Marketing

Curs
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 41 fișiere: doc, txt
Pagini : 464 în total
Cuvinte : 301432
Mărime: 1.20MB (arhivat)
Publicat de: Georgel Paraschiv
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Mironeasca Marius
Toate cele 12 cursuri pentru anul II, semestrul 1 la Disciplina "Marketing

Extras din curs

CAPITOLUL 1 Rolul esenţial al marketingului în cadrul organizaţiilor şi al societăţii

Fiecare perioadă solicită conducerii unei firme să adopte o concepţie nouă în stabilirea obiectivelor, strategiilor şi tacticilor sale. schimbările rapide pot face ca principiile care au stat până acum la baza succesului in afaceri să devină un lucru perimat. Henry Ford a continuat să producă modelul T când cumpărătorii de maşini începeau să ceară diversificarea sortimentului. General Motors a răspuns solicitării pieţei şi a depăşit firma Ford. Mai târziu, General Motors a continuat să producă automobile mari, când clienţii au început să solicite maşini mai mici. De acest lucru au profitat Volkswagen şi firmele japoneze. Ceva mai târziu, clienţii au început să insiste asupra calităţii japonezii le-au răspuns oferind maşini mai bune. O somitate in domeniul managementului, Peter Drucker, observă pe bună dreptate că formula de succes a unei firme pentru o anumită perioadă nu va mai funcţiona in următoarea.

Care sunt elementele noi aduse de anii 90? Odată cu sfârşitul războiului rece, ţările si firmele se confruntă cu un nou gen de probleme. Ele trebuie să facă fată acum unei concurenţe sporite pe plan global, deteriorării mediului înconjurător, neglijării infrastructurii, stagnării economice, slabei pregătiri a forţei de muncă şi multor altor probleme de natură economică, politică şi socială.

Este adevărat, toate acestea sunt probleme dificile; dar ele sunt în acelaşi timp si ocazii de afaceri. În condiţiile formării unei pieţe globale, firmele autohtone vor putea conta pe o cerere mult mai mare pentru produsele şi serviciile lor; partea negativă este că ele vor avea de înfruntat mult mai mulţi concurenţi. Deteriorarea mediului înconjurător oferă posibilităţi nelimitate firmelor care pot pune la punct mijloace eficiente de rezolvare a acestei situaţii. Neglijarea infrastructurii reprezintă o ocazie uriaşă pentru firmele din domeniul construcţiilor, transporturilor şi comunicărilor. Stagnarea economiei şi recesiunea vor favoriza firmele care vor şti să producă şi să comercializeze cu cheltuieli reduse.

Personalul insuficient calificat va obliga firmele care se ocupă de pregătirea forţei de muncă să elaboreze programe mai eficiente în domeniu. Toate problemele care reprezintă o plagă socială pot fi o sursă de afaceri şi nu numai acestea. Să ne gândim şi la posibilităţile oferite de dezvoltarea ştiinţifică şi tehnologică in domeniul ingineriei genetice, roboticii, inteligenţei artificiale, superconductorilor şi din multe arte domenii.

Afacerile în condiţiile unei economii globale în rapidă schimbare se privim mai de aproape câteva din problemele cu care se confruntă lumea contemporană a afacerilor.

Economia globală

Economia mondială a suferit transformări radicale pe parcursul ultimelor două decenii. În esenţă, barierele geografice şi diferenţele culturale s-au redus simţitor odată cu apariţia avioanelor cu reacţie, a reţelelor telefonice şi de calculatoare, a emisiunilor TV prin satelit. Această reducere a distantelor a permis firmelor să-şi extindă considerabil pieţele si sursele de aprovizionare. în trecut, o companie americană de tipul lui Chrysler îşi baza producţia pe componente fabricate aproape în totalitate în S.U.A., iar piaţa de desfacere era aproape în exclusivitate cea internă. Astăzi, Chrysler are furnizori din Japonia, Coreea, Germania şi din multe alte ţări, vânzându-şi maşinile în alte părţi ale lumii. Cumpărătorul unei maşini cu marca Chrysler nu mai este în prezent sigur căi produsul achiziţionat de el a fost totuşi fabricat de Chrysler.

