Grafica Asistata

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest curs prezinta Grafica Asistata.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor: Domsa ovidiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Grafica Computerizata

Extras din document

ANULAREA MODIFICARILOR FACUTE

- În sectiunile anterioare ati învatat sa utilizati instrumentul UNDO de pe bara de instrumente Standard pentru a apela comanda U care anuleaza efectele ultimei comenzi .Exista si o versiune mai performanta a comenzii U, si anume comanda UNDO , apelata introducând de la tastatura textul UNDO de la promptul Comand. În lista de mai jos sunt prezentate optiunile comenzii UNDO si functiile acestora:

- NUMBER .În cazul comenzii UNDO , puteti specifica numarul de comenzi ce trebuie anulate , introducand de la tastatura acest numar în promptul de comanda ce trebuie anulate , introducând de la tastatura acest numar în promptul de comanda. Comanda REDO anuleaza efectele comenzii UNDO, indiferent de numarul de optiuni specificate în cadrul unei singure operatiuni de anulare (cu ajutorul comenzii UNDO).

- AUTO.Optiunea Auto va permite sa anulati o serie întrega de operatii de selectie dintr-un meniu ca si cum ar fi vorba de o singura secventa de comanda (acest lucru poate fi facut si apelând comanda U printr-o simpla apasare de tasta).Comanda Undo Auto insereaza un Undo Begin la începutul fiecarei sectiuni de meniu în cazul în care sectiunea de meniu nu este deja activa - si un Undo End pe iesirea din sectiunea de meniu.

- CONTROL .Utilizând optiunea Control ,puteti limita la o singura comanda capacitatea programului AutoCAD de a anula comenzi .În mod normal, singura ocazie în care trebuie sa folositi optiunile disponibile prin intermediul optiunii Control este atunci când sunteti în criza de spatiu pe unitatea de hard-disc .În astfel de situatii , este mai bine sa eliberati spatiu pe unitatea de hard-disc decât sa restrângeti capacitatea programului AutoCAD de a anula comenzi.

- BEGIN/END. Optiunea Begin initializeaza procesul de grupare a unei serii de comenzi .Toate comenzile ulterioare apelarii acestei optiuni sunt introduse în grup , pâna când folositi optiunea End pentru a încheia grupul . Atât comanda Undo cât si comanda U , trateaza comenzile grupate ca pe o singura operatie.

- MARK/BACK .Puteti utiliza optiunea Mark a comenzii Undo pentru a marca(intr-un mod asemanator folosirii unui semn de carte) o pozitie în fisierul de anulare pastrat de programul AutoCAD 2000.Mai târziu , în timpul aceleiasi sesiuni de desenare , puteti utiliza optiunea Back pentru a anula toate comenzile apelate dupa ce a fost apelata de optiunea Mark .Pe lânga faptul ca anuleaza comenzile , optiunea Back îndeparteaza si ultimul mesaj marcat.În timpul unei sesiuni de desenare , puteti apela optiunea Mark de câte ori doriti ,pentru a plasa mai multe semne da carte pe parcursul procesului de desenare.

- REDIMENSIONAREA OBIECTELOR

Exista o varietate de comenzi ce pot fi folosite pentru a modifica obiectele existente .Comenzile ce pot fi folosite pentru a redimensiona obiectele sunt : SCALE , STRETCH , LENGTHEN , TRIM , EXTEND , si BREAK ,fiecare dintre acestea fiind tratata în aceasta sectiune .Aceste comenzi pot fi gasite atât pe bara de instrumente Modify , cât si în meniul derulant cu acelasi nume .

- SCALAREA OBIECTELOR

Comanda Scale este folosita pentru a mari sau pentru a micsora obiectele la scara. Aceasta comanda foloseste procesul de selectie general , care va ofera un mare numar de optiuni pentru selectarea obiectelor . Dupa ce selectati obiectele de scalat , programul AutoCAD afiseaza un prompt prin care va cere sa selectati un punct de baza. Apoi puteti introduce un factor de scara , selecta în mod garafic o distanta sau specifica optiunea Reference. Atunci când scalati în mod grafic setul de selectie , lungimea liniei trasa cu ajutorul cursorului este folosita ca factor de scara. Optiunea Reference a comenzii SCALE furnizeaza un mijloc util de control , dupa ce selectati aceasta optiune programul AutoCAD afiseaza un prompt prin care va cere sa specificati o lungime de referinta . De obicei veti specifica aceasta lungime de referinta în mod grafic de-a lungul unui obiect existent sau al unei distante .Apoi programul AutoCAD afiseaza un prompt prin care va cere sa introduceti o noua valoare pentru lungime.În acest mod scalarea unei distante necunoscute pentru a transforma într-o ditanta cunoscuta este o operatie foarte simpla.

- DEFORMAREA OBIECTELOR

Comanda STRETCH este utilizata pentru a modifica (mari sau micsora) lungimea unui obiect prin repozitionarea unei portiuni a obiectului. Desi comanda afiseaza promptul general Select Objects , trebuie sa selectati obiectele dorite utilizând una dintre metodele de selectie de tip Crossing(o

Fisiere in arhiva (1):

  • Grafica Asistata.doc