Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului

Curs
8.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Management
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 155 în total
Cuvinte : 67269
Mărime: 337.35KB (arhivat)
Publicat de: Eric Lungu
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dan Stegaroiu
FACULTATEA DE BUSINESS CLUJ

Cuprins

  1. CAPITOLUL 1
  2. SPAŢIUL ŞI MEDIUL SOCIAL/INSTITUŢIONAL 1
  3. 1.1. Elemente structurale/dinamici 3
  4. 1.2. Spaţiul şi mediul social: tipologii 3
  5. 1.2.1. Poziţionare: status, rol (normat/efectiv) 7
  6. 1.2.2. Domenii specializate: finalităţi 8
  7. 1.3. Spaţiul şi mediul instituţional: tipologii 11
  8. 1.3.1. Poziţionare: poziţie ierarhică,
  9. atribuţii/respon¬ sabilităţi 12
  10. 1.3.2. Agenţi corporaţi specializaţi 13
  11. CAPITOLUL 2
  12. PROCESE SPECIFICE RESURSEI UMANE (RU) 15
  13. 2.1. Constituirea RU 15
  14. 2.2. Tipologia proceselor specifice RU la nivel social/nivel instituţional 16
  15. 2.3. Raportul procese specifice/strategii ale valorificării RU 18
  16. CAPITOLUL 3
  17. POCESUL ALEGERII PERSONALULUI 31
  18. 3.1. La nivel social 24
  19. 3.2. La nivel instituţional 26
  20. 3.3. Interdependenţe: social/instituţional 28
  21. CAPITOLUL 4
  22. SISTEMUL ALEGERII INSTITUŢIONALE A PERSONALULUI 31
  23. 4.1. Analiza diagnostic 32
  24. 4.2. Candidaţii 33
  25. 4.2.1. Caracteristici/atribute 33
  26. 4.2.2. Ruta şi cariera profesională 35
  27. 4.3. Decidenţii 36
  28. 4.4. Posturile 37
  29. 4.4.1. Analiza şi dinamica reţelei
  30. posturilor 37
  31. 4.4.2. Descrierea şi evaluarea posturilor 40
  32. 4.4.3. Postul: atribuţii/responsabilităţi 43
  33. 4.5. Etapele procesului alegerii personalului 56
  34. 4.5.1. Etapa alegerii propriu-zise 57
  35. 4.5.1.1. Recrutarea 57
  36. 4.5.1.2. Selectarea 71
  37. 4.5.1.3. Promovarea 91
  38. 4.5.2. Etapa încadrării 91
  39. 4.5.2.1. Angajarea/promovarea în post 92
  40. 4.5.2.2. Evidenţa personalului 92
  41. 4.5.3. Etapa valorificării RU 93
  42. 4.5.3.1. Cointeresare 94
  43. 4.5.3.2. Formare 94
  44. 4.5.3.3. Reorientare profesională 94
  45. 4.5.4. Etapa sistării 95
  46. 4.6. Reguli 96
  47. 4.7. Tehnici de control şi corecţie a erorilor 96
  48. CAPITOLUL 5
  49. PROIECTE 97
  50. 5.1. Proiectarea sistemului de analiză şi diagnoză
  51. 5.2. Proiectarea sistemului de recurtare a personalului
  52. 5.3. Proeictarea sistemului de selectare a personalului
  53. 5.4. Proiectarea sistemului de evidenţă a personalului
  54. 5.5. Proiectarea sistemului de promovare a personalului
  55. 5.6. Proiectarea sistemului de cointeresare
  56. ANEXE 98
  57. Anexa 4.1. Analiza diagnostic 98
  58. Anexa 4.2. Evaluarea posturilor 131
  59. Anexa 4.3. Evaluarea performanţei 136
  60. Anexa 4.4. Sistem de cointeresare şi motivare 141
  61. Anexa 5.1. Precizări privind elaborarea
  62. Proiectelor 144
  63. BIBLIOGRAFIE 150

