Visual FoxPro

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest curs prezinta Visual FoxPro.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Limbaje de Programare

Extras din document

3. MEDIUL DE PROGRAMARE Visual FoxPro 7.0

3.1. Notiuni de baza.

Principalele elemente ale tuturor mediilor FoxPro sunt:

- Bara de meniuri

- Fereastra de comanda

Bara de meniuri. Fiecare cuvânt care apare în bara de meniuri reprezinta o optiune bara sau mai simplu, optiune. Meniul se mai numeste meniu principal sau meniu sistem.

Pentru a selecta o anumita optiune se apasa tasta ALT în combinatie cu tasta luminoasa a numelui optiunii respective. Penru apelarea optiunii System concomitent tastele ALT si S.

Submeniul este lista care apare când se selecteaza o optiune bara. Pentru a selecta o optiune a unui submeniu se deplaseaza cursorul cu ajutorul tastelor pozitionale pe optiunea dorita si se tasteaza ENTER.

Unele selectii din meniuri au o cale directa de apelarede la tastatura, afisata în dreapta optiunii(ex: Help-F1).

Unele optiuni sunt urmate de trei puncte. Acestea reprezinta o indicatie vizuala a faptului ca, dupa selectarea lor urmeaza o caseta de dialog.

Manipularea ferestrelor. Deoarece mediul se bazeaza pe ferestre, aproape toate interactiunile au loc într-o fereastra.

Functiile ferestrelor:

1. Închidere: Cu mouse-ul: Se executa clic simplu pe butonul de închidere.

Cu tastatura: Se selecteaza optiunea Close din meniul Window sau se actioneaza combinatia de taste CTRL +Q.

2. Redimensionare si maximzare:

Cu mouse-ul: Se actioneaza asupra butonului de redimensionare cu un clic pe butonul stâng al mouse-ului. Tinân butonul mouse-ului apasat de deplaseaza cursorul pâna la pozitia dorita. Petru obtinerea dimensiunilor maxime se actioneaza butonul de extindere.

Cu tastatura: Din optiunea Size a meniului Window. Dimensiunea dorita se obtine cu ajutorul tastelor sageti. Se mai poate folosi combinatia de taste CTRL+F8. dimensiunile maxime se pot obtine din optiunea Zoom a meniului Window sau prin tastarea combinatiei de tasteCTRL+F10.

3. Mminimizare: Cu mouse-ul: Se executa dublu clic pe bara de titlu a ferestrei.

Cu tastatura: Cu ajutorul optiunii Zoom a meniului Window sau cu CTRL+F9.

4. Ascundere si reafisare: Cu mouse-ul: Pentru ascunderea unei ferestre se executa clic pe optiunea Hide din meniul Window.

Pentru vizualizarea unei ferestre ascunse se deschide meniul Window si se executa clic pe optiunea care defineste numele ferestrei ascunse.

Cu tastatura: Pentru ascunderea unei ferestre se apeleaza optiunea Hide din meniul Window. Pentru vizualizarea unei ferestre ascunse se deschide meniul Window si se alege optiunea care defineste numele ferestrei ascunse. Cu mouse-ul: Se deplaseaza cusorul mouse-ului pe unul din butoanele de defilare si se actioneaza butonul stâng al mouse-ului.

Pentru defilarea pagina cu paginase plaseaza cursorul mouse-ului între butonul de pozitie si una din sagetile verticale, dupa care se realizeaza clicuri simple.

Cu tastatura Se folosesc tastele sageti pentru defilarea pe orizontala sau verticala.

Pentru defilarea pagina cu pagina se actioneaza tastele PgDn sau PgUp.

Visual FoxPro este un sistem de baze de date relationale care simplifica procesele de gestionare si organizare eficienta a datelor. De asemenea, ajuta la organizarea datelor, la definirea regulilor de baza si la construirea aplicatiilor. Cu ajutorul instrumentelor

Fisiere in arhiva (1):

  • Visual FoxPro.doc