Procesul de Conducere

Curs
6.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 31 în total
Cuvinte : 23054
Mărime: 84.92KB (arhivat)
Publicat de: Angel L.
Puncte necesare: 0

Extras din curs

Conducerea este un proces dinamic de organizare şi coordonare de către un grup, într-o anumită perioadă de timp şi într-un context organizaţional, a altor grupuri de membri ai organizaţiei, în scopul realizării unor sarcini sau scopuri specifice. Acest proces dinamic de organizare trebuie înţeles ca implicând capacitatea conducerii de a integra şi coordona toate resursele (umane şi tehnice) pentru obţinerea rezultatelor dorite. Această definiţie are următoarele implicaţii:

1.Conducerea nu este limitată în mod necesar la o persoană.

2.Conducerea reprezintă un proces dinamic influenţat de o serie de factori: climat organizaţional, caracteristicile grupului sau indivizilor, schimbările ce pot interveni în modul de realizare a sarcinilor, etc. Implicaţia cea mai importantă a acestui fapt ne conduce la concluzia că nu se poate vorbi de un stil de conducere unic, universal valabil, eficient în orice situaţie.

3.Dinamismul actului de conducere presupune orientarea spre cauză şi nu spre efect, presupune activism, iniţiativă, capacitate de previziune şi nu inerţie şi pasivitate.

4.O altă implicaţie a definiţiei se referă la accentuarea importanţei factorului uman. Conducerea eficientă înseamnă tocmai capacitatea de a integra şi coordona eforturile tuturor membrilor organizaţiei pentru a obţine rezultatele dorite.

Conducerea reprezintă o relaţie socială şi anume, relaţiile dintre conducători şi conduşi. Există o ştiinţă a conducerii şi o conducere ştiinţifică (arta conducerii).

Stiinţa conducerii este suma şi interdependenţa a trei componente:

1.Teoria conducerii (concepte, principii, legi);

2.Metodologia conducerii (metodele specifice elaborate pentru realizarea conducerii ca: metoda arborilor de pertinenţă, metoda cazului, jocuri de întreprinderi, metoda drumului critic, pe bază de rezultate, excepţie);

3.Tehnologia conducerii (suportul tehnic care ajută la realizarea conducerii - telefon, fax, telex, computer, etc.).

Conducerea ştiinţifică reprezintă modul concret prin care se aplică în practică ştiinţa conducerii.

Evoluţia concepţiilor în conducere

Evoluţia concepţiilor în conducere constă în stabilirea de trei etape principale:

1.Etapa conducerii empirice - datează de la începutul societăţii şi până în primul deceniu al secolului XX. Se caracterizează prin faptul că se realizează pe bază de experienţă, precedenţă, intuiţie, bun simţ, etc. Cu toate acestea, în această perioadă au existat scrieri despre aceste metode de conducere şi exemplificăm prin Codul lui Napoleon. Finalul acestei etape a fost caracterizat de importante transformări economice şi sociale. Trecerea capitalismului liberei concurenţe în stadiul monopolist, apariţia şi dezvoltarea monopolurilor în forme variate, au determinat îmbunătăţiri în sfera organizării producţiei şi a muncii, implicit în concepţia de conducere.

2.Etapa începuturilor conducerii ştiinţifice - începe în deceniile I-II ale secolului XX şi durează până la sfârşitul celui de-al doilea război mondial; este perioada în care apar primele lucrări fundamentale ale conducerii iar întemeietorii acestor prime lucrări sunt Frederic Taylor, considerat părintele managementului, iar pentru Europa, Henry Fayol, cu lucrarea ,,Administraţia industrială şi generală”. Taylor şi Fayol au determinat trăsăturile de bază ale conceptului de conducere ştiinţifică, acordând o atenţie mai mare elementului tehnic şi organizatoric, factorul om fiind, oarecum, neglijat.Dezvoltarea forţelor de producţie, aplicarea cuceririlor tehnicii şi ştiinţei au impulsionat dezvoltarea ştiinţei conducerii şi transformarea ei într-o ştiinţă în adevăratul sens al cuvântului. Incepe studierea şi luarea în considerare de către specialişti a factorului uman în producţie, fapt ce a dus la schimbarea concepţiilor tradiţionaliste.

3.Etapa conducerii ştiinţifice propriu-zise - începe din deceniul V-VI al secolului XX şi continuă şi astăzi. Cercetători ca Mayo, Leavit, Mc Gregor sau Whyte încep să acorde o mai mare atenţie individului, grupelor de muncă, relaţiilor dintre indivizi şi grupele de muncă din care fac parte, comportamentului individului şi al fiecărui grup de muncă. Se realizează astfel unitatea dintre factorii tehnici şi cei umani pe baza căreia se îmbogăţeşte paleta de metode şi tehnici utilizate de conducere pentru realizarea de către întreprindere a obiectivelor propuse, cu maximum de eficienţă. In această etapă conducerea ştiinţifică a devenit o ştiinţă cu două trăsături:

a)caracter interdisciplinar;

b)caracter sistemic.

