TIC

Curs
7.2/10 (4 voturi)
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 59 în total
Cuvinte : 21758
Mărime: 1.19MB (arhivat)
Publicat de: Cristian Marinescu
Puncte necesare: 0

Cuprins

  1. Capitolul 1.2
  2. Calculatorul electronic; structura calculatorului electornic; sistemul de operare; editoarele de text; programe de calcul tabelar.2
  3. 1.1 Calculatorul electronic.2
  4. 1.2 Structura calculatorului electornic.2
  5. 1.3 Sistemul de operare.4
  6. 1.4 Editoarele de text.5
  7. 1.5 Programe de calcul tabelar.5
  8. Capitolul 2.6
  9. Elemente de reţea. Tipuri de reţele. Topologia reţelelor.6
  10. 2.1 Elemente de reţea.6
  11. 2.2 Tipuri de reţele.6
  12. 2.3 Clasificarea reţelelor după aria de întindere.7
  13. 2.4 Topologia reţelelor.8
  14. Capitolul 3.11
  15. Istoria internet-ului; world wide web;.11
  16. software pentru sistemul world wide web.11
  17. 3.1 Istoria Internet-ului.11
  18. 3.2 Adresele IP; adresele de e-mail.13
  19. 3.3 World Wide Web.15
  20. 3.4 Hipertext, hipermedia, HTML.16
  21. 3.5 Software pentru sistemul World Wide Web.18
  22. 3.6 Configurarea Internet Explorer versiunea 6.0.19
  23. Capitolul 4.22
  24. Conectarea calculatorului la internet.22
  25. 4.1 Conectarea calculatorului la Internet.22
  26. 4.2 Configurarea calculatorului pentru o conexiune Dial_Up în sistemul de operareWindows 9X.23
  27. 4.3 Configurarea calculatorului pentru o conexiune Dial_Up în sistemul de operare Windows XP.25
  28. Capitolul 5.28
  29. E-mail sau poşta electronică; crearea unui cont de e-mail; utilizarea căsuţei poştale; redactarea mesajelor on-line/off-line; simbolurilor emoţionale, acronime, comenzi speciale.28
  30. 5.1 E-mail sau poşta electronică.28
  31. 5.2 Modul de funcţionare al poştei electronice.31
  32. 5.3 Redactarea mesajelor on-line/off-line.35
  33. 5.4 Simbolurilor emoţionale, acronime, comenzi speciale.35
  34. Capitolul 6.37
  35. Protocolul TCP/IP.37
  36. 6.1 Protocolul TCP/IP.37
  37. 6.2 Nivelul TCP.37
  38. 6.3 Nivelul IP.38
  39. Capitolul 7.39
  40. Navigarea şi căutarea pe WEB.39
  41. 7.1 Navigarea şi căutarea pe Web.39
  42. 7.2 Motorul de căutare Google.43
  43. Capitolul 8.52
  44. Redactarea unei pagini web cu ajutorul Microsoft Frontpage.52
  45. 8.1 Introducere în utilizarea programului Microsoft® FrontPage (XP).52

Extras din curs

Capitolul 1

Calculatorul electronic; structura calculatorului electornic; sistemul de operare; editoarele de text; programe de calcul tabelar.

1.1 Calculatorul electronic

Calculatorul electronic sau computer-ul, este un instrument de lucru esenţial pentru munca de birou/cercetare în orice organizaţie modernă. Toate computerele se bazeză în funcţionare pe îndeplinirea câtorva sarcini principale:

- Procesarea informaţiilor

- Stocarea informaţiilor

- Transferul şi comunicarea informaţiilor

Informaţiile cu care operează permanent calculatorul pot fi împărţite în trei mari categorii:

1. Date - informaţiile ce sunt procesate

2. Programe - conţin algoritmii în baza cărora calculatorul va procesa datele

3. Parametrii de configurare - sunt informaţiile ce determină modul specific de funcţionare pentru fiecare componentă fizică a computerului sau pentru programele folosite de el.

1.2 Structura calculatorului electornic

Placa de bază ("mainboard - motherboard") este piesa la care se conecteaza toate celelalte componente ale calculatorului, atât din interior (procesor, placă video, hardisk etc.) cît şi din exterior (tastatura, mouse etc). Ea este alcătuită dintr-o placă pe care sunt gravate circuitele care permit comunicarea între componentele calculatorului. Pe placă se găsesc dispozitivele care permit montarea componentelor (soclu pentru procesor, slot AGP pentru placa video, sloturi PCI pentru modem, placa de reţea etc), dispozitivele de conectare a unor componente (porturi seriale, paralele, USB, conectori ATA etc.) dar şi componentele care sunt integrate pe placa de bază (de cele mai multe ori placa de sunet).

