Interferenta

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest curs prezinta Interferenta.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 29 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Fizica

Extras din document

Interferenta

Interferenta este fenomenul de suprapunere doua sau mai multe unde, având ca rezultat aparitia unei distributii de maxime si minime.

Pentru obtinerea acestui fenomen, este necesar sa existe anumite corelatii între caracteristicile spatiale si temporale ale undelor, adica sa fie coerente.

O sursa coerenta este o sursa punctiforma, de pulsatie bine determinata.

Vom demonstra ca prin suprapunerea a doua unde care provin de la surse coerente rezulta o distributie a intensitatii, care variaza de la o valoare maxima , pana la o valoare minima, care poate fi zero.

Presupunând ca s-a realizat o sursa coerenta, cea de-a doua se poate obtine prin dedublarea primei.

¥n realitate, sursele clasice macroscopice nu emit lumina coerenta, ci prin dezexcitarea atomilor sau moleculelor, procese care dureaza , între doua emisii succesive amplitudinea, faza si orientarea câmpului electric sunt constante, dar variaza de la un proces la altul. Ca rezultat, lumina produsa de aceste surse nu este strict monocromatica, iar fazele initiale sunt aleatorii.

Fisiere in arhiva (2):

  • Partea I.doc
  • Partea II.doc