Sistemul este un ansamblu de elemente componente, aflate în interacţiune, care se autoreglează. Astfel, o şcoală este un sistem care are ca elemente elevii, cadrele didactice, bibliotecile, laboratoarele şi care se află în interacţiune şi se autoreglează. In cadrul unui sistem deosebim mai multe subsisteme care pot fi clasificate astfel:

1.După natura componentelor sistemului:

-subsistem tehnic;

-subsistem organizatoric;

-subsistem tehnologic;

-subsistem uman;

-subsistem financiar.

2.După funcţia componentelor şi nivelul deciziilor care se iau:

-subsistem de planificare - se iau decizii strategice ce urmează să se realizeze, cum sunt serviciile de plan;

-subsistem operativ - se iau decizii tactice, de exemplu, serviciul de producţie;

-subsistem de execuţie.

Managementul strategic

Una din direcţiile de evoluţie a managementului contemporan, manifestarea progresului ultimelor două decenii, este managementul de orientare strategică.

Managementul strategic este practicat, mai mult sau mai puţin conştient, de toate organizaţiile, indiferent de mărimea lor, tipul de proprietate sau sfera în care acţionează (economică, socială, politică). Ceea ce urmăreşte este: supravieţuirea organizaţiei în mediul în continuă schimbare, depăşirea greutăţilor, atingerea obiectivelor.

Există o diferenţă netă între strategie şi management strategic. Managementul strategic este cel care trebuie practicat de nivelul superior al aparatului de conducere care răspunde de viitorul organizaţiei, cu tot ceea ce implică acesta. Strategia este o componentă a managementului strategic şi se referă la stabilirea obiectivului fundamental. Tactica fixează căile, metodele, formele de realizare a strategiei.

Managementul strategic presupune:

-să gândeşti din punct de vedere strategic, adică să te orientezi pe problemele de importanţă majoră şi de lungă durată ale firmei;

-strategiile şi politicile să fie instrumente curente de operare în cadrul firmei;

-strategia să fie în permanenţă adaptată la mediu, la modificările variabilelor endogene şi exogene, cu alte cuvinte, strategia este o modalitate de adaptare la mediu şi de orientare spre piaţă.

In general, definiţiile privind managementul strategic se axează pe aspecte caracteristice cum ar fi: conducerea previzională, utilizarea planificării, adaptarea organizaţiei la mediu, folosirea strategiilor şi politicilor.

Ioan Bratul defineşte conceptul drept practicarea consecventă şi coerentă la nivelul întreprinderii şi componentelor sale a conducerii previzionale. Kreitner R. abordează managementul strategic ca fiind procesul de asigurare la un nivel competitiv a aderării organizaţiei la mediul aflat în continuă schimbare. J. Pierce şi R. Robinson arată că managementul strategic reprezintă setul de decizii şi acţiuni concretizat în formularea şi implementarea de planuri proiectate pentru a realiza obiectivele firmei. Corneliu Russu defineşte managementul strategic drept procesul prin care conducerea de vârf a organizaţiei determină evoluţia pe termen lung şi performanţele acesteia, asigurând formularea riguroasă, aplicarea corespunzătoare şi evaluarea continuă a strategiei stabilite.

In opinia aceluiaşi autor, managementul strategic are următoarele componente: scop, misiune, obiective, strategii şi politici.

Scopul defineşte global firma ca organizaţie cu un anumit statut şi un anumit domeniu de activitate. De exemplu, scopul unei organizaţii economice este producţia şi distribuţia de bunuri şi servicii.

Misiunea este transpunerea situaţiei actuale într-un curs nou al acţiunii pe baza viitorului perceput. Ea exprimă sintetic modul de a gândi al managerilor despre activitatea viitoare. Importanţa misiunii este determinată de faptul că:

-defineşte organizaţia într-o anumită etapă a dezvoltării ei;

-constituie punctul de plecare pentru procesul managementului strategic;

-reprezintă un element de concretizare a strategiei fără de care nu poate începe planificarea strategică.

Obiectivele: ceea ce încearcă firma în mod clar şi precis se realizează prin gândire şi acţiune de tip strategic.

Strategiile parţiale, pe domenii sau activităţi, au propriile lor misiuni şi obiective, care derivă din cele generale.

Politicile pot fi privite nu numai sub forma unor declaraţii de intenţii, ci şi ca o sumă de acţiuni exprimate sub formă de programe prin care se asigură transpunerea strategiilor în practică. Politicile fac trecerea de la flexibilitatea ridicată a planificării strategice la inflexibilitatea specifică planificării operaţionale (bugetare).

Managementul strategic este un proces care presupune timp şi acţiune, fără rezultate imediate, nu este o rezolvare concretă şi imediată a tuturor problemelor organizaţiei, ci o şansă în plus de adaptare şi progres care poate fi valorificată prin competenţă şi muncă.

Există numeroase argumente pentru ca managementul strategic să devină o disciplină unitară, coerentă, care va depăşi, probabil, prin complexitate şi importanţă, conducerea operativă a producţiei, privită în acest context ca termen de comparaţie.