Extras din curs

CAPITOLUL 1

Spaţiul şi mediul social/instituţional

1.1. Elemente structurale/dinamici

1.2. Spaţiul şi mediul social: tipologii

1.2.1. Poziţionare: status, rol (efectiv/normat)

1.2.2. Domenii specializate: finalităţi

1.3. Spaţiul şi mediul instituţional: tipologii

1.3.1. Poziţionare: poziţie ierarhică, atribuţii/respon¬sabilităţi (normate/efective)

1.3.2. Agenţi corporaţi specializaţi: misiune

Toate procesele, interacţiunile umane se produc, se dezvoltă şi se consumă într-un spaţiu şi mediu specific: cel uman. Diversitatea structurală, funcţională, conjuncturală imprimă acestui specific uman diferenţe care se materializează prin consecinţe de o variabilitate extremă.

Viaţa fiecărui persoane este limitată, eforturile proprii pentru formarea şi evoluţia individuală sunt drastic marcate, potenţate/limitate, de calitatea spaţiului şi mediului social (Stegăroiu C. Dan, 1992,p.48-96). Tocmai de aceea valorifi¬carea potenţialului crea¬tiv al resursei umane alter¬nează atât de vizibil de la socie¬tate la societate, adică în pofida unei distribuţii gausiene egale a capacităţii creative (vezi distribu¬ţia Gauss), concre¬tizar¬ea acesteia prezintă dis¬parităţi marcante, dominante în funcţ¬ie de specificul res¬pec¬tivelor socie¬tăţi. Această stare de fapt a fost explicitată în diferite modalităţi: drept o con¬secinţă a distribuţiei re¬sur¬selor, a bogăţiei sociale, a difer¬enţelor rasiale, a dife¬ren¬ţelor cli¬materice, a modelelor de management şi organizare etc. Gil¬berth propune o explicaţie pornind de la diferenţierea calita¬tivă a societăţilor. Astfel, el susţine în raport cu America, aceasta nu dispune de mai mulţi oameni geniali decât alte state, dar aici s-a constituit un mediu în care un om mediocru se comportă şi produce ca un om genial.

Privind în urmă devine evident că dintre multiplii factori care diferenţiază societatea americană de restul soci¬etăţilor lumii în mod dominant se desprinde factorul selecţie. Populaţia americană se constituie dintr-o multitudine de popu¬laţii, rase, genotipuri, etc care în decursul anilor a consti¬tuit şi constituie atât o rezervă genetică de factură biologi¬că cât şi de factură culturală (diversitate de modele cultura¬le) imprimând societăţii americane o diversitate şi un cult al diversităţii, o înţelegere profundă că valorificarea potenţialului uman implică păstrarea diversităţii umane. În acest mod, în timp, prin procese selec¬tive spontane dar şi controlate, brutale dar şi umanizate, s-a produs o promovare a valorilor, o înţelegere a importanţei susţinerii celor supra¬dotaţi şi dotaţi concomitent cu garan¬tarea uni trai decent şi pentru cei afectaţi de diferite disabili¬tăţi.

Să ne reamintim goana spre vest, goana după aur etc, adică acele valuri umane migratoare, acele exoduri dublate de bruta¬litatea luptei pentru supravieţuire precum şi de costurile în termeni ai vieţii şi ai distrugerii, ai durităţii acelor tim¬puri. Concomitent să me¬dităm asupra societăţii actuale în care se îmbină alegerea raţională (la nivelul întreprinderii/¬insti¬tu¬ţi¬ei) cu promova¬rea arbitrară a intereselor grupurilor de put¬ere şi confrun¬tarea distructivă în momentele de disfunc¬ţii socia¬le, interne - revolu¬ţii/răscoale ori exter¬ne -războa¬ie, ori dis¬funcţii eco¬logice - cutremure, inundaţii, glaciaţi¬uni. Toate aceste as¬pecte atestă riscul permanent cu care se con¬frun¬tă specia umană la care s-a adiţionat şi riscul provo¬cat prin însăşi existen¬ţa acestei specii umane. Acţiunile noas¬tre, voluntare/involun¬tare, au determinat şi continuă să pro¬voace o poluarea accentuată care pune în pericol nu numai specia umană ci şi biosul în integralitatea sa.

