Cursuri SIAD

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Cursuri SIAD.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 6 fisiere doc de 20 pagini (in total).

Profesor: Mihaela Muntean

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Inteligenta Artificiala

Extras din document

Cap. 1. 1.1 Mediul decizional

In 1960 Simon spunea ca decizia managerului reprezinta alegerea unei directiide actiune. In 1996, Hols Applet afirma ca decizia reprezinta alegerea unei alternative din mai multe posibile, alegere ce impune o anumita actiune manageriala.

In 2001 Phillip afirma ca decizia reprezinta rezultatul unor activitati constiente de alegere a unei directii de actiune si a angajarii in aceasta, fapt ce implica alocarea unor resurse (materiale, umane, financiare, informationale); decizia apartine unor persoane sau grup de persoane care dispun de autoritatea necesara si care raspund de folosirea corespunzatoare a resurselor angrenate.

a).In functie de nivelul decizional deosebim:

• Decizii strategice: determina obiectivele si politicile organizatiei

Ex. anticiparea viitorului organizatiei printr-o politica de piata corespunzatoare

Acest tip de decizii implica un numar mic de decidenti care trebuie insa sa abordeze probleme foarte complexe.

• Decizii tactice(control managerial) – legate de uramrirea eficientei si eficacitatii cu care sunt utilizate resursele, precum si a eficientei unitatilor operationale din cadrul organizatiei

• Decizii operationale sau de control operational – determina modalitatile in care se executa sarcinile stabilite de catre nivelurile ierarhice superioare

Odata ce informatizarea procelesor economice si conturarea asa numitelor “societati informationale” ce vizeaza crearea sau transformarea organizatiilor in organizatii virtuale bazate pe cunostinte vorbim de decizii privind cunostintele, acestea fiind legate de evaluarea ideilor privind noile produse si servicii, vizeaza metodele de comunicare a informatiilor sim cunostintelor in cadrul organizatiei.

Deciziile privind cunostintele opereaza la toate nivelurile ierarhice dintr-o organizatie.

Fisiere in arhiva (6):

  • Curs 1 siad.doc
  • CURS 2 SIAD.doc
  • CURS 3 SIAD.doc
  • CURS 4 SIAD.doc
  • Curs 5 siad.doc
  • Curs 6 siad.doc

Alte informatii

UVT-FEAA-Info econ