanțele Întreprinderii - Pagina 177
Finanțele Întreprinderii - Pagina 178
Finanțele Întreprinderii - Pagina 179
Finanțele Întreprinderii - Pagina 180
Finanțele Întreprinderii - Pagina 181
Finanțele Întreprinderii - Pagina 182
Finanțele Întreprinderii - Pagina 183
Finanțele Întreprinderii - Pagina 184
Finanțele Întreprinderii - Pagina 185
Finanțele Întreprinderii - Pagina 186
Finanțele Întreprinderii - Pagina 187
Finanțele Întreprinderii - Pagina 188
Finanțele Întreprinderii - Pagina 189
Finanțele Întreprinderii - Pagina 190
Finanțele Întreprinderii - Pagina 191
Finanțele Întreprinderii - Pagina 192
Finanțele Întreprinderii - Pagina 193
Finanțele Întreprinderii - Pagina 194
Finanțele Întreprinderii - Pagina 195
Finanțele Întreprinderii - Pagina 196
Finanțele Întreprinderii - Pagina 197
Finanțele Întreprinderii - Pagina 198
Finanțele Întreprinderii - Pagina 199
Finanțele Întreprinderii - Pagina 200
Finanțele Întreprinderii - Pagina 201
Finanțele Întreprinderii - Pagina 202
Finanțele Întreprinderii - Pagina 203
Finanțele Întreprinderii - Pagina 204
Finanțele Întreprinderii - Pagina 205
Finanțele Întreprinderii - Pagina 206
Finanțele Întreprinderii - Pagina 207
Finanțele Întreprinderii - Pagina 208
Finanțele Întreprinderii - Pagina 209
Finanțele Întreprinderii - Pagina 210
Finanțele Întreprinderii - Pagina 211
Finanțele Întreprinderii - Pagina 212
Finanțele Întreprinderii - Pagina 213
Finanțele Întreprinderii - Pagina 214
Finanțele Întreprinderii - Pagina 215
Finanțele Întreprinderii - Pagina 216
Finanțele Întreprinderii - Pagina 217
Finanțele Întreprinderii - Pagina 218
Finanțele Întreprinderii - Pagina 219
Finanțele Întreprinderii - Pagina 220
Finanțele Întreprinderii - Pagina 221
Finanțele Întreprinderii - Pagina 222
Finanțele Întreprinderii - Pagina 223
Finanțele Întreprinderii - Pagina 224
Finanțele Întreprinderii - Pagina 225
Finanțele Întreprinderii - Pagina 226
Finanțele Întreprinderii - Pagina 227
Finanțele Întreprinderii - Pagina 228
Finanțele Întreprinderii - Pagina 229
Finanțele Întreprinderii - Pagina 230
Finanțele Întreprinderii - Pagina 231
Finanțele Întreprinderii - Pagina 232
Finanțele Întreprinderii - Pagina 233
Finanțele Întreprinderii - Pagina 234
Finanțele Întreprinderii - Pagina 235
Finanțele Întreprinderii - Pagina 236
Finanțele Întreprinderii - Pagina 237
Finanțele Întreprinderii - Pagina 238
Finanțele Întreprinderii - Pagina 239
Finanțele Întreprinderii - Pagina 240
Finanțele Întreprinderii - Pagina 241
Finanțele Întreprinderii - Pagina 242
Finanțele Întreprinderii - Pagina 243
Finanțele Întreprinderii - Pagina 244
Finanțele Întreprinderii - Pagina 245
Finanțele Întreprinderii - Pagina 246
Finanțele Întreprinderii - Pagina 247
Finanțele Întreprinderii - Pagina 248
Finanțele Întreprinderii - Pagina 249
Finanțele Întreprinderii - Pagina 250
Finanțele Întreprinderii - Pagina 251
Finanțele Întreprinderii - Pagina 252
Finanțele Întreprinderii - Pagina 253
Finanțele Întreprinderii - Pagina 254
Finanțele Întreprinderii - Pagina 255
Finanțele Întreprinderii - Pagina 256
Finanțele Întreprinderii - Pagina 257
Finanțele Întreprinderii - Pagina 258
Finanțele Întreprinderii - Pagina 259
Finanțele Întreprinderii - Pagina 260
Finanțele Întreprinderii - Pagina 261
Finanțele Întreprinderii - Pagina 262
Finanțele Întreprinderii - Pagina 263
Finanțele Întreprinderii - Pagina 264
Finanțele Întreprinderii - Pagina 265
Finanțele Întreprinderii - Pagina 266
Finanțele Întreprinderii - Pagina 267
Finanțele Întreprinderii - Pagina 268
Finanțele Întreprinderii - Pagina 269
Finanțele Întreprinderii - Pagina 270
Finanțele Întreprinderii - Pagina 271
Finanțele Întreprinderii - Pagina 272
Finanțele Întreprinderii - Pagina 273
Finanțele Întreprinderii - Pagina 274
Finanțele Întreprinderii - Pagina 275
Finanțele Întreprinderii - Pagina 276
Finanțele Întreprinderii - Pagina 277
Finanțele Întreprinderii - Pagina 278
Finanțele Întreprinderii - Pagina 279
Finanțele Întreprinderii - Pagina 280
Finanțele Întreprinderii - Pagina 281
Finanțele Întreprinderii - Pagina 282
Finanțele Întreprinderii - Pagina 283
Finanțele Întreprinderii - Pagina 284
Finanțele Întreprinderii - Pagina 285
Finanțele Întreprinderii - Pagina 286
Finanțele Întreprinderii - Pagina 287
Finanțele Întreprinderii - Pagina 288
Finanțele Întreprinderii - Pagina 289
Finanțele Întreprinderii - Pagina 290
Finanțele Întreprinderii - Pagina 291
Finanțele Întreprinderii - Pagina 292
Finanțele Întreprinderii - Pagina 293

