Curs 4 - Autocad

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest curs prezinta Curs 4 - Autocad.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 30 de pagini .

Profesor: Siriteanu Florin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Grafica Computerizata

Extras din document

Capitolul 4

Comunicarea si referirea desenelor

Scopul acestui capitol este sa explice posibilitatile referintelor externe, a instrumentelor Internet-ului si a interoperatibiliatii fisierelor.

Obiective

În cadrul acestui capitol, veti:

- revedea si utiliza noul External Reference Manager

- afisa XREF-uri atasate, folosind List View si Tree View

- revedea decuparea spatiala

- seta variabilele XLOADCTL si INDEXCTL pentru activarea încarcarii la comanda.

- revedea modificarile pentru controlul caii unui fisier, optiunea de legatura si detectia circulara

- pregati AutoCAD R14 pentru acces la Internet

- atasa desenului un URL

- converti si exporta desene într-un format WEB corespunzator.

Posibilitatile referintelor externe

Puteti manevra obiecte în AutoCAD în mai multe feluri. Blocurile, atributele si referintele externe sunt folosite pentru a organiza, adauga informatii si creste performanta generala si eficienta. Aceasta sectiune se va concentra pe folosirea si managementul referintelor externe.

Scopul referintelor externe

Pentru a utiliza efectiv ceea ce s-a realizat în AutoCAD, aveti posibilitatea de a insera desene complete folosind comanda INSERT. Acestea sunt inserate ca blocuri si nu sunt reactualizate, atunci când desenul original este modificat. În loc sa inserati un desen, este posibila crearea unei legaturi (linkare) de la un desen la altul. Aceasta metoda acceseaza ultima varianta a desenului referit si, deoarece el este stocat ca o legatura la desenul curent, el nu modifica semnificativ marimea acestuia. Aceasta este deosebit de folositoare pentru un proiect la care se vor face modificari pe parcurs. Planuri de ambient pentru sub-diviziuni, amplasari de sectii industriale si subansamblurile mecanice reprezinta aplicatii ale fisierelor de referinte externe.

R14 ofera utilizatorului o interfata pentru referinte externe si instrumente mai intuitive pentru un management eficient al resurselor calculatorului.

Noul manager pentru referinte externe

External Reference Manager este o noua functie din R14. Optiunile de accesare a casetei de dialog External Reference, prezentata în figura 4-1, sunt:

Toolbar: Insert, Reference

Meniu: Insert > External Reference

La linia de comanda: XREF

Introducând –xref la linia de comanda, va apare urmatorul prompter:

Command: -xref

?/Bind/Detach/Path/Unload/Reload/Overlay/<Attach>:

Fig 4- 1 Caseta de dialog External Reference

Noua interfata ofera o utilizabilitate îmbunatatita prin combinarea optiunilor pentru XREF într-o singura caseta de dialog. Textul si reprezentarea vizuala a starii pentru fiecare XREF si relatiile dintre ele sunt afisate în aceasta caseta de dialog. Selectati butonul potrivit din caseta de dialog pentru a afisa List View sau Tree View, asa cum se prezinta în figura urmatoare:

Fig 4- 2 Butoanele List View si Tree View

List View

Caseta de dialog XREF afiseaza implicit List View. Referintele externe curente sunt listate alfabetic, având si informatii despre stare, marimea fisierului, tip (atasat sau suprapus), data la care a fost deschis ultima data fisierul si calea fisierului, asa cum se arata în figura urmatoare:

Fisiere in arhiva (1):

  • Curs 4 - Autocad.doc