Sisteme Expert - Curs 2

Imagine preview
(7/10 din 3 voturi)

Acest curs prezinta Sisteme Expert - Curs 2.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Inteligenta Artificiala

Extras din document

Definitie: Un sistem expert este un program ce utilizeaza cunoasterea si procedurile de inferenta (deductie logica) pentru rezolvarea problemelor dificile care necesita in mod normal interventia unui expert uman in vederea gasirii solutiei.aStructura unui sistem expert:

– baza de cunostinte

– motorul de inferenta

– baza de fapte

– modulul explicativ

– modulul de achizitie a cunostintelor

– inferenta cu utilizatorulaModulul de achizite a cunostintelor – are rolul de a transfera cunostintele din forma in care le exprima cognitiv in foma interna de memorareaMetode de reprezentare a cunoasterii

Reprezentarea este o schema sau o modalitate folosita pentru a captura elemente esentiale ale domeniului unei probleme.

O reprezentare manipulabila este o reprezentare care permite prelucrarea automata a calculelor. Reprezentarea cunostintelor intr-un calcul consta in gasirea si realizarea corespondentei intre lumea reala si un sistem simbolic ce permite efectuarea rationamentelor. Pentru a putea reprezenta cunostintele este nevoie sa definim o serie de fapte si reguli.

Faptele - reprezentarea cunostintelor presupune existenta unor fapte, adica adevaruri intr-o situatie sau un univers si pe de alta parte reprezentarea acestor fapte intr-un formalism ales.

Prin intermediul observatiilor asupra lumii reale indentificam acele caracteristici carora li se pot asocia semnificatii in cadrul modelului. Descrierea reflecta cunostintele despre obiectul reprezentat si are ca scop deosebirea imaginii obiectului dat de imaginile celorlalte obiecte din lumea inconjuratoare. Cunoasterea trebuie reprezentata intodeauna de un “subiect inconjurator”. Un expert care are capacitatea de a interpreta informatia pe care o are la dispozitie fie direct fie prin extragerea din memorie

Fisiere in arhiva (1):

  • Sisteme Expert - Curs 2.doc