Managementul Afacerilor

Imagine preview
(9/10 din 16 voturi)

Acest curs prezinta Managementul Afacerilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 6 fisiere ppt de 71 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Management

Cuprins

Comunicarea in Context Multicultural
E-business
Firma in Tranzactiile Internationale
Management - Teorie si Practica
Marketingul Firmei
Negocierea

Extras din document

Managementul este arta si stiinta de a-i face pe altii sa actioneze in asa fel incat sa se atinga obiectivele unei organizatii, este procesul de stabilire si indeplinire a obiectivelor, prin realizarea unor functii de baza, specifice, in dirijarea si utilizarea resurselor umane, materiale, financiare si informationale ale organizatiei.

Functiile managementului

Planificarea presupune estimarea evolutiei viitoare a activitatii, prin analiza diferitilor factori si corelarea lor, se stabilesc obiectivele firmei, precum si cele mai eficiente cai de actiune pentru atingerea acestora.

Organizarea este functia prin care se grupeaza si se repartizeaza activitatile in vederea utilizarii cu maximum de eficienta a resurselor disponibile, se determina organigrame si se asigura incadrarea lucratorilor pe compartimente si posturi.

Motivarea este functia prin care se activeaza, se pune in miscare un individ, orientand comportamentul sau in directia unui obiectiv.

Coordonarea are in vedere crearea de legaturi intre diversele posturi din cadrul organizatiei, in vederea realizarii participative si eficiente a sarcinilor derivate din obiectivele firmei.

Controlul presupune urmarirea gradului in care performantele obtinute corespund standardelor preconizate, determinarea cauzelor nerealizarilor si luarea masurilor corective, acolo unde este necesar.

Nivelurile managementului

Managementul de varf (Presedinte, Vicepresedinti) – stabileste strategia si politicile operationale, obiectivele generale si reprezinta organizatia in relatiile cu mediul extern)

Management de mijloc – responsabil pentru implementarea strategiei si politicilor managementului de varf

Managementul operational (supervisori) – are in subordine non-manageri care realizeaza nemijlocit operatiile de care depinde atingerea obiectivelor

Fisiere in arhiva (6):

  • comunicarea_in_context_multicultural.ppt
  • e-business.ppt
  • firma_in_tranzactiile_internationale.ppt
  • management-teorie_si_practica.ppt
  • marketingul_firmei.ppt
  • negocierea.ppt