Preview document

Procesul de Conducere - Pagina 1
Procesul de Conducere - Pagina 2
Procesul de Conducere - Pagina 3
Procesul de Conducere - Pagina 4
Procesul de Conducere - Pagina 5
Procesul de Conducere - Pagina 6
Procesul de Conducere - Pagina 7
Procesul de Conducere - Pagina 8
Procesul de Conducere - Pagina 9
Procesul de Conducere - Pagina 10
Procesul de Conducere - Pagina 11
Procesul de Conducere - Pagina 12
Procesul de Conducere - Pagina 13
Procesul de Conducere - Pagina 14
Procesul de Conducere - Pagina 15
Procesul de Conducere - Pagina 16
Procesul de Conducere - Pagina 17
Procesul de Conducere - Pagina 18
Procesul de Conducere - Pagina 19
Procesul de Conducere - Pagina 20
Procesul de Conducere - Pagina 21
Procesul de Conducere - Pagina 22
Procesul de Conducere - Pagina 23
Procesul de Conducere - Pagina 24
Procesul de Conducere - Pagina 25
Procesul de Conducere - Pagina 26
Procesul de Conducere - Pagina 27
Procesul de Conducere - Pagina 28
Procesul de Conducere - Pagina 29
Procesul de Conducere - Pagina 30
Procesul de Conducere - Pagina 31

Conținut arhivă zip

  • Procesul de Conducere.doc

Alții au mai descărcat și

Regia autonomă - teren de manifestare a managementului

Folosit initial în tarile anglo-saxone, conceptul de management a cunoscut o rapida dezvoltare pe toate meridianele globului. Pentru a putea...

Activitatea Managerială

ACTIVITATEA MANAGERIALA 1.1 DEFINIRE SI CARACTERIZARE 1.1.1 DEFINIRE A conduce un sistem socio-economic înseamna, în esenta, a realiza,...

Managementul prin Obiective

INTRODUCERE Termenul de “management prin obiective”( Management By Objectives- MBO) a fost propus de Peter Drucker în 1950 pentru a accentua...

Identificarea și descrierea activității manageriale dintr-o firmă

Petrom cel mai important operator integrat in domeniul petrolier din Romania si din sud estul Europei desfasoara activitati de explorarea...

Studiu de Caz - SC Aro Palace SA

1. Istoria şi evoluţia societăţii Denumirea societãţii este S.C. ARO – PALACE S.A. Codul de unic de înregistrare este RO 1102041, iar numărul de...

Managementul prin Obiective

Ritmurile rapide ale promovarii rezultatelor revolutiei tehnico-stiintifice contemporane s-au materializat, in primul rand, in domeniul sistemelor...

Managementul ospitalității - Maya Hotel

Hotelul este, fără îndoială, cea mai reprezentativă structură de cazare turistică (într-o accepţiune mai veche asociem, hotelul cu deplasarea şi...

Ibis Hotel România

Turismul a devenit o componenta de baza a sectorului de servicii la sfarsitul secolului XX fiind una din activitatile importante ale civilizatiei ,...

Te-ar putea interesa și

Controlul Proceselor Tehnologice cu Ajutorul Calculatorului

Cap.I ARGUMENT In aceasta lucrare am prezentat tema „Controlul proceselor tehnologice cu ajutorul calculatorului”. Aceasta este structurata in...

Analiza și perfecționarea stilurilor de management la societatea comercială Filseta SA Lugoj

CAPITOLUL I ELEMENTE GENERALE DESPRE MANAGEMENT 1.1. Obiectul de studiu şi definirea ştiinţei managementului Managementul firmei este abordat...

Liderul și Procesul de Conducere în Administrația Publică Locală

Introducere Alegerea temei de licenţă a fost o acţiune care personal m-a provocat. Din amalgamul de cursuri făcute am fost nevoită să aleg unul...

Analiza procesului de vânzare Avon

Capitolul I Prezentarea societatii - S.C. AVON COSMETICS (ROMANIA) S.R.L. - 1.1. Pasi in istoria societatii Povestea Avon Cosmetics incepe in...

Conducătorii și stiluri de conducere

Tema ,,conducatori si stiluri de conducere", este o tema cu o abordare foarte larga in continutul de management propriu-zis si, totodata, in...

Particularități ale Procesului de Conducere în Administrația Publică

Introducere În prezenta lucrare mi-am propus să dezbat particularităţile procesului de conducere în administraţia publică, pentru o mai bună...

Conducerea computerizată a proceselor din industria materialelor metalice și a cuptorului cu arc electric

I. Achiziția datelor şi conducerea proceselor cu computerul I.1 Generalități Utilizarea calculatoarelor numerice în industrie şi cercetare se...

Situația teritorial - administrativă - Ocolul Silvic Nehoiu

SITUATIA TERITORIAL – ADMINISTRATIVA 1.1. Amplasarea ocolului silvic în spaţiul geografic şi administrativ Ocolul Silvic Nehoiu face parte din...

Ai nevoie de altceva?