Visual FoxPro - Curs 1

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest curs prezinta Visual FoxPro - Curs 1.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Limbaje de Programare

Extras din document

Ce este Visual Foxpro? Este un SGBD modern , din generatia a 4 de limbaje, folosit pentru manipularea bazelor de date relationale sub sistemele de operare din familia Microsoft Windows (95/98/2000/NT ). Este o versiune pentru Windows, ce continua variantele mai vechi de Foxpro, permitând manipularea bazelor de date , inclusiv baze de date client –server. El face parte dintr-un pachet de instrumente de programare numit Visual Studio ( din pachet mai fac parte Visual C, Visual Basic). Permite programarea bazata pe obiecte si ofera instrumente visuale ( ce pot fi “trase” pe aplicatie) pentru construierea suprafetei (interfatei ) grafice de accesare a bazelor de date.

I. LUCRUL CU DATELE

1. Definirea si crearea bazelor de date relationale. Definirea tabelelor .

Ce este o baza de date relationala ? O baza de date relationala relationala reprezinta o structura complexa folosita la memorarea si gestionarea datelor ce descriu un anumit tip de obiecte. Concret, în Visual Foxpro o baza de date este un container în care sunt puse la un loc mai multe tabele cu date între care pot sa existe legaturi . Baza de date are asociat un fisier cu extensia DBC în care sunt memorate date referitoare la baza de date : tabelele componente, relatiile dintre tabele , dictionarul de date asociate. Tabelele sunt structuri în care se pot memora date descriind un anumit tip de elemente. Fiecare caracteristica a elementelor alcatuieste un câmp, iar elementele propriu-zise sunt memorate în inregistrari. Din punct de vedere fizic, tabele sunt stocate în fisiere cu extensia dbf :

Exemplu de structura tabelara în care sunt stocate datele:

TABELA.DBF

Câmp1 Câmp2 … Câmp m

Inregistrarea 1

Inregistrarea 2

Inregistrarea n

Exemplu un tabel datep.dbf dintr-o baza de date cursanti.dbc ,

Nume Prenume DataN Studii Venit

Popescu

Ion 11:11:1976 SUPERIOARE 12000000

Georgescu Mihai 02:12:1973 SUPERIOARE 23400000

Avrom Mihai 08:23:1964 MEDII 23000000

Acest tabel formeaza un fisier de date, fisier ce se salveaza sub numele de cursanti.dbf (acesta va fi fisierul fizic care va contine efectiv datele ), tabel ce se depune în containerul baza de date.

Dupa cum se observa definirea unei tabele implica specificarea numelui de tabel,a câmpurilor componente, împreuna cu caracteristicile acestora si eventual a indexilor.

Fiecare câmp al unei tabele este caracterizat prin mai multe caracteristici ce se precizeaza la definirea tabelului :

- numele sau folosit la identificare ( de fapt numele coloanei ). Numele este format din caractere ( de obicei litere , cifre si liniuta de subliniere) . Daca tabelul este inclus în baza de date , numele câmpului poate fi de lungime maxima 128 de caractere. Daca tabelul este liber, nefiind legat de o anumita baza de date , numele este format din maxim 10 caractere ( prima litera), tabelul fiind de fapt un fel de baza de date din versiunile mai vechi de Foxpro

- tipul câmpului - precizeaza tipul datelor , valorilor ce vor fi stocate în câmpul (coloana) respectiva. Tipurile de date puse la dispozitie de Visual Foxpro sunt urmatoarele :

- Character- folosit pentru stocarea datelor de tip sir de caractere (cum ar fi nume de persoane, nume de obiecte, adrese, denumiri, etc) . Câmpurile de tip caracter pot pastra pâna la 254 de caractere ( de obicei litere, cifre , semne de pe tastatura, semne tiparibile).

Fisiere in arhiva (1):

  • Visual FoxPro - Curs 1.doc