Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale

Curs
8/10 (1 vot)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 30 în total
Cuvinte : 8153
Mărime: 254.78KB (arhivat)
Publicat de: Paul Marin
Puncte necesare: 0

Extras din curs

Definirea managementului

Richard L. Dnaft: Managementul presupune atingerea scopului organizational printr-o conducere efectiva si eficienta,ca urmare a planificarii,organizarii,coordonarii si controlului resurselor organizationale.

A.M.Hitz: Managementul reprezinta integrarea si coordonarea eficace si eficienta a resurselor in scopul atingerii obiectivelor dorite.

Pailippe Gurmel: Managementul este ansamblul demersurilor, metodelor si proceselor de planificare,organizare,alocare a resurselor,control,activare si animare a unei intreprinderi.

M.H. Mescon: Managementul este procesul de planificare,organizare si control al eforturilor membrilor unei organizatii si folosirea altor resurse organizationale pentru atingerea scopurilor organizationale.

Conceptul de management

Baza obiectiva a aparitiei managementului a constituit-o activitatile comunitare, umane, managementul fiind un proces de orientare a activitatii oamenilor in scopul realizartii unor obiective.Pe masura dezvoltarii sociale omenesti preocuparile in domeniul managementului s-au intensificat si amplificat, managementul incepand sa fie considerat ca forma specifica de munca intelectuala ,cu o functie bine precizata bazata pe un important fond ,in continua crestere de cunostinte stiintifice.Cu toate acestea abia la inceputul secolului XIX managementul a inceput sa fie considerat o activitate distincta desfasurandu-se pe diferite nivele ierarhice, iar primele lucrari dedicate in exclusivitate acestei problematici au aparut la inceputul secolului XX.Cunostintele de management au devenit indispensabile in conducerea fiecarei afaceri, fie ca aceasta sa se dezvolte intr-o firma mica sau intr-o mare societate transnationala.

In literatura de specialitate managementului i s-au dat diferite acceptiuni fiind considerat ca proces, ca disciplina, ca personal (manageri), ca mijloc de a face cariera si ca arta/stiinta.

MANAGEMENTUL CA PROCES :

Urmareste atingerea unor obiective(scopuri) utililitati, resurse: oameni,materiale, spatii, timp.Resursele sunt considerate inputuri(intrari) in proces, iar obiectivele outputuri(iesiri), succesul unei bune conduceri fiind dat de raportul dintre iesiri si intrari, care indica productivitatea.Managerii sunt oameni care, folosindu-se de o serie de legi, principii, metode in functie de abilitatile personale, conduc procesul catre atingerea scopurilor urmarite.

MANAGEMENTUL CA DISCIPLINA :

Este un domeniu al stiintei cu principii, concepte si teorii proprii, iar scopul sau major este ca acestea sa fie invatate si intelese pentru a fii aplicate cu succes.

MANAGEMENTUL CA PERSONAL :

Termenul face referire la oamenii care, in diferite colective sunt responsabili de coordonarea si conducerea organizatiei.Managerii sunt persoane individuale care conduc un anumit nivel ierarhic al organizatiei.

MANAGEMENTUL CA MIJLOC DE A FACE CARIERA :

Managementul poate fii privit «ca personalul » care dorind sa-si faca cariera in domeniu trebuie sa studieze « disciplina de invatamant management » pentru a practica « in procesul de management ».Este procesul de a presupune ca una sau mai multe persoane sa coordoneze activitatile altor persoane nu pentru a obtine rezultate care nu pot fii atinse de nici o persoana care actioneaza singura.

LA « GRANITA » DINTRE ARTA SI STIINTA :

Multi ani managerii au considerat ca luarea unei decizii este arta pura,un talent ce se dezvolta pe baza de experienta.Aceasta interpretare a aparut deoarece erau utilizate diferite stiluri in abordarea proceselor manageriale, stiluri care imitau la creativitatea dezvoltarii institutiei, valorificarea judecatii si experientei, toate acestea neglijand abordarea analitica si sistematica.

Fara nici o exagerare nu poate fi pus langa orice « arta » - privita in sens managerial ca stiinta in masura acumularii teoretice (legi, principii, metode etc.) si arta in masura aplicarii eficiente in practica acestei baze teoretice.Modelele apartin teoreticului (stiintei), dar formularea ipotezelor simplificatoare, adecvarea si utilizarea modelelor tin de practica (arta managerului).Managementul este deci,atat stiinta cat si arta.