În alte ramuri industriale, firmele îşi realizează produsele prin intermediul unor linii de montaj globale.

Realitatea este căi multe produse şi servicii de pe piaţa internă sunt un fel de "hibrizi", proiectarea, materia primă, producţia şi asamblarea lor realizându-se în diverse ţări. Se pare că acest mic detaliu le-a scăpat acelor firme autohtone care sunt adeptele unei campanii comerciale sub lozinca "Cumpăraţi numai produse americane". Dacă americanii ar urma acest îndemn, ei ar cumpăra un automobil Dodge fabricat de fapt în Japonia, refuzând o maşină Honda, care este în mare măsură fabricată şi asamblată în S.U.A.

Companiile americane cumpără componente, materii prime şi alte bunuri din străinătate, încercând totodată să-si vândă produsele pe plan local, file sunt silite, insă, să recunoască faptul că acesta este un lucru dificil de realizat de unul singur. Ca urmare, ele se văd nevoite să formeze alianţe strategice cu firme străine, care le pot fi furnizori, distribuitori, parteneri în domeniul tehnologiei, parteneri în cadrul unor societăţi mixte sau chiar concurenţi. În ultimul caz, întâlnim alianţe mai puţin obişnuite între firme concurente precum Ford si Mazda, General Electric şi Matsushita, AT&T şi Olivetti. Chiar şi cele mai mari companii americane creează reţele globale, în loc sa concureze prin forţe proprii pe piaţa mondială, ceea ce le permite să-şi extindă aria de acţiune. Firmele care vor reuşi in afaceri în anii 90 vor fi cele care vor izbuti să pună la punct cele mai eficiente reţele globale.

În paralel cu expansiunea pieţelor globale are loc şi o dezvoltare a blocurilor economice regionale. Statele Unite au încheiat un acord de liber schimb cu Canada şi cu Mexicul.

Piaţa Comună europeană, alcătuită din douăsprezece state membre şi 340 de milioane de consumatori, este în plin proces de eliminare a barierelor comerciale interne şi de stabilire a unor standarde si reglementări comune, ea reprezentând în prezent o piaţa mai mare decât statele Unite.

În acelaşi timp, Japonia si alte ţări din Orientul Îndepărtat încearcă să formeze un bloc comercial în acea regiune, care se pare că înregistrează cel mai ridicat indice al dezvoltării economice. Concluzia este evidenta: harta economică a lumii se schimbă cu rapiditate.

Decalajul veniturilor

Pe parcursul ultimelor decenii, o mare parte a lumii a devenit tot mai săracă. Cu toate că salariile au crescut, puterea de cumpărare a înregistrat un declin, în special în cazul forţei de muncă mai puţin calificate. În Statele Unite numeroase familii şi-au menţinut puterea de cumpărare, în special datorită faptului ca soţiile şi-au luat un serviciu. Mulţi muncitori si-au pierdut locul de muncă în momentul în care producătorii americani au redus forţa de muncă pentru a micşora costurile. Cea mai drastică reducere a forţei de munca s-a înregistrat în industria metalurgică, a automobilelor şi textilă.

Toate aceste elemente demonstrează încă o dată complexitatea şi interdependenţele care există în structura economiei mondiale.

De cealaltă parte, ţările din Europa Răsăriteană încearcă să treacă la economia de piaţă lucru care se dovedeşte, însă, a fi dificil. Condiţiile de viaţa ale muncitorilor nu numai că nu se îmbunătăţesc, ci se înrăutăţesc. Guvernele occidentale acordă împrumuturi şi fac investiţii în ţările din blocul estic, dar resursele acestora sunt destul de limitate pentru a avea un impact suficient de puternic asupra situaţiei lor economice.