Faţă de aceste surse diferite de risc, cu rezultanta unui risc sporit, se înregistrează tendinţele instituirii unui control raţional, menit a diminua starea de risc şi de iminen¬ţă a catastrofelor, sociale/ecolgice, prin susţinerea şi pro¬mov¬area globalizării.

O realitate derivată din regula dublului efect, pre¬zentă în orice segment al societăţii, face ca însăşi tendinţa cu valenţe salvatoare a globalizării să includă în sine alte componente ale unui pericol viitor, în special prin consecinţa reducerii diversităţii.

A realiza o globalizare cu păstrarea diversităţii constituie un deziderat care implică forţe corelate şi orien¬tate conştient spre a evita identificarea globalizării cu omogenizarea. Pericolul derivă din însăşi faptul, aşa cum susţine Poincare, că fiecare secol prezintă o complexitate în creştere, dar omul mereu va alege dintre alternativele complexe, pe cea mai simplă. Cu alte cuvinte ten¬dinţa de potenţare a complexităţii este dublată de tendinţa fiinţei umane de a reţine ceea ce este mai simplu.

Într-o astfel de lume recunoaşterea meritului indi¬vidual, acceptarea acestuia drept singura modalitate de discriminare poate fi de natură a garanta un înalt nivel de participare/ valorificare creativă şi socială a resursei umane (RU). Meritul individual vizualizează diferenţierea oamenilor sub aspectul posibilităţilor lor creative/manageriale/ execuţi¬onale făcând astfel de înţeles conceptul de resursă umană care i se atribuie. În acest mod omul constituie, prin dif¬erenţe reale şi posibil a fi valor¬ificate spre bine¬le social gener¬al, o resursă cu atribute specifice denumită resursa umană . In mod obişnuit suntem confruntaţi cu o multitudine de modalităţi de diferenţiere a oamenil¬or sub aspectul: atributelor, abi¬li¬tăţilor, de¬prinderi¬lor, opiniilor, valorilor etc, iar dep¬en¬den¬ţa perfor¬manţelor acestor oameni de diferenţierile sem¬na¬late a condus la formarea şi recunoaşterea conceptului de merit individual. Aşa cum s-a remarcat ştiinţa începe cu posibilitatea de a măsura. Valorificarea pragmatică a meritului individual imp¬u¬ne pe lân¬gă recunoaşterea existenţei şi a rolu¬lui social ce-i revi¬ne şi proiectarea, constituirea şi perfec¬ţionarea perma¬nentă a sis¬temului şi tehnicilor de măsurare.

Meritul individual, sub aspectul identificării sale, este dependent de calitatea instrumentelor/tehnicilor de măsu¬rare folosite, mai mult devine importantă şi perspectiva considerată. Orice intervenţie umană pare bună din perspectiva imediată, dar în timp se poate dovedi dezastruoasă. Spre a exemplifica, industrializarea a constituit şi constituie o modalitate de amplificare a puterii şi posibilităţilor ome¬neşti, dar în timp s-a dovedit că provoacă poluare (dublu e¬fect: pe lângă consecinţele dorite survin implicit şi cele ned¬orite. Un proces este deplin cunoscut când sunt iden¬tificate ambele categorii de consecinţe: dorite/nedorite)

Din această perspectivă, consecinţa nedorită a recu¬noaşterii meritului individual ar consta din tendinţa de a ignora nevoile social-umane a celor cu merite individuale mai reduse. O astfel de tendinţă reflectă o simplificare a concep¬tului de individ. Câştigarea existenţei, în sensul de asigura¬re a celor necesare supravieţuirii şi dezvoltării, nu con¬sti¬tuie misiunea individului ci doar o primă condiţie care asi¬gură existenţa, devenirea umană. Evaluarea specificului indi¬vidual, stabilirea finalităţii urmărite etc reprezintă atri¬bute esenţiale care în societăţile democratice sunt la îndemâ¬na fiecărei persoane.

