Comunicarea Manageriala

Imagine preview
(8/10 din 27 de voturi)

Acest curs prezinta Comunicarea Manageriala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Management, Comunicare, Mass Media

Extras din document

Finalitatea ofertei informationale depinde de organizatie (partid politic, universitate, asociatii studentesti, cluburi sportive, ministere, etc.)

Organizatia

1. „cadrul institutionalizat în care mai multi indivizi conlucreaza pentru a atinge un anumit scop”;

2. „sistemele sociale în interiorul carora dominante sunt raporturile scop-mijloace”.

Subsistemele organizatiei

Activitatile unei organizatii sunt de obicei împartite în trei categorii: activitatea de productie (transformarea), activitatea de conducere (management) si activitatea de informare. Fiecarei categorii îi corespunde un subsistem:

a) sistemul de transformare a unui input oarecare (materii prime sau energice) într-un output (bunuri sau servicii), destinat în general pietei (mediul social).

b) sistemul de management la care se supune întregul proces de productie;

c) sistemul informational prin care managerul este aliomentat cu date din interiorul si din exteriorul organizatiei.

Sistemul de management implica trei tipuri de activitati manageriale: planificarea, organizarea si administrarea. Planificarea presupune stabilirea scopurilor pe care le are organizatia respectiva si a etapelor de realizare a acestor scopuri. Fazele activitatii de planificare în management sunt: intelligence (alegerea de informatii), design (conceperea modelului de actiune) si choice (optiunea de ordin strategic). Semnalarea unei probleme este urmata de conceperea unui model prin care aceasta poate fi rezolvata, rezolvare care implica optiuni în faza de executie a planului.

Niveluri de decizie în comunicarea manageriala: nivelul strategic, nivelul tactic si nivelul operational.

Deciziile privind scopurile pe care la vireaza o institutie sunt luate la un nivel strategic. Este vorba de decizii pe termen lung, cum ar fi lansarea de produse noi pe piete de desfacere sau utilizarea de noi strategii comerciale.

Mijloacele care urmeaza a fi folosite formeaza obiectul unor decizii la nivel tactic (decizii pe termen mijlociu, de aproximativ un an). Exemplu: bugetul alocat campaniilor publicitare.

Deciziile imediate (pe termen scurt) – privind programul de lucru, ritmul de acumulare sau desfacere a stocurilor – sunt luate la nivel operational.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea manageriala.doc