În acelaşi timp, ţările lumii a treia din Africa, America de sud şi din arte regiuni sunt nemulţumite de atenţia acordată statelor est-europene în detrimentul economiilor lor care stagnează. Distanţa dintre statele bogate şi cele sărace se accentuează vizibil. Naţiunile sărace exercită presiuni asupra celor bogate pentru a le determine să-şi deschidă pieţele pentru produsele lor mai ieftine, dar acestea din urmă menţin tarife vamale şi restricţii stricte ca să-şi protejeze industria internă şi forţa de muncă.

Din nefericire, nevoile oamenilor sunt astăzi mai mari decât oricând, dar lor le lipsesc mijloacele de a plăti pentru bunurile necesare. În acelaşi timp, întreprinderile din statele puternic industrializate lucrează la jumătate din capacitate, ca urmare a faptului că nu dispun de suficienţi cumpărători pentru produsele lor. Aceasta este tragedia unei lumi sărace înconjurate de bogăţie. La urma urmei, pieţele sunt formate din oameni cu nevoi si putere de cumpărare, dar al doilea element rămâne încă deficitar.

Preview document

Marketing - Pagina 1
Marketing - Pagina 2
Marketing - Pagina 3
Marketing - Pagina 4
Marketing - Pagina 5
Marketing - Pagina 6
Marketing - Pagina 7
Marketing - Pagina 8
Marketing - Pagina 9
Marketing - Pagina 10
Marketing - Pagina 11
Marketing - Pagina 12
Marketing - Pagina 13
Marketing - Pagina 14
Marketing - Pagina 15
Marketing - Pagina 16
Marketing - Pagina 17
Marketing - Pagina 18
Marketing - Pagina 19
Marketing - Pagina 20
Marketing - Pagina 21
Marketing - Pagina 22
Marketing - Pagina 23
Marketing - Pagina 24
Marketing - Pagina 25
Marketing - Pagina 26
Marketing - Pagina 27
Marketing - Pagina 28
Marketing - Pagina 29
Marketing - Pagina 30
Marketing - Pagina 31
Marketing - Pagina 32
Marketing - Pagina 33
Marketing - Pagina 34
Marketing - Pagina 35
Marketing - Pagina 36
Marketing - Pagina 37
Marketing - Pagina 38
Marketing - Pagina 39
Marketing - Pagina 40
Marketing - Pagina 41
Marketing - Pagina 42
Marketing - Pagina 43
Marketing - Pagina 44
Marketing - Pagina 45
Marketing - Pagina 46
Marketing - Pagina 47
Marketing - Pagina 48
Marketing - Pagina 49
Marketing - Pagina 50
Marketing - Pagina 51
Marketing - Pagina 52
Marketing - Pagina 53
Marketing - Pagina 54
Marketing - Pagina 55
Marketing - Pagina 56
Marketing - Pagina 57
Marketing - Pagina 58
Marketing - Pagina 59
Marketing - Pagina 60
Marketing - Pagina 61
Marketing - Pagina 62
Marketing - Pagina 63
Marketing - Pagina 64
Marketing - Pagina 65
Marketing - Pagina 66
Marketing - Pagina 67
Marketing - Pagina 68
Marketing - Pagina 69
Marketing - Pagina 70
Marketing - Pagina 71
Marketing - Pagina 72
Marketing - Pagina 73
Marketing - Pagina 74
Marketing - Pagina 75
Marketing - Pagina 76
Marketing - Pagina 77
Marketing - Pagina 78
Marketing - Pagina 79
Marketing - Pagina 80
Marketing - Pagina 81
Marketing - Pagina 82
Marketing - Pagina 83
Marketing - Pagina 84
Marketing - Pagina 85
Marketing - Pagina 86
Marketing - Pagina 87
Marketing - Pagina 88
Marketing - Pagina 89
Marketing - Pagina 90
Marketing - Pagina 91
Marketing - Pagina 92
Marketing - Pagina 93
Marketing - Pagina 94
Marketing - Pagina 95
Marketing - Pagina 96
Marketing - Pagina 97
Marketing - Pagina 98
Marketing - Pagina 99
Marketing - Pagina 100
Marketing - Pagina 101
Marketing - Pagina 102
Marketing - Pagina 103
Marketing - Pagina 104
Marketing - Pagina 105
Marketing - Pagina 106
Marketing - Pagina 107
Marketing - Pagina 108
Marketing - Pagina 109
Marketing - Pagina 110
Marketing - Pagina 111
Marketing - Pagina 112
Marketing - Pagina 113
Marketing - Pagina 114
Marketing - Pagina 115
Marketing - Pagina 116
Marketing - Pagina 117
Marketing - Pagina 118
Marketing - Pagina 119
Marketing - Pagina 120
Marketing - Pagina 121
Marketing - Pagina 122
Marketing - Pagina 123
Marketing - Pagina 124
Marketing - Pagina 125
Marketing - Pagina 126
Marketing - Pagina 127
Marketing - Pagina 128
