Visual C++

Curs
9/10 (4 voturi)
Conține 8 fișiere: doc
Pagini : 90 în total
Cuvinte : 34855
Mărime: 818.95KB (arhivat)
Publicat de: Beniamin Stan
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mihaela Cistelecan
Curs de Visual C++

Extras din curs

Dupa cum multi dintre noi cunosc ,atomul este format din particule materiale si anume un nucleu incarcat electric pozitiv si mai multi electroni incarcati electric negativ ce orbiteaza in jurul acestuia.

Multa vreme s-a crezut ca atomii fiecarui element chimic sunt identici si cu toate ca in anul 1881 Butlerov a emis ipoteza ca fiecare element costa din cateva feluri de atomi ,au fost necesari aproape 30 de ani de munca pentru confirmarea acestei ipoteze.Intra-devar

pana sa se puna in evidenta faptul atat de bine cunoscut astazi,ca majoritatea elementelor din sistemul periodic constau din mai multe specii de atomi numiti izotpi ,altfel trebuid rezolvate o serie de probleme dificile,probleme de baza in fizica nucleara de astazi.

In anul 1896 Bequerel descopera radioactivitatea sarurilor de uraniu.In anii imediat urmatori Schmidt si M. Curie descopera radioactivitatea thoriului , poloniului si a radiului. In anul 1899 este pusa in evidenta amanatia radiului , radonului si a radiatiilor a si b de catre Rutherford si P. Curie.

In anul 1911 Rutherford demonstraza cantitativ ca nucleul atomic consta dintr-o sarcina electrica pozitiva de dimensiune inferioara 10-12 cm si de masa net superioara electronului.In acest an sunt decoperite si radiatiile cosmice care oana in anul 1930 ,cand au fost puse la punct primele acceleratoare de particule ,au costituit singura sursa de radiatii de mare energie.

C.T.R. Wilson pune la punt in anul urmator camera cu ceata destinata fotografierii traictorii particulelor incarcate electric.

Experientele de difuzie efectuate in anul 1913 au permis sa se avalueze ordinul de marime al sarcinii electrice a nucleului, iar interpretarea de catre Moseley a masuratorilor spectrelor de raze X pe baza teoriei cuantice elaborate de Niels Bohr ,permite determinarea precisa a acestei sarcini.

Tot atunci s-au facut masuratori asupra maselor atomice si s-a constatat ca ele sunt apropiate de masele nucleare.

Experientele de deviere a ionilor diferitelor gaze prin campuri magnetice si electrice ,realizate de catre Soddy si Thomson ,i-au condus pe acestia la separea celor doi izotopi ai ai neonului.

Din punct de vedere istoric prima reactie nucleara artificiala a fost realizata de rutherford in anul 1919 bombardand nucleul de 15N cu particule a ceea ce a condus la aparitia unor protoni rapizi.

A urmat apoi descoperirea efectului Copton in anul 1922,elaborarea principiului de corespondenta de catre N. Bohr in anul 1923 , elaborarea mecanicii cuantice de catre Broglie ,Heisemberg,Dirac ,principiul de excuziune al lui Pauli in 1924-1926 ,relatiile de incertitudine ale lui Heisemberg ,teoria lui Neitler si London asupra fortelor de schimb cuantic ce conduce la formarea legaturilor chimice homopolare ,experientele de difractie efectuate de Davidson si Gurmer.

In anul 1930 ,cockroft si walton ,bombardand izotopul de 7 Li cu protonii accelerati artificial au obtinut ,in urma reactiei ,nucleul de heliu.In acelasi an Bothe si becher ,atrg atentia asupra faptului ca prin bombardare au particule a a unor elemente usoare (Be,Li,B) apare o radiatie foarte dura capabila sa treaca printr-un strat gros de plumb .Experientele repetate de Irene si Joliot Curie cu acasta radiatie l-au condus pe Chadwick la descoperirea neutronului.

Pe masura ce tehnica si-a urmat cursul ascendent ,mari oameni de stiinta au descoperit din ce in ce mai multe subtilitati ale elementelor chimice ducand la categorisiri si clasificari mult mai exacte si mai explicite ale acestora.

Izotopii reprezinta specii de elemente chimice care au acelasi numar de protoni ,dar cu numar de neutroni diferit ,au acelas numar de electroni in paturile eletronice ale atomului si ocupa acelasi loc in sistemul periodic al elementelor de unde si denumirea de “izotop” (isos=acelasi ,topos =loc).greutatie diferite ale izotopilor unui element se datoreaza numarului diferit de neutroni din nucleul atomului respectiv.In functie de raportul dintre numarul de protoni si numarul de neutroni ,nucleul atomic al izotopului respectiv poate fi stabil sau instabil

(radioactiv) putandu-se obtineastfel un izotop stabil ,care nu se dezintegreaza in timp ,sau unul radiactiv care este supus procesului de dezintegrare radioactiva.