Pe de o parte formarea unei persoane sub aspect pro¬fesional (specializare) şi social (educare) constituie o pro¬blemă a fiecăruia, iar pe de altă parte valorificarea la maxim a potenţialului social-creativ al fiecărui individ constituie o problemă de interes general. Fiecare persoană care trece prin existenţă fără a-şi valorifica deplin potenţialul social-creativ relevă o pierdere ireparabilă, tocmai de aceea intere¬sul general a condus la intervenţii multiple pentru a evita astfel de situaţii. In acest mod s-a constituit o reţea de educaţie şi de învăţământ, s-a realizat o orientare profesională prin intervenţia specialiştilor care asistă tinerii în alege¬rea rutei profesionale, s-a constituit un sistem de recrutare, selectare şi promovare care să garanteze desăvârşirea în carie¬ra profesională/socială. Nici o societate nu este atât de bo¬gată ca să risipească potenţialul RU. Dar modalitatea concretă în care se realizează valorificarea eficace a potenţialului RU diferă de la societate la societate, în raport cu stadiul evo¬lutiv specific.

Specificul limitat al resurselor face ca în orice societate să se ajungă la diferenţierea unor grupuri de interes care acţionează în prim plan (scena socia¬lă vizibilă), dar şi în plan secund (culisele sociale - ecranate, puţin vi¬zibile). Cu cât diferenţa dintre scenă şi culise este mai mică cu atât caracterul democrat al societăţii se accen¬tuează. Re¬ducerea diferenţelor dintre scenă şi culise impune o transpa¬renţă socială accentuată, popularizarea regulilor, cri¬terii¬lor, tehnicilor prin care se asigură alegerea persoanelor pen¬tru diferitele poziţii sociale/poziţii ierarhice. Cu alte cu¬vinte presupune orientarea selecţiei spre promovarea unor per¬soane cu simţ de responsabilitate socială/profesională şi com¬petente. Intr-un astfel de mediu devine evitabilă deturnarea agenţilor cor¬poraţi de la finalităţile lor tocmai pentru ca fac¬torii de putere maximă au simţul responsabilităţii sociale/profesionale ce la revine, iar competenţa reduce riscul unor acţiuni discordante cu circumstanţele date.

Preview document

Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 1
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 2
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 3
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 4
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 5
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 6
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 7
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 8
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 9
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 10
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 11
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 12
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 13
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 14
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 15
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 16
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 17
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 18
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 19
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 20
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 21
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 22
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 23
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 24
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 25
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 26
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 27
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 28
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 29
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 30
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 31
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 32
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 33
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 34
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 35
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 36
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 37
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 38
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 39
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 40
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 41
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 42
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 43
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 44
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 45
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 46
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 47
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 48
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 49
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 50
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 51
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 52
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 53
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 54
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 55
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 56
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 57
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 58
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 59
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 60
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 61
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 62
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 63
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 64
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 65
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 66
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 67
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 68
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 69
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 70
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 71
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 72
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 73
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 74
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 75
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 76
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 77
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 78
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 79
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 80
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 81
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 82
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 83
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 84
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 85
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 86
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 87
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 88
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 89
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 90
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 91
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 92
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 93
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 94
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 95
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 96
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 97
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 98
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 99
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 100
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 101
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 102
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 103
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 104
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 105
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 106
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 107
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 108
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 109
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 110
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 111
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 112
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 113
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 114
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 115
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 116
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 117
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 118
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 119
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 120
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 121
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 122
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 123
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 124
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 125
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 126
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 127
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 128
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 129
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 130
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 131
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 132
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 133
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 134
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 135
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 136
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 137
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 138
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 139
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 140
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 141
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 142
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 143
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 144
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 145
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 146
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 147
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 148
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 149
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 150
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 151
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 152
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 153
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 154
Recrutarea, Selectarea și Promovarea Personalului - Pagina 155