CULTURA MANAGERIALA A FIRMEI

Fiecare firma indiferent de marimea si domeniul ei de activitate are o cultura de management proprie care depinde de propria ei istorie de modul de abordare a problemelor si de practicile de conducere a activitatilor.Cultura manageriala reflecta mix-ul personalitatilor si al stilurilor de conducere ea punandu-si amprenta asupra modului in care vor fi realizate lucrurile,se vor efectua schimbarile se va manifesta personalitatea organizationala si climatul psiho-social.Cultura manageriala ca filosofie a firmei privind modul de conducere a afacerilor,reflecta gandirea managerilor ,standardele etice,setul de politici manageriale ,traditiile,atitudinele,intamplarile si evenimentele prin care a trecut firma .MAC MILLAN o numeste ‘ideologia firmei’ iar T.PETERS si R.WATERMAN considera cultura manageriala ca fiind rezultatul efortului managerilor deorientare a personalului in ‘spiritul unei prestatii excelente’. Unele dintr elementele culturii manageriale sunt vizibile di afara firmei,ca o reflectare a practicilor in raport cu partenerii de afa ceri,comonitatea sau institutiile guvernamentale,in timp ce altele sunt sesizabile numai la o analiza atenta.COCA-COLA GUSTUL PT CALITATE:principiile pe care ne bazam pt a creste satisfactia consumatorilor sunt:calitatea si imaginea nu sunt intamplatoare ,sunt rezultatul unei intense si staruitoare munci pe care o depunem;fiacre dintre noi priveste calitatea ca pe un mod de viata;orice munca ce merita a fi facuta trebuie facuta bine de la inceput;obiectivul nostru este :excelenta:sin u concepem nimic altceva;stim ca mergem pe un drum fara oprire.calitatea nu e o simpla destinatie ci mai mult:un mod de viata.(sursa:documentele companiei coca-cola)

Preview document

Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 1
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 2
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 3
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 4
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 5
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 6
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 7
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 8
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 9
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 10
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 11
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 12
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 13
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 14
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 15
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 16
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 17
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 18
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 19
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 20
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 21
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 22
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 23
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 24
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 25
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 26
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 27
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 28
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 29
Managementul regiilor autonome și a societăților comerciale - Pagina 30

Conținut arhivă zip

  • Managementul Regiilor Autonome si a Societatilor Comerciale.doc

Alții au mai descărcat și

Bazele metodice și teoretice ale standardizării

Sistematizarea este o amplasare a informaţiei într-o ordine stabilită comodă spre utilizare. Sistematizarea poate fi efectuată în ordine alfabetică...

Bazele măsurărilor tehnice

Totalitatea activităţilor privitoare la măsurări, la etaloane, instrumente şi aparate de măsură, stabilirea unităţilor şi procedeelor de măsură...

Tehnici de Management

SISTEMUL DE MANAGEMENT AL ORGANIZAŢIEI Conţinut Timp de studiu Decizia şi procesul decizional 1 oră Sistemul de management al organizaţiei 1 oră...

Exercitarea Funcțiilor Managementului în Organizațiile de Servicii Publice

1. Funcţiile managementului public Stabilirea numărului funcţiilor care se exercită în managementul organizaţiilor a reprezentat o problemă mult...

Psihologia managerială

Obiectivele cursului Intelegerea avantajelor gandirii bazate pe proiect Cunoasterea etapelor si elementelor unui proiect Dezvoltarea...

Decizia managerială

1. Conceptul de decizie manageriala 1.1. Importanta si definirea deciziei manageriale si a procesului decizional Decizia constituie un element...

Drept Administrativ

1. Conceptul de administratie publica Termenul de administratie provine din limba latina, fiind compus din prepozitia ad cu semnificatia la,...

Dreptul Muncii

Forma contractului de munca - forma contractului de munca este ceruta in scris “ad probationem” adica doar pentru a fi probat in caz de confict...

Te-ar putea interesa și

Primaria Municipiului București

Primaria Municipiului Bucuresti este organizata si functioneaza potrivit prevederilor Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si in...

Managementul Bisericesc

PREFAŢĂ Anul 1990 a adus mari schimbări în societatea românească. Aşa se face că şi în viaţa mea s-a produs o cotitură importantă care schimba...

Optimizarea deciziilor folosind metode ale programării vectoriale

INTRODUCERE Problemele de decizie cu mai multe obiective constituie un obiect de studiu de mare interes, atât datorită implicaţiilor lor asupra...

Analiza SWOT SC Sevenstar SRL

CAPITOLUL 1 STRATEGIA ŞI POLITICA ORGANIZAŢIEI 1.1. MANAGEMENTUL ÎN ROMÂNIA Începuturile culturii manageriale în România, se regăsesc în...

Regia autonomă - teren de manifestare a managementului

Folosit initial în tarile anglo-saxone, conceptul de management a cunoscut o rapida dezvoltare pe toate meridianele globului. Pentru a putea...

Fundamente Teoretice ale Managemntului Firmei

CAPITOLUL I FUNDAMENTELE TEORETICE ALE MANAGEMENTULUI FIRMEI 1.1 Obiectul de studiu 1.1.1. Definirea ştiinţei managementului După părerea...

Fundamentele Teoretice ale Strategiilor și Politicilor Firmei

CAPITOLUL I FUNDAMENTELE TEORETICE ALE STRATEGIILOR ŞI POLITICILOR FIRMEI Succesul organizaţiilor contemporane, indiferent de natura şi mărimea...

Proiect de practică - Consiliul Județean Teleorman

1. Prezentarea institutiei 1.1 Baza legala de infintare si legile pe baza carora isi desfasoara activitatea Consiliul Judeţean Teleorman este...

Ai nevoie de altceva?