Plăcile de bază se diferenţiaza după soclul ("socket") procesorului, care este denumit în mod obişnuit după numărul existent de contacte pentru pinii procesorului. Soclurile pentru procesoare Intel sunt incompatibile cu procesoarele AMD. În general procesoarele Pentium şi Celeron folosesc acelaşi tip de soclu şi acelaşi lucru se poate spune despre procesoarele Athlon şi Sempron (Duron).

Procesorul este piesa cea mai importantă a unui calculator, fiind numită şi „creierul calculatorului”. Procesorul este alcătuit dintr-o multitudine de microcircuite integrate, care sunt compuse la rândul lor din tranzistori, rezistenţe, condensatori şi diode. Toate aceste componente servesc la alcătuirea unor circuite care formează porţi logice (logic gates) ce stau la baza principiului de funcţionare a microprocesorului. Procesorul se mai numeşte şi CPU (Central Processing Unit). Puterea unui procesor este dată de de

frecvenţa de funcţionare ("viteza cu care face calculele"), de arhitectura sa internă şi de cantitatea de memorie de pe pastila procesorului. Frecvenţa de funcţionare este denumită de obicei "frecvenţă de ceas" ("clock frequency") sau "frecvenţă de tact" şi este măsurată în MegaHertzi (MHz) sau GigaHertzi (GHz). Arhitectura procesorului se referă în principal la tipul de microcircuite şi dispunerea lor în cadrul nucleului (nucleelor) acestuia. Memoria existentă pe pastila procesorului se numeşte memorie "cache" de nivel 1, 2 sau 3, scrisă prescurtat de obicei L1, L2, L3.

Placa Video este componenta responsabilă cu afişarea imaginilor pe ecranul monitorului. După procesor, placa video este a doua componentă ca importanţă care determină performanţa unui calculator. Placa video conţine un procesor specializat numit GPU (Graphics Processing Unit) sau VPU (Visual Processing Unit) care face o parte din calculele necesare pentru afişarea imaginilor, cealaltă parte a acestor calcule fiind făcută de procesorul calculatorului (CPU). Fiecare placă video are o memorie RAM inclusă pe ea care este folosită de către GPU.

Hardisk-ul ("hard disk" - disc dur - prescurtat HD) este componenta pe care sunt stocate datele cu care lucrează calculatorul, sistemul de operare, diverse programe precum şi fişierele create de noi. El reprezintă memoria nevolatilă (durabilă) a calculatorului, datele fiind păstrate şi după întreruperea alimentării calculatorului la reţeaua de curent.

Hardisk-ul este format din mai multe discuri de aluminiu (numite platane) suprapuse pe acelaşi ax şi acoperite cu oxid de fier. La mică distanţă de suprafaţa discurilor se deplasează nişte brate metalice ale căror capete magnetizează porţiuni din discuri, în acest fel fiind "scrise" datele.

Memoria RAM ("Random Access Memory" - memorie cu acces aleator) este memoria rapidă folosită de componentele calculatorului pentru stocarea temporară de date. Datele sunt scrise, şterse şi iarăşi scrise rezultând un ciclu de scriere-ştergere determinat de necesităţile programelor care rulează într-un anumit moment. Memoria RAM reprezintă memoria volatilă a calculatorului pentru că datele stocate de ea sunt pierdute în momentul întreruperii alimentării.

Memoria RAM se prezintă ca o mică plăcuţă pe care se află mai multe cipuri de memorie, care se fixează pe placa de bază într-un slot de memorie.

Unităţile optice sunt dispozitive ce folosesc medii de stocare optice pentru citirea şi scrierea datelor. Stocarea optică este metoda prin care datele sunt inscripţionate/citite pe un mediu special cu ajutorul unei raze laser. În funcţie de caracteristicile lor tehnice şi de capacitatea de stocare mediile optice se împart în două categorii şi anume CD ("Compact Disc") şi DVD ("Digital Versatile Disc").

Monitorul. Monitoarele se deosebesc după tipul de afişare a imaginilor în monitoare cu tub catodic (Cathode Ray Tube - CRT) şi monitoare cu afişare prin cristale lichide (Liquid Crystal Display - LCD), prin dimensiunea diagonalei ecranului masurată în inches, precum şi prin rezoluţia şi rata de refresh pe care o pot afişa.

Unitatea de dischetă ("floppy drive") şi-a pierdut din importantă în ultimii ani o dată cu apariţia unităţilor CD-RW şi mai nou a stick-urilor de memorie. Discheta are o capacitate de stocare redusă (1,44 MB) dar reprezintă încă un mijloc ieftin pentru transferul fişierelor între calculatoare.

