Studii de Caz - Spania, Franta, Grecia, Turcia

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Studii de Caz - Spania, Franta, Grecia, Turcia.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 42 de pagini .

Profesor: Despina VASILCU

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Geografie

Extras din document

Alături de Franţa şi Italia, Spania este un stat celebru pentru industria turistică, care primeşte, anual, aproximativ 50 de milioane turişti, ceea ce-i conferă locul doi în lume, după Franţa (conform aprecierilor ONT).

Spania se confruntă cu fenomenul supra-aglomerării, mai ales în sezonul cald. Cu toate acestea, turismul litoral contribuie semnificativ la veniturile industriei turistice

Cu o ieşire la Marea Mediteraneană de 1670 de km, Spania are numeroase staţiuni celebre, care au apărut şi se dezvoltă concomitent cu localizări tradiţionale, cum ar fi, de exemplu, Valencia.

Deşi amenajările masive ale zonei litorale s-au efectuat abia după 1950, din punctul de vedere al calităţii resurselor şi al serviciilor prestate nu există diferenţe semnificative între staţiunile din Spania şi cele din Franţa, de exemplu.

La începutul secolului XXI au început să se înregistreze anumite tendinţe în cadrul sectorului turistic spaniol, concretizate în reducerea participării turismului la PIB, inclusiv reducerea acestuia la turismul internaţional.

Acest tendinţe coincid cu pierderea relativă a competitivităţii pe plan internaţional a unor linii de produse şi destinaţii turistice.

Deşi s-a înregistrat o creştere a sosirilor turistice internaţionale, încasările medii nu s-au majorat, ci s-au menţinut la un nivel comparativ cu cel al anului 1999.

Turiştii străini au tendinţa de a petrece din ce în ce mai puţin timp în Spania, se auto-organizează repede, respectiv, prin intermediul internetului, cotactează direct ofertanţii de servicii turistice şi de servicii de transport, la costuri reduse, petrec tot mai mult timp în locuinţe proprii, ale prietenilor sau în locuinţe închiriate, ceea ce înseamnă o ruptură evidentă de modelul ofertei turistice clasice spaniole

Aceste schimbări din cadrul cererii şi ofertei din ultimul deceniu coincide cu un scenariu în care oferta turistică este marcată tot mai mult de procesul accelerat de urbanizare din zona mediteraneană

Fisiere in arhiva (1):

  • Studii de Caz - Spania, Franta, Grecia, Turcia.ppt