Marketing - Pagina 129
Marketing - Pagina 130
Marketing - Pagina 131
Marketing - Pagina 132
Marketing - Pagina 133
Marketing - Pagina 134
Marketing - Pagina 135
Marketing - Pagina 136
Marketing - Pagina 137
Marketing - Pagina 138
Marketing - Pagina 139
Marketing - Pagina 140
Marketing - Pagina 141
Marketing - Pagina 142
Marketing - Pagina 143
Marketing - Pagina 144
Marketing - Pagina 145
Marketing - Pagina 146
Marketing - Pagina 147
Marketing - Pagina 148
Marketing - Pagina 149
Marketing - Pagina 150
Marketing - Pagina 151
Marketing - Pagina 152
Marketing - Pagina 153
Marketing - Pagina 154
Marketing - Pagina 155
Marketing - Pagina 156
Marketing - Pagina 157
Marketing - Pagina 158
Marketing - Pagina 159
Marketing - Pagina 160
Marketing - Pagina 161
Marketing - Pagina 162
Marketing - Pagina 163
Marketing - Pagina 164
Marketing - Pagina 165
Marketing - Pagina 166
Marketing - Pagina 167
Marketing - Pagina 168
Marketing - Pagina 169
Marketing - Pagina 170
Marketing - Pagina 171
Marketing - Pagina 172
Marketing - Pagina 173
Marketing - Pagina 174
Marketing - Pagina 175
Marketing - Pagina 176
Marketing - Pagina 177
Marketing - Pagina 178
Marketing - Pagina 179
Marketing - Pagina 180
Marketing - Pagina 181
Marketing - Pagina 182
Marketing - Pagina 183
Marketing - Pagina 184
Marketing - Pagina 185
Marketing - Pagina 186
Marketing - Pagina 187
Marketing - Pagina 188
Marketing - Pagina 189
Marketing - Pagina 190
Marketing - Pagina 191
Marketing - Pagina 192
Marketing - Pagina 193
Marketing - Pagina 194
Marketing - Pagina 195
Marketing - Pagina 196
Marketing - Pagina 197
Marketing - Pagina 198
Marketing - Pagina 199
Marketing - Pagina 200
Marketing - Pagina 201
Marketing - Pagina 202
Marketing - Pagina 203
Marketing - Pagina 204
Marketing - Pagina 205
Marketing - Pagina 206
Marketing - Pagina 207
Marketing - Pagina 208
Marketing - Pagina 209
Marketing - Pagina 210
Marketing - Pagina 211
Marketing - Pagina 212
Marketing - Pagina 213
Marketing - Pagina 214
Marketing - Pagina 215
Marketing - Pagina 216
Marketing - Pagina 217
Marketing - Pagina 218
Marketing - Pagina 219
Marketing - Pagina 220
Marketing - Pagina 221
Marketing - Pagina 222
Marketing - Pagina 223
Marketing - Pagina 224
Marketing - Pagina 225
Marketing - Pagina 226
Marketing - Pagina 227
Marketing - Pagina 228
Marketing - Pagina 229
Marketing - Pagina 230
Marketing - Pagina 231
Marketing - Pagina 232
Marketing - Pagina 233
Marketing - Pagina 234
Marketing - Pagina 235
Marketing - Pagina 236
Marketing - Pagina 237
Marketing - Pagina 238
Marketing - Pagina 239
Marketing - Pagina 240
Marketing - Pagina 241
Marketing - Pagina 242
Marketing - Pagina 243
Marketing - Pagina 244
Marketing - Pagina 245
Marketing - Pagina 246
Marketing - Pagina 247
Marketing - Pagina 248
Marketing - Pagina 249
Marketing - Pagina 250
Marketing - Pagina 251
Marketing - Pagina 252
Marketing - Pagina 253
Marketing - Pagina 254
Marketing - Pagina 255
Marketing - Pagina 256
Marketing - Pagina 257
Marketing - Pagina 258
Marketing - Pagina 259
Marketing - Pagina 260
Marketing - Pagina 261
Marketing - Pagina 262
Marketing - Pagina 263
Marketing - Pagina 264
Marketing - Pagina 265
Marketing - Pagina 266
Marketing - Pagina 267
Marketing - Pagina 268
Marketing - Pagina 269
Marketing - Pagina 270
Marketing - Pagina 271
Marketing - Pagina 272
Marketing - Pagina 273
Marketing - Pagina 274
Marketing - Pagina 275
Marketing - Pagina 276
Marketing - Pagina 277
Marketing - Pagina 278
Marketing - Pagina 279
Marketing - Pagina 280
Marketing - Pagina 281
Marketing - Pagina 282
Marketing - Pagina 283
Marketing - Pagina 284
Marketing - Pagina 285
Marketing - Pagina 286
Marketing - Pagina 287
Marketing - Pagina 288
Marketing - Pagina 289
Marketing - Pagina 290
Marketing - Pagina 291
Marketing - Pagina 292
Marketing - Pagina 293
Marketing - Pagina 294
Marketing - Pagina 295
Marketing - Pagina 296
Marketing - Pagina 297
Marketing - Pagina 298