Conținut arhivă zip

  • bibliografie curs.doc
  • capitol1 curs.doc
  • capitol2 curs.doc
  • capitol3 curs.doc
  • capitol4 curs.doc
  • capitol5 curs.doc
  • capitol6 curs.doc
  • capitol7 curs.doc
  • capitol8 curs.doc
  • capitol9 curs.doc
  • diagnostic.doc

Alții au mai descărcat și

Prețuri și tarife

1. ABORDAREA CONCEPTULUI DE PREŢ IN TEORIA ECONOMICĂ. 2. FUNCŢIILE PREŢULUI. 3. SISTEMUL DE PREŢURI. 4. TIPURILE PREŢURILOR ŞI CLASIFICAREA...

Finanțarea pe Termen Lung a Firmei

5.1 Conceptul de investiţii Noţiunea de investiţii poate fi privită: a) în sens larg – cuprinde totalitatea cheltuielilor şi alocărilor de...

Audit Financiar

Modulul 1. Auditul financiar contabil – Definire, rol şi obiective Scopul unităţii de curs: - Redarea unei imagini relevante asupra...

Finanțarea pe Termen Scurt a Firmei

6.1 Clasificarea activelor circulante (AC) A. din punct de vedere al conţinutului: - stocuri de: materii prime şi materiale, combustibili,...

Finanțele întreprinderii

Tema 1:Continutul finantelor intreprinderii 1.1esenta si rolul finantelor intreprinderii.Obiectivele financiare ale intreprinderii 1.2 functiile...

Specificul Determinării Tarifelor la Servicii

Tarifele sunt o categorie specifică a preţurilor care se stabilesc şi se aplică în domeniul prestărilor de servicii efectuate, atât pentru...

Gestiunea Portofoliului

Conţinutul pieţelor financiare 1.1. Conceptul de pieţe financiare În abordarea pieţelor financiare este necesar să pornim de la conceptul modern...

Finanțele firmei

1-CONCEPTUL sI FUNCtIILE FINANtELOR ÎNTREPRINDERII Finantele agentilor economici reprezintã veriga primarã, de bazã, a întregului sistem...

Te-ar putea interesa și

Analiza Lichidității Solvabilității și Capacității de Plată a Întreprinderii

1.1. Conceptul de echilibru financiar şi modalităţi de exprimare Echilibrul, într-o abordare generală, sugerează o simetrie perfectă între...

Finanțele întreprinderii

CAP I. FINANTELE INTREPRINDERII 1.1.Elemente teoretice de baza privind finantele Gestiunea financiara si de credit care functioneaza in orice...

Conținutul, locul și sfera de cuprindere a finanțelor întreprinderii

Introducere Problemele fundamentale cu care se confruntă fiecare firma vizează, in principal,stabilirea şi consolidarea locului pe care acesta îl...

Funcțiile Finanțelor Întreprinderii

Ca orice subsistem financiar, finanţele întreprinderii îndeplinesc două roluri importante şi anume funcţia de repartiţie şi funcţia de control,...

Impactul impozitării profitului asupra activității întreprinderii și asupra structurii de finanțare a întreprinderii

Impozitele si taxele constituie componente tot mai importante ale vietii noastre economico-sociale, prin intermediul lor procurandu-se cea mai mare...

Finanțele întreprinderii - SC Pinul SRL

SCURT ISTORIC S.C PINUL S.R.L cu sediul in str. Libertatii nr. 16, localitatea Tecuci, judetul Galati, avand date de identificare C.U.I R...

Finanțele întreprinderilor din comerț și turism

I. NECESITATEA, CONTINUTUL ECONOMIC SI FUNCTIILE FINANTELOR. METODE DE FORMARE A FONDURILOR AGENTILOR ECONOMICI 1. Necesitatea existentei...

Finanțele întreprinderii

Tema 1:Continutul finantelor intreprinderii 1.1esenta si rolul finantelor intreprinderii.Obiectivele financiare ale intreprinderii 1.2 functiile...

Ai nevoie de altceva?