Visual Foxpro - Exploatarea Bazelor de Date - Curs 2

Imagine preview
(8/10 din 4 voturi)

Acest curs prezinta Visual Foxpro - Exploatarea Bazelor de Date - Curs 2.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Limbaje de Programare

Extras din document

CURS 2- VISUAL FOXPRO

EXPLOATAREA BAZELOR DE DATE

În mod tipic, bazele de date si tabelele aferente se creaza o singura data . Dupa aceea, utilizatorul si programatorul exploateaza datele de acolo (de fapt pentru asta se creaza baza de date). Operatiile uzuale sunt : deschiderea bazei de date , afisarea completa sau partiala a datelor, modificarea sau stergerea înregistrarilor din tabele, afisarea ordonata a lor, cautarea unor date în tabele, etc. Pentru aceasta , SGBD pune la dispozitie o serie de comenzi specifice pe care le vom discuta mai departe.

1. Deschiderea bazelor de date si a tabelelor

Bazele de date si elementele componente, la nivelul sistemului de operare sunt memorate în fisiere. Conform regulilor sistemului de operare, dupa crearea unui fisier, acesta poate fi prelucrat daca este deschis. Aceasta regula o întâlnim si la prelucrarea bazelor de date . Prin urmare, pentru a putea opera cu datele din b.d. si din tabele va trebui sa le deschideti.

Deschiderea bazei de date se poate face în mai multe moduri :

- se selecteaza meniul File, comanda Open, apoi se selecteaza categoria Database si în final se alege directorul si baza de date respectiva.

- se tasteaza ( în fereastra de comanda ) OPEN DATABASE .Comanda poate fi urmata de numele bazei de date sau fara nume, în acest caz se începe un dialog între utilizator si computer pentru selectarea bazei de date .

Observatie: 1. Se pot deschide mai multe baze de date simultan.

2. Dupa deschidere, constructorul de tabel nu este totdeauna afisat . Afisarea explicita a acestuia se poate face cu MODIFY DATABASE.

Dupa deschiderea bazei de date, trebuie deschise tabelele componente pentru a avea acces la date. Deschiderea unui tabel se face în mod similar :

- se selecteaza meniul File, comanda Open, apoi se selecteaza categoria Table si în final se alege directorul si tabelul de date respectiv.

- se tasteaza ( în fereastra de comanda ) USE nume sau USE ? .Comanda poate fi urmata de numele tabelului sau de ?, în acest caz se începe un dialog între utilizator si computer pentru selectarea tabelelor.

Tabelele libere se pot deschide în mod similar.

De foarte multe ori utilizatorul doreste sa lucreze ( simultan ) cu mai multe tabele. Din pacate , daca le deschide pe rând , numai ultimul ramâne accesibil, celelalte închizându-se automat. Pentru astfel de situatii, exista mai multe zone de lucru identificate prin numere ( în numar de 32767) , în fiecare zona putându-se deschide un tabel împreuna cu fisierele index asociate. Pentru a deschide un tabel (liber sau legat de baza de date) într-o zona de lucru se poate tasta în fereastra de comanda :

- SELECT n

USE numetabel

sau

- USE numetabel IN n [ALIAS pseudonume]

unde n reprezinta numarul zonei de lucru.

Selectarea zonei de lucru se poate face dupa aceea prin comanda SELECT n .

De asemenea, deschiderea tabelelor în zone de lucru se mai poate face si din meniul Window, optiunea Data Session, dupa care apare o fereastra numita Data Session cu ajutorul careia se selecteaza tabelele în zonele de lucru, ca în figura de mai jos

Fisiere in arhiva (1):

  • Visual Foxpro - Exploatarea Bazelor de Date - Curs 2.doc