Conținut arhivă zip

  • Recrutarea, Selectarea si Promovarea Personalului.doc

Alții au mai descărcat și

Formarea și perfecționarea personaulului

CAPITOLUL I. RESURSELE UMANE, ROLUL LOR FUNDAMENTAL IN PROGRESUL SOCIETĂTILOR CONTEMPORANE 1.1. Rolul primordial al resurselor umane O parte...

Promovarea Resurselor Umane în Cadrul Complexului Balnear Expro Bazna

Introducere Se poate afirma că toate problemele legate de procesul conducerii oricărei activităţi de natură economică, socială sau politică au ca...

Recrutare online a personalului

1. PARTE INTRODUCTIVĂ 1.1. Noţiuni generale Internet-tehnologii se răspândesc cu “viteza luminii” şi în ultimul timp se folosesc în toate...

Strategia de comunicare în administrația publică - Vaslui

Capitolul 1. Organizarea si functionarea Consiliului Judetean Vaslui 1.1.Organigrama Consiliului Judetean Vaslui 1.2. Scurt istoric, locul...

Interviul

Interviul de selecţie reprezintă una dintre etapele intermediare ale procesului de recrutareşi mai apoi de selecţie a personalului ce are loc în...

Analiza Posturilor de Munca

Managementul resurselor umane Managementul resurselor umane consta în ansamblul activitatilor orientate catre asigurarea, dezvoltarea, motivarea...

Evaluarea Personalului

1. Scopul evaluarii personalului: Definirea scopului acestei activitati de evaluare a personalului joaca un rol important in a intelege mai concis...

Recrutarea prin internet vs recrutarea clasică

1 Introducere 1.1 Conceptul de recrutare Recrutarea este activtatea de cautare si atragere in organizatie a unui grup de persoane capabile si...

Te-ar putea interesa și

Managementul Resurselor Umane în Cadrul Complexului Hotelier Minerva

INTRODUCERE Resursele turistice ale României o situează printre ţările cele mai dotate din acest punct de vedere, care pot fi puse în valoare...

Studiu privind Organizarea și Funcționarea unei Unități de Alimentație Publică cu Referire la Restaurantul Select

INTRODUCERE Comerţul de alimentaţie publică are ca obiect de activitate organizarea şi producerea de preparate culinare, a altor bunuri de consum...

Managementul Resurselor Umane

INTRODUCERE Locul Managementului Resurselor Umane e bine precizat în contextul Managementului general. Astfel, în literatura de specialitate,...

Agenția Națională a funcționarilor publici

1. PREZENTAREA AGENTIEI NATIONALE A FUNCTIONARILOR PUBLICI 1.1. Denumirea institutiei publice, profil, obiect de activitate profesionala Agentia...

Cultura organizațională în multinaționale

Capitolul 1 . Cultura organizaţională „Termenul de cultură are un aspect deosebit de extins în definiţii. Prin termenul de cultură în accepţiunea...

Relația dintra logistică și resurse umane

Continutul si importanta Resurselor Umane pentru activitatea unei organizatii Scurt istoric Importanta fiintei umane in conducerea cu succes a...

Recrutarea, selectarea și integrarea factorului uman în vederea obținerii de performanțe organizaționale

Introducere "Orice aspect din activitatea unei firme este determinat de competență, motivație și eficiență în organizarea personalului. Dintre...

Managementului Resurselor Umane în Cadrul hotelului Crowne Plaza Flora București

Introducere Turismul reprezinta un fenomen economico – social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat în viata societatii si influentat de...

Ai nevoie de altceva?