Conserve de Peste

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest curs prezinta Conserve de Peste.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Profesor: Andrei F.

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Industria Alimentara

Extras din document

1.Prezentarea produsului proiectat

Conservele de peste sunt produse alimentare obţinute prin ambalarea peştelui impreuna cu alte componente in recipiente rezistente si impermeabile inchise ermetic si sterilizate,frecvent prin tehnica clasica de sterilizare la temperaturi cuprinse intre 115-130°C care isi pastreaza calitatile nutritive si senzoriale pentru un timp mai indelungat(24-36 luni).

La fabricarea conservelor de peste se folosesc ,ca materie prima ,aproape toate speciile de peste care se congeleaza in stare proaspată (refrigerate sau congelată).

Conservele de peşte pot fi: in suc propiu; in sos tomat ;în ulei aromatizat cu diverse adaosuri; ,,aperitiv,, cu legume si zarzavaturi şi cu sosuri de vin şi muştar;tip pastă.

Conservele de peşte în ulei picant se obţin din peşte oceanic filetat sau tăiat în bucăţi ,ambulate în cutii de tablă cositorită ,vernisată.În această categorie de conserve sunt clasificate:sardea de Atlantic în ulei picat;hering în ulei;macro în ulei picant;fileu de hering în ulei:fileu de macro în ulei;sardinelă în ulei;fileu de cod în ulei picant;cod în ulei picant;merlucius în ulei picant.

2. Imporanţa peştelui in alimentaţie Implicaţii nutriţionale ale conservei de peşte

Peştele constituie una din cele mai valoroase produse alimetare datorita conţinutului in proteine complete ,in lipide cu un grad mare de nesaturare a acizilor graşi a conţinutuşui ridicat in vitamine lipo si hidrosolubile şi a concentraţiei mari de bioelemente minerale din cele mai preţioase.

Omul secolului XXI a început să înţeleagă mai bine şi mai conştient că peştele şi produsele sau subprodusele obţinute de la acesta trebuie tratate cu mai multă atenţie, în condiţiile în care proteina de origine animală provenită din mediul acvatic are un rol deosebit de important pentru dezvoltarea şi menţinerea sănătăţii organismului.

Carnea de peşte conţine atât de mulţi nutrienţi importanţi, inclusiv proteine, încât, aşa cum apreciază şi nutriţioniştii, ar trebui să constituie un segment major al hranei noastre zilnice.

Trebuie să facem precizarea că o singură porţie de peşte de 100 g, furnizează între o treime şi jumătate din necesarul de proteină zilnic.

Majoritatea peştilor au şi un conţinut ridicat de vitamina B12, vitală pentru un sistem nervos sănătos şi de iod, necesar bunei funcţionări a glandei tiroide.

Astăzi se cunoaşte că un consum ridicat de carne de peşte are un rol benefic asupra sănătăţii omului prin ajutorul pe care îl dă aceasta organismului în fortificarea lui pe de o parte, iar pe de altă parte, în minimalizarea apariţiei maladii lor cardiovasculare, prin scăderea nivelului total de colesterol, prin reducerea nivelului de trigliceride, prin faptul că moderează răspunsul inflamator şi îmbunătăţeşte metabolismul carbohidraţilor. De asemenea, consumul de carne de peşte are efecte benefice în tratamentul gutei, artritelor reumatoide, psoriazisului, în prevenirea diferitelor forme de cancer, alină migrena şi nu în ultimul rând, este destul de util diabeticilor.

Cercetările recente au demonstrat că acizii graşi nesaturaţi de tip Omega 3, derivaţi în special din peştii care trăiesc în apele reci, acţionează asupra sângelui în mai multe moduri, în sensul de a ajuta organismul uman în minimalizarea potenţialului maladiilor de orice fel. Iată de ce, dietele bogate în grăsimi provenite de la organismele acvatice, protejează şi previn organismul uman de o serie de maladii cardiovasculare.

Uleiul de peşte are în conţinutul său acizi graşi nesaturaţi cu lanţuri lungi de atomi de carbon, dintre care cei mai importanţi par a fi acidul eicosopentaenoic şi acidul cocosohexaeonoic, care sunt implicaţi în sinteza prostaglandinelor, substanţe reglatoare a numeroase procese biochimice.

Prostaglandinele sunt direct implicate în răspunsul privind funcţionalitatea aparatului cardiovascular, reduc nivelul colesterolului şi al trigliceridelor, împiedică agregarea trombocitară şi astfel scade riscul de arteroscleroză, hipertensiune arterială şi infarct miocardic.

Fisiere in arhiva (1):

  • Conserve de Peste.doc