Management

Imagine preview
(9/10 din 11 voturi)

Acest curs prezinta Management.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 127 de pagini .

Profesor: Marian Constantin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Management

Cuprins

Cap. 1 – Managementul si Rolul Acestuia in Activitatea Unitatilor Economice
Cap. 2 - Structura Manageriala
Cap. 3 – Functiile Manageriale
Cap. 4 – Informatia si Procesul Managerial
Cap. 5 – Decizia si Procesul Decizional
Cap. 6 – Metode si Tehnici Manageriale
Cap. 7 – Factorul Uman in Management
Cap. 8 – Evaluarea Eficientei Managementului

Extras din document

Una din contributiile cele mai interesante in gindirea romaneasca privind conducerea bazata pe stiinta este conceptia organizarii administrative a profesorului Paul Negulescu care remarca : stabilirea normelor de recrutare a personalului ; reorganizarea invatamintului profesional ; inlaturarea politicii vremii din administratie ; norme stiintifice de desenare a personalului de conducere, stabilirea unei retributii juste ; control corespunzator etc. Toate acestea aveau ca scop sa asigure ordinea, armonia si echilibrul in administratia romaneasca.

Prima incercare de introducere a organizarii stiintifice s-a facut in anul 1907, la Tesãtoria Româneascã de Bumbac din Pitesti. Aceasta actiune este consideratã ca prima încercare de aplicare a sistemului Taylor in Europa. Tot în aceasi perioada ideea organizarii stiintifice a productiei si a muncii a fost fundamentata si de : V. Madgearu, G. Titeica, Gh. Ionescu Sisesti, D. Gusti, M.Ralea, Gh. Marinescu si altii.

În anul 1927 s-a creat in tara noastra Institutul Român pentru Organizarea Stiintifica a Muncii (I.R.O.M), avand ca reprezentanti de seama pe prof. C. Hurmuzescu si Gh. Marinescu, care aratau ca “trebuie facut pasul necesar pentru ca Romania sa iasa din domeniul empirismului in domeniul organizarii rationale, cu ajutorul stiintei ”.Tot in aceasta perioada s-a infintat Directia Orientarii Profesionale si Organizarii Stiintifice a Muncii din cadrul Ministerului Muncii si laboratorul de psihotehnica.S-au organizat o serie de expozitii si congrese, s-au tradus lucrari de specialitate, s-au facut incercari practice de introducere a organizarii stiintifice.

Ideile si conceptiile acestor precursori au meritul de a fi sesizat posibilitatile reale de folosire a cuceririlor stiintei in procesul de conducere si organizare, demostrand necesitatea trecerii la actiuni de modernizare a acestuiproces, ca sursa de sporire a eficientei activitatii intreprinderilor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cursul Complet de Management.doc

Alte informatii

Siteza Note de Curs dupa Cursul Complet de Management