Preview document

TIC - Pagina 1
TIC - Pagina 2
TIC - Pagina 3
TIC - Pagina 4
TIC - Pagina 5
TIC - Pagina 6
TIC - Pagina 7
TIC - Pagina 8
TIC - Pagina 9
TIC - Pagina 10
TIC - Pagina 11
TIC - Pagina 12
TIC - Pagina 13
TIC - Pagina 14
TIC - Pagina 15
TIC - Pagina 16
TIC - Pagina 17
TIC - Pagina 18
TIC - Pagina 19
TIC - Pagina 20
TIC - Pagina 21
TIC - Pagina 22
TIC - Pagina 23
TIC - Pagina 24
TIC - Pagina 25
TIC - Pagina 26
TIC - Pagina 27
TIC - Pagina 28
TIC - Pagina 29
TIC - Pagina 30
TIC - Pagina 31
TIC - Pagina 32
TIC - Pagina 33
TIC - Pagina 34
TIC - Pagina 35
TIC - Pagina 36
TIC - Pagina 37
TIC - Pagina 38
TIC - Pagina 39
TIC - Pagina 40
TIC - Pagina 41
TIC - Pagina 42
TIC - Pagina 43
TIC - Pagina 44
TIC - Pagina 45
TIC - Pagina 46
TIC - Pagina 47
TIC - Pagina 48
TIC - Pagina 49
TIC - Pagina 50
TIC - Pagina 51
TIC - Pagina 52
TIC - Pagina 53
TIC - Pagina 54
TIC - Pagina 55
TIC - Pagina 56
TIC - Pagina 57
TIC - Pagina 58
TIC - Pagina 59

Conținut arhivă zip

Alții au mai descărcat și

Practică informatică

1 INTRODUCERE Ce este un program? Un program este o listă de instrucțiuni date calculatorului pentru a le executa. Calculatorul va citi...

Java

INSTRUCTIUNI SI EXPRESII Toate activitatile ce se realizeaza intr-un program Java pot fi rezumate la o serie de instructiuni . O instructiune (...

Medii de Programare

O baza de date trebuie sa satisfaca cinci conditii esentiale13: - O buna reprezentare a realitatii înconjuratoare, adica baza de date trebuie sa...

Test algoritmi și programare

Sa se scrie o secventa de program care calculeaza suma primelor n numere naturale impare utilizând pe rând structurile: while: i = 1;s = 0;...

Programare în C

Primul program C #include <stdio.h> int main(void) { printf(“Salut!\n”); printf(“Iata primul program C!”); return 0; } Caracterele...

Programare orientată obiect în C++

1. Redactarea programelor C 1.1. Generalitati Mediul Borland C a fost extins la Visual C si C++ Builder, adaptate programarii orientate obiect si...

Curs C++

Limbajele C si C++ sunt limbaje de programare de nivel înalt. Limbajul C a aparut în anii 1970 si a fost creat de Dennis Ritchie în...

Curs Programarea Calculatoarelor

Compilatorul VB este programul translator al sistemului de programare VB Specificaţiile comune de limbaj (CLS = Common Language Specifications)...

Te-ar putea interesa și

Economie - Franceză

L’actualité du thème. Actuellement a lieu un processus de globalisation des affaires, qui influence tous les types des entreprises. Pour survivre...

Sugestii de integrare a TIC în predarea-învățarea educației muzicale

Argument “Sugestii de integrare a tehnologiei informației și a comunicațiilor în predarea-învățarea educației muzicale” este o lucrare ce își...

Politici educaționale TIC - economie europeană

Preliminarii: Parlamentul European ca experienta directa Acest referat este facut in urma simularii procesului decizional din cadrul Parlamentului...

Testarea unei aplicații X și 0 (Tic Tac Toe) cu ajutorul utilitarului Junit

1. TESTAREA SOFTWARE ORIENTAT OBIECT Prin natura sa, programarea orientată obiect schimbă atât strategiile de testare cât şi tacticile de testare....

Proiect individual la TIC - compania de construcții Glorinal

1. Introducere Complexitatea informaţiilor cu care oamenii au interacţionat și interacţionează permanent, a făcut necesară gestionarea eficientă...

E-commerce, cercetare, dezvoltare, inovare în TIC

Introducere Comerțul electronic (e-commerce) a devenit o componentă esențială a economiei digitale, oferind oportunități ample pentru companii și...

Managementul Configurațiilor în Proiectele TIC

1. Introducere 1.1. Ce este un proiect? Un proiect reprezintă modalitatea de organizare funcţională a resurselor (umane şi de altă natură) în...

Jocul Tic-Tac-Toe în rețea neuronală - învățarea rețelei neuronale

Partea finală a proiectului ne cere ca sa si invatam reteaua sa faca “ceva”… In cazul de fata sa joace jocul Tic Tac Toe pe o tabla de 3x3. La...

Ai nevoie de altceva?