Limbajul Visual FoxPro

Imagine preview
(8/10 din 8 voturi)

Acest curs prezinta Limbajul Visual FoxPro.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 32 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Limbaje de Programare

Extras din document

11.1 Consideratii generale asupra limbajului

11.1.1 Consideratii generale

Toate limbajele de programare au în general aceeasi structura de principiu a instructiunilor. Sunt unele limbaje de programare care sunt dedicate unui anumit tip de prelucrari de date, motiv pentru care dispun de biblioteci de subprograme care asigura automatizarea anumitor faze de prelucrarea datelor. De exemplu programele dedicate prelucrarii matematice a datelor de tip Matcad sau Matematica. Altele sunt pentru prelucrarea informatiilor care sunt sub forma de baze de date, de tip FoxPro, Dbase, Paradox sau SQL, etc. Alte programe sunt de tip general dispunând de biblioteci de functii si asigurând o flexibilitate mare de prelucrare a informatiei atât pe ecran pentru jocuri de exemplu C/C++ sau Cod masina, precum si altele mai putin flexibile dar cu biblioteci de programe care automatizeaza procesul de prelucrarea datelor de tip Pascal, Visual Basic, Basic4GL, etc.

11.1.2 Alegerea limbajului de programare

Diferenta între programul sursa si cel executabil este ca în cazul primului este necesara mai întâi instalarea si pornirea programului în care se scrie codul sursa, în timp ce pentru programul executabil acest lucru nu mai este necesar el rulând direct fara a mai fi necesara lansarea programului sursa. Acest lucru înseamna ca utilizatorul nu trebuie sa detina licenta si pentru programul în care a fost realizat programul executabil el trebuind sa detina numai licenta pentru programul executabil pe care de fapt l-a achizitionat.

Alegerea între aceste tipuri de programe se face în faza de tema de proiectare sau cel mai târziu la caietul de sarcini deoarece ulterior este foarte greu de a se reveni în alegerea altui limbaj de programare acestea ne fiind compatibile unul cu celalalt.

Datorita faptului ca în domeniul economic se lucreaza mult cu siruri de date organizate tabelar numite si baze de date vom analiza numai programele de acest tip si anume FoxPro si Visual Basic. Daca primul este specific bazelor de date, al doilea este de tip general putând fi folosite si în alte domenii decât prelucrarea bazelor de date.

11.2 Baze de date, mod de realizare a unui program tip

11.2.1 Consideratii generale

Prin Baze de date se întelege un ansamblu de informatii organizate tabelar care are urmatoarele proprietati:

- este organizat, pe mai multe niveluri ale informatiei pe suportul de informatie extern uzual hard disc;

- este coerent, corespunzând unor proprietati restrictive specifice de integritatea informatiei;

- este structurat, astfel încât sa corespunda unui model de tip baza de date;

- este accesibil, putând fi folosit de mai multi operatori simultan sau succesiv.

Realizarea unei baze de date urmareste aceeasi pasi pe care i-am prezentat la subcapitolul anterior. În acelasi timp multe dintre elementele de definire si structura a elementelor de tip baze de date sunt similare cu cele de la Capitolul 6.2 nu vom mai insista asupra lor. Si în programul Visual FoxPro sau FoxPro sunt folosite ca elemente de baza tabelele, relatiile dintre tabele, formularele, rapoartele si interogarile. În acelasi timp tipurile de date si variabile cu mici diferente sunt identice cu cele de la Capitolul 9.1, motiv pentru care nu vom mai insista asupra acestora. Diferenta provine din modul de definire specific bazelor de date pentru acestea.

Fisiere in arhiva (1):

  • Limbajul Visual FoxPro.doc

Alte informatii

capitolul 11