Metode Cantitative in Managementul Financiar

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Metode Cantitative in Managementul Financiar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 10 fisiere doc, rar de 192 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Finante, Management

Extras din document

1.1. Elemente de logica a problemelor economice

Prin „problema” se întelege o dificultate care, neputând fi depasita în mod automat, presupune o cercetare empirica sau conceptuala. Intuitiv, prin problema, vom întelege o diferenta între o situatie existenta si una dorita. În structura unei probleme distingem trei componente: baza, geneza si solutia. Baza se constituie din cunostintele precedente relative la domeniul în care este formulata problema. Acestea pot aparea sub diferite formulari în continutul problemei, dar nu sunt puse sub semnul întrebarii si nici nu fac obiectul cercetarii.

Geneza cuprinde multimea cauzelor care au determinat aparitia problemei. Dintre acestea cel putin una va fi principala, restul având un rol secundar. Solutia poate exista sau lipsi temporar, local sau definitiv.

Notiunea de problema este tratata sub doua aspecte: a) continutul psihologic al problemei si b) structura formularii lingvistice a problemei.

Exprimarea clara si precisa a continutului unei probleme presupune formularea ei ca întrebare. Întrebarea reprezinta forma lingvistica naturala si directa de exprimare a unei probleme. În structura unei situatii decizionale vom distinge:

a) Strategiile (variante) de actiune – reprezinta posibilitatile de rezolvare a problemei date;

b) Starile naturii – reflecta contextul (ambianta) în care se desfasoara procesul analizat. Acestea sunt variabile care nu pot fi controlate, dar se cunoaste probabilitatea de manifestare;

c) Predictiile starilor naturii – reprezinta posibilitatile de manifestare a variabilelor necontrolate;

d) Consecintele actiunilor – reprezinta rezultatele anticipate ale implementarii strategiilor identificate în diferite ipostaze de manifestare a starilor naturii.

e) Criteriile de decizie – cuprind regulile dupa care va fi aleasa una dintre strategiile de actiune.

Formularea corecta a problemei ce trebuie rezolvata, delimitarea ei din ansamblul altor probleme cu care se gaseste în interdependenta, conditioneaza în mare masura justetea deciziei care urmeaza a fi adoptata.

O problema va fi bine formulata numai daca este bine conceputa si enuntata. Pentru ca o problema sa fie bine conceputa trebuie ca nici una dintre presupozitii sa nu fie falsa, iar pentru a fi bine enuntata va trebuie sa respecte anumite reguli, dintre care amintim: numarul variabilelor genezei sa fie egal cu numarul necunoscutelor.

Fisiere in arhiva (10):

 • Metode Cantitative in Managementul Financiar
  • Capitolul 1.doc
  • Capitolul 2.doc
  • Capitolul 3.doc
  • Capitolul 4.doc
  • Capitolul 5.doc
  • Capitolul 6.doc
  • Capitolul 6.rar
  • Capitolul 7.doc
  • Capitolul 8.doc
  • Introducere.doc