Marketing - Pagina 299
Marketing - Pagina 300
Marketing - Pagina 301
Marketing - Pagina 302
Marketing - Pagina 303
Marketing - Pagina 304
Marketing - Pagina 305
Marketing - Pagina 306
Marketing - Pagina 307
Marketing - Pagina 308
Marketing - Pagina 309
Marketing - Pagina 310
Marketing - Pagina 311
Marketing - Pagina 312
Marketing - Pagina 313
Marketing - Pagina 314
Marketing - Pagina 315
Marketing - Pagina 316
Marketing - Pagina 317
Marketing - Pagina 318
Marketing - Pagina 319
Marketing - Pagina 320
Marketing - Pagina 321
Marketing - Pagina 322
Marketing - Pagina 323
Marketing - Pagina 324
Marketing - Pagina 325
Marketing - Pagina 326
Marketing - Pagina 327
Marketing - Pagina 328
Marketing - Pagina 329
Marketing - Pagina 330
Marketing - Pagina 331
Marketing - Pagina 332
Marketing - Pagina 333
Marketing - Pagina 334
Marketing - Pagina 335
Marketing - Pagina 336
Marketing - Pagina 337
Marketing - Pagina 338
Marketing - Pagina 339
Marketing - Pagina 340
Marketing - Pagina 341
Marketing - Pagina 342
Marketing - Pagina 343
Marketing - Pagina 344
Marketing - Pagina 345
Marketing - Pagina 346
Marketing - Pagina 347
Marketing - Pagina 348
Marketing - Pagina 349
Marketing - Pagina 350
Marketing - Pagina 351
Marketing - Pagina 352
Marketing - Pagina 353
Marketing - Pagina 354
Marketing - Pagina 355
Marketing - Pagina 356
Marketing - Pagina 357
Marketing - Pagina 358
Marketing - Pagina 359
Marketing - Pagina 360
Marketing - Pagina 361
Marketing - Pagina 362
Marketing - Pagina 363
Marketing - Pagina 364
Marketing - Pagina 365
Marketing - Pagina 366
Marketing - Pagina 367
Marketing - Pagina 368
Marketing - Pagina 369
Marketing - Pagina 370
Marketing - Pagina 371
Marketing - Pagina 372
Marketing - Pagina 373
Marketing - Pagina 374
Marketing - Pagina 375
Marketing - Pagina 376
Marketing - Pagina 377
Marketing - Pagina 378
Marketing - Pagina 379
Marketing - Pagina 380
Marketing - Pagina 381
Marketing - Pagina 382
Marketing - Pagina 383
Marketing - Pagina 384
Marketing - Pagina 385
Marketing - Pagina 386
Marketing - Pagina 387
Marketing - Pagina 388
Marketing - Pagina 389
Marketing - Pagina 390
Marketing - Pagina 391
Marketing - Pagina 392
Marketing - Pagina 393
Marketing - Pagina 394
Marketing - Pagina 395
Marketing - Pagina 396
Marketing - Pagina 397
Marketing - Pagina 398
Marketing - Pagina 399
Marketing - Pagina 400
Marketing - Pagina 401
Marketing - Pagina 402
Marketing - Pagina 403
Marketing - Pagina 404
Marketing - Pagina 405
Marketing - Pagina 406
Marketing - Pagina 407
Marketing - Pagina 408
Marketing - Pagina 409
Marketing - Pagina 410
Marketing - Pagina 411
Marketing - Pagina 412
Marketing - Pagina 413
Marketing - Pagina 414
Marketing - Pagina 415
Marketing - Pagina 416
Marketing - Pagina 417
Marketing - Pagina 418
Marketing - Pagina 419
Marketing - Pagina 420
Marketing - Pagina 421
Marketing - Pagina 422
Marketing - Pagina 423
Marketing - Pagina 424
Marketing - Pagina 425
Marketing - Pagina 426
Marketing - Pagina 427
Marketing - Pagina 428
Marketing - Pagina 429
Marketing - Pagina 430
Marketing - Pagina 431
Marketing - Pagina 432
Marketing - Pagina 433
Marketing - Pagina 434
Marketing - Pagina 435
Marketing - Pagina 436
Marketing - Pagina 437
Marketing - Pagina 438
Marketing - Pagina 439
Marketing - Pagina 440
Marketing - Pagina 441
Marketing - Pagina 442
Marketing - Pagina 443
Marketing - Pagina 444
Marketing - Pagina 445
Marketing - Pagina 446
Marketing - Pagina 447
Marketing - Pagina 448
Marketing - Pagina 449
Marketing - Pagina 450
Marketing - Pagina 451
Marketing - Pagina 452
Marketing - Pagina 453
Marketing - Pagina 454
Marketing - Pagina 455
Marketing - Pagina 456
Marketing - Pagina 457
Marketing - Pagina 458
Marketing - Pagina 459
Marketing - Pagina 460
Marketing - Pagina 461
Marketing - Pagina 462
Marketing - Pagina 463
Marketing - Pagina 464
Marketing - Pagina 465
Marketing - Pagina 466
Marketing - Pagina 467