Datorita faptului ca izotpii au mese diferite ,diferentele intre proprietatile fizice si chimice ale acestora vor fi cu atat mai pronuntate cu cat elementul este mai usor ,diferentele care au si dus la descoperirea lor.

Catre inceputul secolului john Dalton enunta postulatul conform caruia atomii aceluiasi element sunt identici si sunt egali in greutate ,un element fiid o substanta ale carui proprietati chimice sunt costante si care nu se poate separa in componenti prin procedee fizice si chimice.

Mai tarziu ,in anul 1815 ,Wiliam Prout afirma ca toti atomi elementelor chimice sunt agregate de atomi de hidrigen ,deci greutatile atomilor sunt numere intregi,greutatea atomica a hidrogenului fiid egala cu 1.

Odata cu trecerea timpului chimistii au observat ca ipoteza lui Proust nu este confirmata de experiente ,numeroase elemente poseda greutati atomice care nu sunt numere intregi.

Prin 1866 W. Crookes sugereaza ideea ca elememtele simple ,izolate de chimisti ,pot fi in realitate un amestec de specii chimice identice dar de greutati diferite ,specii carora le-a dat denumirea de metaelemente.

Existenta izotopilor a fost pusa in evidenta pe de-o parte de catre Soddy ca o cosecinta a transmutatiilor naturale ,iar pe de alta parte de lucrarile lui J.J. Thompson si F.W. Aston ,care au elaborat o metoda capabila sa detecteze si sa separe compusii izotopici.- Spectometria de masa.

Desi, inca din 1913 ,Hevesey si apoi Paneth au descoperit metoda trasorilor radioactivi a trebuit sa se astepte pana in 1934 ca sa se utilizeze si izotopi stabili si anume deuteriu si oxigen 16.Motivele intarzierii aplicarii izotopilor stabili fata de cei radioactivi se datoreaza faptului ca la acae vrene aparatura de detectie ,destul de simpla ,dadea rezultate foarte bune pentru masurarea izotopilor radioctivi pe cand prezenta unor diferenta destul de mici in proprietatile fizico-chimice necesita aparate de detectie de inlta sensibilitate.In plus ,in general izotopii stabili intyeresti in aplicatii se gasesc in stare naturala in concentratii foarte mici,deci pentru ai putea utiliza este nevoie de marirea concentratiei lor ,ori atat aparatura de detectare cat si metodele de separare ale izotopilor stabili au fost puse la punct numai in ultimele trei decenii si de fapt mai costitue si azi o problema destul de spinoasa.

Preview document

Visual C++ - Pagina 1
Visual C++ - Pagina 2
Visual C++ - Pagina 3
Visual C++ - Pagina 4
Visual C++ - Pagina 5
Visual C++ - Pagina 6
Visual C++ - Pagina 7
Visual C++ - Pagina 8
Visual C++ - Pagina 9
Visual C++ - Pagina 10
Visual C++ - Pagina 11
Visual C++ - Pagina 12
Visual C++ - Pagina 13
Visual C++ - Pagina 14
Visual C++ - Pagina 15
Visual C++ - Pagina 16
Visual C++ - Pagina 17
Visual C++ - Pagina 18
Visual C++ - Pagina 19
Visual C++ - Pagina 20
Visual C++ - Pagina 21
Visual C++ - Pagina 22
Visual C++ - Pagina 23
Visual C++ - Pagina 24
Visual C++ - Pagina 25
Visual C++ - Pagina 26
Visual C++ - Pagina 27
Visual C++ - Pagina 28
Visual C++ - Pagina 29
Visual C++ - Pagina 30
Visual C++ - Pagina 31
Visual C++ - Pagina 32
Visual C++ - Pagina 33
Visual C++ - Pagina 34
Visual C++ - Pagina 35
Visual C++ - Pagina 36
Visual C++ - Pagina 37
Visual C++ - Pagina 38
Visual C++ - Pagina 39
Visual C++ - Pagina 40
Visual C++ - Pagina 41
Visual C++ - Pagina 42
Visual C++ - Pagina 43
Visual C++ - Pagina 44
Visual C++ - Pagina 45
Visual C++ - Pagina 46
Visual C++ - Pagina 47
Visual C++ - Pagina 48
Visual C++ - Pagina 49
Visual C++ - Pagina 50
Visual C++ - Pagina 51
Visual C++ - Pagina 52
Visual C++ - Pagina 53
Visual C++ - Pagina 54
Visual C++ - Pagina 55
Visual C++ - Pagina 56
Visual C++ - Pagina 57
Visual C++ - Pagina 58
Visual C++ - Pagina 59
Visual C++ - Pagina 60
Visual C++ - Pagina 61
Visual C++ - Pagina 62
Visual C++ - Pagina 63
Visual C++ - Pagina 64
Visual C++ - Pagina 65
Visual C++ - Pagina 66
Visual C++ - Pagina 67
Visual C++ - Pagina 68
Visual C++ - Pagina 69
Visual C++ - Pagina 70
Visual C++ - Pagina 71
Visual C++ - Pagina 72
Visual C++ - Pagina 73
Visual C++ - Pagina 74
Visual C++ - Pagina 75
Visual C++ - Pagina 76
Visual C++ - Pagina 77
Visual C++ - Pagina 78
Visual C++ - Pagina 79
Visual C++ - Pagina 80
Visual C++ - Pagina 81
Visual C++ - Pagina 82
Visual C++ - Pagina 83
Visual C++ - Pagina 84
Visual C++ - Pagina 85
Visual C++ - Pagina 86
Visual C++ - Pagina 87
Visual C++ - Pagina 88
Visual C++ - Pagina 89
Visual C++ - Pagina 90

