Grafica Asistata - AutoCAD 2000

Curs
8.3/10 (4 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 10 în total
Cuvinte : 3392
Mărime: 19.64KB (arhivat)
Cost: Gratis
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Domsa Ovidiu

Extras din document

PARTEA I

PREZENTAREA PRODUSULUI AUTOCAD 2000

CAPITOLUL 1

Noutati în AutoCAD 2000

A cincisprezecea versiune a programului AutoCAD

Caracteristicile cheie ale programului AutoCAD 2000 pot fi împartite, în mare, în cinci categorii principale.Aceste categorii cuprind:

- Productivitate sporita prin intermediul unor caracteristici pe care, considerate împreuna, Autodesk le-a denumit Heads-Up" Environment

- Acces înbunatatit si mai mare usurinta în utilizarea caracteristicilor acestui pachet software

- Raza de actiune extinsa prin marirea conectivitatii cu diferite date sau cu lucrarile executate de alte persoane

- Iesire modernizata pentru a înbunatati documentatia

Posibilitati sporite de personalizare Multiple Design Environment pentru a permite acestui pachet software sa se apropie cat mai mult de necesitatile unui anumit utilizator.

Productivitate sporita

Aceste caracteristici tind sa micsoreze gradul de utilizare a tastaturii, lucru în general adevarat în cazul unor caracteristici ale pachetului software AutoCAD 2000 cum ar fi Multiple Design Environment (MDE-mediu de proiectare multipla), noul instrument Design Center si facilitatile îmbunatatite AutoSnap" si AutoTrak".

Multiple Design Environment (MDE)

Mediul de proiectare multipla (Multiple Design Environment-MDE). Cu ajutorul instrumentului MDE al programului AutoCAD 2000 puteti lucra în mod multitasking cu mai multe desene deschise simultan.

- Posibilitatea de a deschide mai multe desene.În AutoCAD 2000 puteti deschide mai multe desene în acelasi timp. Utilizând comanda OPEN, aveti posibilitatea de a selecta oricât de multe desene prin intermediul unei casete de dialog File Open standard. În acelasi timpn, puteti deschide unul sau mai multe desene tragându-le cu ajutorul mouse-ului în AutoCAD2000 din Windows Explorer.

- Tragerea si plasarea obiectelor. În mediul MDE puteti copia sau muta diferite obiecte dintr-un anumit desen în altul printr-o operatie de tragere si plasare. Într-un desen puteti deschide, insera, crea o referinta externa (xref), copia ca obiect OLE sau crea o hiperlegatura la un fisier extern tragând fisierul respectiv cu ajutorul butonului drept al mouse-ului din Windows Explorer în desenul destinatie.

- Taiere/copiere/lipire. Acum puteti copia diferite obiecte dintr-un desen în altul fara sa fie nevoie sa rulati mai multe sesiuni de lucru cu AutoCAD 2000.

- Suport pentru copierea proprietatilor. Aveti posibilitatea de a transfera diferite proprietati, cum ar fi stratul, culoarea, tipul de linie sau scara tipului de linie, de la un desen la altul.

- Executia concurenta a comenzilor. Aveti posibilitatea de a comuta între desenele deschise fara a anula comanda aflata în executie.

Utilitarul DesignCenter din AutoCAD

Utilitarul DesignCenter al pachetului software se aseamana, atât din punct de vedere al aspectului, cât si al functiei, cu Windows Explorer. AutoCAD DesignCenter (ADC) va ajuta sa reduceti considerabil efortul de proiectare depus în cazul versiunilor anterioare ale programului AutoCAD. Acest instrument va permite sa vizualizati continutul oricarui desen ce va este pus la dispozitie (local, în retea s-au pe Internet) si sa copiati diferite materiale în desenul curent. DesignCenter prezinta diferite desene si continutul acestora, împartit pe categorii, într-o structura arborescenta.

Utilitatea si performantele instrumentului DesignCenter, ca mijloc de reducere a muncii depuse, ar fi dificil de supraestimat. Daca doriti, de exemplu, sa gasiti un bloc pe care l-ati creat cu ceva timp în urma si nu va amintiti numele desenului în care se afla aceste, DesignCenter va permite sa creati blocul respectiv.

Caracteristica AutoTrak (de urmarire automata)

AutoTrak va ajuta sa desenati diferite obiecte la anumite unghiuri sau în anumite relatii cu alte obiecte. Când apelati facilitatea AutoTrak, directiile de aliniere temporare va ajuta sa creati obiecte în pozitii si unghiuri precise. AutoTrak are doua optiuni de urmarire (tracking): urmarire polara si urmarire de tip object snap (de fixare pe obiecte). Puteti activa si dezactiva facilitatea AutoTrak prin intermediul butoanelor Polar si Otrack de pe bara de stare.

Deschiderea si încarcarea partiala

AutoCAD 2000 furnizeaza posibilitatea de a axecuta deschideri deschideri si încarcari partiale prin intermediul facilitatii Partial Open.

Cotarea rapida (QDIMQuick Dimensioning)

De multe ori, cotarea este o sarcina plictisitoare care necesita mult timp. Cu ajutorul noii comenzi, QDIM, un mare numar de pasi, ce trebuiau executati în cazul versiunilor anterioare pentru a cota chiar si un obiect cu o geometrie relativ simpla, se pot reduce la câteva selecti pe ecran.

Preview document

Grafica Asistata - AutoCAD 2000 - Pagina 1
Grafica Asistata - AutoCAD 2000 - Pagina 2
Grafica Asistata - AutoCAD 2000 - Pagina 3
Grafica Asistata - AutoCAD 2000 - Pagina 4
Grafica Asistata - AutoCAD 2000 - Pagina 5
Grafica Asistata - AutoCAD 2000 - Pagina 6
Grafica Asistata - AutoCAD 2000 - Pagina 7
Grafica Asistata - AutoCAD 2000 - Pagina 8
Grafica Asistata - AutoCAD 2000 - Pagina 9
Grafica Asistata - AutoCAD 2000 - Pagina 10

Conținut arhivă zip

  • Grafica Asistata - AutoCAD 2000.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect în AutoCad

“Ortho” reprezinta prescurtarea de la “orthogonal”, care inseamna orizontal sau vertical. Ortho nu reprezinta chiar o comanda, este un mod de...

Desenare 2D Autocad

Desenarea 2D Un desen AutoCAD este alcatuit din entitati. O entitate este o colectie de date ce vor fi tratate unitar de catre comenzile AutoCAD....

Desenarea 3D în Autocad

Informatiile necesare construirii imaginii unui corp 3D se afla stocate in baza de date. Aceste informatii sunt multimi de puncte ce vor fi...

Laboratoare AutoCad

EXERCITIUL NR. 1: Desenul de ansamblu al scripetului Avantajul important al proiectarii asistate de calculator consta în primul rând în usurinta...

Modulul Sketch - Realizarea Schițelor

Fiecare entitate solid este generata cu ajutorul unor elemente 2D care satisfac cerintele geometrice specifice comenzii de generare. Astfel, in...

Ai nevoie de altceva?