Conținut arhivă zip

  • Marketing
    • 01 Testarea consumatorilor.doc
    • 02 Segmentarea pietei.doc
    • 03 Sondajul in marketing.doc
    • 04 Esantionarea pe cote.doc
    • 05 Analiza chestionarului de marketing.doc
    • 06 Intocmirea chestionarului de marketing.doc
    • 07 Analiza discriminanta.doc
    • 08 Prognoza si risc.doc
    • 09 Utilizarea metodei regresiei multiple.doc
    • 10 Coeficientul de elasticitate.doc
    • 11 Prelucrarea datelor experimentale.doc
    • 12 Alegerea calcul pret.doc
    • 13 Optimizarea mixului de marketing.doc
    • 14 Elaborarea planului de marketing.doc
    • Cap 01.doc
    • Cap 02.doc
    • Cap 03.doc
    • Cap 04.doc
    • Cap 05.doc
    • Cap 06.doc
    • Cap 07.doc
    • Cap 08.doc
    • Cap 09.doc
    • Cap 10.doc
    • Cap 11.doc
    • Cap 12.doc
    • Cap 13.doc
    • Cap 14.doc
    • Cap 15.doc
    • Cap 16.doc
    • Cap 17.doc
    • Cap 18.doc
    • Cap 19.doc
    • Cap 20.doc
    • cap 21.doc
    • Cap 22.doc
    • cap 23.doc
    • Cap 24.doc
    • Cap 25.doc
    • Cap 26.doc
    • examen.txt