Conținut arhivă zip

  • mfc9.doc
  • mfc7.doc
  • mfc6.doc
  • mfc5.doc
  • mfc4.doc
  • mfc3.doc
  • MFC2.doc
  • mfc1.doc

Alții au mai descărcat și

Limbajul Pascal

Sintaxa instructiunii: IF < conditie > then < secventa > ; SAU IF < conditie > then < secventa 1 > else < secventa 2 > ; Principiu de...

Curs HTML

Internetul a fost descris ca „o colectie larga de retele“ sau ca o „retea de retele“. Desi ambele definitii sînt corecte, nici una nu surprinde...

Programare în Java Script

Java - Sectiunea 3 Reducerea efectului de palpaire la crearea animatiilor Efectul suparator de palpaire a imaginii in cazul animatiilor, se poate...

Structuri de Date și Algoritmi

Arbori Binari Optimi Despre arbori binari optimi putem vorbi atunci cand, pentru fiecare dintre cheile unui arbore binar ordonat cunoastem...

Curs C++

Limbajele C si C++ sunt limbaje de programare de nivel înalt. Limbajul C a aparut în anii 1970 si a fost creat de Dennis Ritchie în...

Hackeri

Hackerii sunt pasionati ai informaticii, care, de obicei au ca scop „spargerea” anumitor coduri, baze de date, pagini web etc. Ei sunt considerati...

Grafică pe calculator

Computer Graphics Cristian Rusu Office 3-8 cristian.rusu@ucv.cl What will be? It will not be an ENGLISH course! ENGLISH will be an...

Te-ar putea interesa și

Proiectarea unui sistem informatic cu ajutorul programelor Excel, Access și Visual Bsaic la S.C. Eurex Alimentare S.A.

1. PREZENTAREA ÎNTREPRINDERII S.C. EUREX ALIMENTARE S.A. Dulcea poveste a început cu peste șase decenii în urmă, în 1944. Atunci, Sabri Ulker și...

Proiectarea unei Baze de Date în Visual FoxPro

CAPITOLUL 1. ASPECTE GENERALE PRIVIND SISTEMELE DE GESTIUNE A BAZELOR DE DATE 1.1 Introducere Fiecare organizaţie lucrează cu un număr mai mic...

Proiectarea unui sistem informatic cu ajutorul programelor Excel, Access și Visual Basic la SC Montaj SA Ploiești

1. PREZENTAREA ÎNTREPRINDERII S.C. MONTAJ S.A. MONTAJ S.A. Ploiești a fost înființată prin H.G. 70/26.01.1991, prin reorganizarea, conform Legii...

Baze de Date . Visual Foxpro

1.1. Noţiuni generale O bază de date reprezintă un ansamblu de date integrat, anume structurat şi dotat cu o descriere a acestei structuri....

Plan bussines - firma Visual Screener

Denumire firmă: Visual Screener Slogan : Experience the green power!!! Siglă: Obiectivul de activitate al firmei Principalul obiectiv all...

Baze de Date - Visual Fox Pro

I. PROJECT MANAGER Visual FoxPro pune la dispoziţia utilizatorilor o modalitate sistematică de organizare şi gestiune a elementelor necesare unui...

Baze de Date în Visual Foxpro

1. Introducere Toate limbajele de programare au în general aceeaşi structură de principiu a instrucţiunilor. Sunt unele limbaje de programare care...

Visual and physical Impairment în elders

User-Centered Design User centered design (UCD) is a methodology used by developers and designer to ensure they’re creating products that meet...

Ai nevoie de altceva?