E-Commerce

Imagine preview
(6/10 din 4 voturi)

Acest curs prezinta E-Commerce.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 15 fisiere doc de 123 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Marketing, Comert

Extras din document

Capitolul 1

Internetul ca mediu de afaceri

“Internetul se va dezvolta spectaculos, ca o supernovǎ, iar în anul 1996 se va prǎbuşi în mod catastrofal.” Aceastǎ predicţie, realizatǎ în decembrie 1995 de Robert Metcalfe, inventatorul Ethernet-ului, nu s-a împlinit nici în 1996, nici în zilele noastre, şi este foarte puţin probabil cǎ se va împlini în viitorul apropiat. Internetul este astǎzi nu doar un uriaş depozit de informaţii, ci şi un mediu de afaceri foarte propice atât pentru marile corporaţii multinaţionale, cât şi pentru micile afaceri cu doar 2 sau 3 angajaţi. Se apreciazǎ cǎ în anul 2005 companiile de pe Reţea au câştigat circa 143 de miliarde de dolari, iar în primele 20 de zile ale anului 2006 cifra lor de afaceri s-a ridicat la 5.5 miliarde de dolari (potrivit site-ului Comscore.com).

Atunci, de ce sǎ vorbim despre dezavantajele Internetului pentru afaceri? În cele ce urmeazǎ vom raspunde la aceastǎ posibilǎ nedumerire a cititorului.

Marea majoritate a lucrǎrilor şi articolelor cu privire la comerţul electronic şi afacerile pe Internet se referǎ cu precǎdere la avantajele şi oportunitǎţile pe care Web-ul le oferǎ comercianţilor (nu întâmplǎtor, multe din aceste articole sunt publicate de persoane care oferǎ consultanţǎ plǎtitǎ pentru deschiderea unei afaceri pe Intenet). Evident, nu avem de gând sǎ negǎm aici aceste avantaje. Iatǎ doar câteva dintre ele:

- site-ul Web funcţionează 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an;

- investiţiile pentru crearea şi menţinerea unui site Web sunt relativ reduse;

- un site poate avea mii sau zeci de mii vizitatori (clienţi potenţiali) la un cost redus (uneori chiar gratuit);

- un site Web poate prezenta produsele sau serviciile, firmei, simultan, la sute, zeci sau mii de vizitatori;

- Internetul este un mediu promoţional mult mai interactiv decât altele (permite comunicarea cu vizitatorul, adesea în timp real).

Este aşadar incontestabil faptul cǎ pe Internet poţi avea acces la piaţa globalǎ, cu o investiţe iniţialǎ şi costuri de funcţionare reduse. Este adevǎrat cǎ foarte multe aspecte ale afacerii pot fi automatizate, permiţând astfel economii însemnate de timp şi de bani. De asemenea, cheltuielile promoţionale pe Reţea sunt în general mai reduse, iar dacǎ întreprinzǎtorul îşi “face temele” aşa cum trebuie, o afacere pe Internet poate fi un generator foarte rapid de venituri.

Totuşi, aceste oportunitǎţi oferite de Internet pentru dezvoltarea afacerilor reprezintǎ o singurǎ faţǎ a monedei, şi ar fi greşit sǎ vorbim doar de ele, fǎrǎ a lua în considerare şi dificultǎţile pe care le întâmpinǎ o firmǎ care doreşte sǎ transforme utilizatorii Internetului în clienţi. Insistând doar asupra pǎrţilor pozitive ale afacerilor şi marketingului online, mulţi autori întreţin (poate fǎrǎ intenţie) marea iluzie cǎ este suficient sǎ plasezi un site pe Internet, eventual sǎ faci şi puţinǎ promovare, pentru ca navigatorii sǎ se grǎbeascǎ la site-ul tǎu şi sǎ cumpere ceea ce oferi spre vânzare. Aceastǎ iluzie a fost cauza eşecului multor companii pe Reţea. La jumǎtatea anilor ’90, Internetul era perceput de multǎ lume ca un nou El Dorado, un loc unde oricine se poate îmbogǎţi repede şi fǎrǎ prea mare efort. Marile corporaţii online (“dot com”-uri) au cheltuit milioane de dolari pentru publicitate prin bannere, dar au vândut mult prea puţin şi au fost nevoite sǎ declare faliment. Sute de mii de întreprinzatori, novici sau veterani, s-au îndreptat spre Internet în speranţa ca acesta le va oferi un succes financiar fulminant într-un timp foarte scurt. Mulţi dintre ei au constatat însǎ cǎ le este imposibil sǎ atragǎ un numǎr decent de vizitatori pe care sǎ-i converteascǎ în clienţi, iar în cele din urmǎ au renunţat. Trezirea la realitate a fost durǎ. Toatǎ lumea a fost nevoitǎ sǎ accepte faptul cǎ legile afacerilor şi ale marketingului rǎmân perfect valabile şi pe Reţea, iar în drumul spre succesul în afaceri pe Internet se gǎsesc foarte multe bariere şi obstacole, care trebuie depǎşite cu ajutorul unor stategii inteligente.

Fisiere in arhiva (15):

 • E-Commerce
  • Anexa 51.doc
  • Anexa 52.doc
  • Cap 01 Internetul ca mediu de afaceri.doc
  • Cap 02 Cercetarea de marketing pe Internet.doc
  • Cap 03 Produsul.doc
  • Cap 04 Site-ul - nume, gazduire.doc
  • Cap 05 Site-ul comercial - structura.doc
  • Cap 06 Site-ul comercial - designul paginii.doc
  • Cap 07 Copywriting pe Internet.doc
  • Cap 08 Credibilitatea.doc
  • Cap 09 Plata.doc
  • Cap 10 Motoarele si directoarele.doc
  • Cap 11 Reclama platita.doc
  • Cap 12 Programele de afiliere.doc
  • Cap 13 Networking online.doc