Alții au mai descărcat și

Curs Marketing

MARKETINGUL 1 ŞI PIAŢA BUNURILOR PRODUCTIVE Multe probleme îşi găsesc astăzi rezolvarea datorită ştiinţei. Un lucru extraordinar, dacă ne...

Introducere în Marketing

1. CONCEPTUL SI MEDIUL DE AFACERI Mediul de afaceri, cu nivelul sau ridicat de incertitudine, impune organizaCiilor adoptarea unor reguli ale...

Politici de Marketing

CAPITOLUL 4. Politica de distributie Introducere în tema tratată si obiectivele temei: Distributia este cel de-al treilea instrument al mix-ului...

Studiu de Caz

CAPITOLUL I PREZENTAREA FIRMEI PRIN PRISMA MARKETINGULUI 1.1. Rolul marketingului in cadrul firmei Enigma marketingului consta in faptul ca el...

Marketing

CONCEPTUL DE MARKETING Obiective: - Înţelegerea locului şi rolului marketingului în cadrul întreprinderii. - Însuşirea obiectivelor de bază ale...

Marketing în Comert, Turism și Servicii

Cei patru O ai marketingului serviciilor sunt: oamenii, oamenii, oamenii, oamenii. Obiectivele capitolului Studierea acestui capitol vă ajută să:...

Marketing

1 NOTIUNI INTRODUCTIVE DE PLANIFICARE STRATEGICA Începând cu anii ’60 teoreticienii au evidentiat faptul ca planificarea este un mijloc eficient...

Marketing

CAPITOLUL 1 ELEMENTE DE MARKETING 1. Marketingul şi evoluţia sa 2. Complexitatea marketingului 3. Rolul marketingului într-o economie modernă...

Te-ar putea interesa și

Activitățile în Domeniul Marketingului la SC Carrefour SA

Introducere Marketingului constă în faptul ca el este una dintre cele mai vechi activităţi ale omului şi totuşi este privit ca cea mat recentă...

Planul de Marketing Privind Lansarea unui Nou Produs

INTRODUCERE În cadrul mediului de marketing, accentuarea tulburenţei pieţelor în ultimul sfert al secolului al XX-lea, trăsătura prezentând o...

Mixul de marketing bancar la sucursala BCR Caransebeș

CAPITOLUL I. Marketingul bancar, instrument de crestere a competitivitatii agentilor economici din sfera financiar bancara 1.1 . Serviciile,...

Marketingul la SC Drumuri și Poduri SA

INTRODUCERE Economia de piata poate asigura echilibrul si adaptarile necesare, la nivelul exigentelor mecanismului concurential si al principiilor...

Relația dintre logistică și marketing

1.Interfata dintre logistica si marketing La inceputul secolului, a fost o perioada cand functiunile grupate astazi sub denumirea de logistica...

Mixul de Marketing - Politica de Distribuție

Introducere “Firmele au nevoie de noi concepte referitoare la modul în care trebuie să-şi organizeze activitatea, în general, şi cea de marketing,...

E-marketingul Serviciilor de Telefonie Mobilă

INTRODUCERE Influenţa Internetului ca piaţă în societatea informaţională şi recunoaşterea importanţei valorii bunurilor (activelor, assets)...

Analiza Mediului de Marketing la SC Ricu Prodcom SRL

Introducere În lucrarea de faţă vom examina şi vom prezenta mediul de marketing al S.C. Ricu Prodcom S.R.L., respectiv componentele micromediului...

Ai nevoie de altceva?