Marketingul - structurile de primire turistică

Curs
9.3/10 (3 voturi)
Domeniu: Marketing
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 99 în total
Cuvinte : 46460
Mărime: 159.94KB (arhivat)
Publicat de: Diana Nedelcu
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Niculescu George
Facultatea de Siinte Economice, Univ. "Constantin Brancusi", Tg-Jiu

Extras din curs

Cap.1.Structuri de primire turistice clasificate

structuri de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistica

structuri de primire turistice cu funcţiuni de alimentaţie publica

Structurile de primire turistice, indiferent de forma de proprietate si organizare, se clasifica in functie de caracteristicile constructive, de calitatea dotarilor si a serviciilor prestate.

In scopul proteciiei turistilor serviciile de cazare si alimentatie publica se asigura numai in structuri de primire turistice clasificate.

Prin structuri de primire turistice clasificate, in sensul prezentei hotarari, se intelege orice constructii si amenajari destinate, prin proiectare si executie, cazarii sau servirii mesei pentru turisti, impreuna cu serviciile specifice aferente.

Structurile de primire turistice includ:

a) structuri de primire turistice cu functiuni de cazare turistica:

- hoteluri,

- hoteluri-apartament,

- moteluri,

- hoteluri pentru tineret,

- hosteluri,

- vile turistice,

- cabane,

- bungalouri,

- sate de vacanta,

- campinguri,

- apartamente sau camere de inchiriat in locuinte familiale ori in cladiri cu alta destinatie,

- nave fluviale si maritime,

- pensiuni turistice si pensiuni agroturistice

- alte unitati cu functiuni de cazare turistica;

b) structuri de primire turistice cu functiuni de alimentatie publica:

- unitati de alimentatie din incinta structurilor de primire cu functiuni de cazare,

- unitati de alimentatie publica situate in municipii si in statiuni turistice.

. Clasificarea structurilor de primire turistice se face de catre Ministerul Turismului care elibereaza certificatul de clasificare.

Operatorul economic, proprietar sau administrator de structuri de primire turistice, solicita Ministerului Turismului clasificarea acestora cu minimum 30 de zile inainte de darea lor in folosinta.

In termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii si a documentatiei complete necesare, Ministerul Turismului efectueaza verificarile si elibereaza certificatul de clasificare. In cazul in care nu sunt indeplinite criteriile pentru categoria minima de clasificare, Ministerul Turismului comunica operatorului economic motivul pentru care structura de primire turistica nu poate fi clasificata.

In situatia in care s-au modificat conditiile care au stat la baza acordarii clasificarii, operatorul economic este obligat sa solicite o noua clasificare a structurii de primire turistice in cauza in termen de 30 de zile de la aparitia modificarilor.

Certificatele de clasificare sunt valabile pana la modificarea criteriilor si conditiilor de clasificare pentru care se acorda. Operatorul economic va solicita preschimbarea certificatului de clasificare in situatia in care criteriile de clasificare nu mai corespund categoriei acordate.

In termen de 30 de zile de la data inregistrarii cererii operatorului economic de preschimbare a certificatului de clasificare, Ministerul Turismului va proceda la reverificarea structurii de primire turistice in cauza si va elibera un nou certificat de clasificare, corespunzator criteriilor de clasificare indeplinite de operatorul economic. Daca nu sunt indeplinite criteriile pentru categoria minima de clasificare, se procedeaza la retragerea certificatului de clasificare. este interzisa functionarea structurilor de primire turistice fara certificate de clasificare, cu certificate de clasificare expirate sau cu o alta structura a spatiilor decat cea stabilita prin anexa la certificatul de clasificare.

Denumirea, tipul si insemnele privind nivelul de clasificare al structurii de primire turistice se expun la loc vizibil, in exteriorul cladirii, iar certificatul de clasificare, numarul de telefon al Ministerului Turismului si al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor se afiseaza vizibil si in mod lizibil la receptie, in holul structurilor de primire turistice care nu dispun de receptie si in spatiul de la intrare in saloanele de servire a mesei, pentru a fi cunoscute de turisti.

(2) Certificatul de clasificare si anexa la acesta privind structura spatiilor se pastreaza in permanenta in structura de primire turistica in cauza, pentru a fi prezentate organelor de control abilitate.

Criteriile de clasificare a structurilor de primire turistice se stabilesc de Ministerul Turismului prin ordin al ministrului, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

(1) In scopul protectiei turistilor si al alinierii la standardele europene privind calitatea serviciilor, operatorii economici proprietari sau administratori de structuri de primire turistice au obligatia sa asigure ca activitatea acestor structuri sa se desfasoare cu respectarea urmatoarelor reguli de baza:

a) mentinerea grupurilor sanitare in perfecta stare de functionare si curatenie;

b) furnizarea apei calde la grupurile sanitare si in spatiile de productie din structurile de primire turistice unde acest criteriu este obligatoriu, potrivit criteriilor prevazute la art. 6;

c) asigurarea unei temperaturi minime de 18°C in timpul sezonului rece in spatiile de cazare si de servire a mesei;

d) detinerea autorizatiilor: sanitara, sanitar-veterinara, de mediu si de prevenire si stingere a incendiilor - PSI, in cazul unitatilor pentru care, potrivit legii, este obligatorie obtinerea acestora;

e) organizarea programelor artistice, a auditiilor muzicale, video, TV, organizate in aer liber, in constructii deschise, cum sunt cele care nu au toate laturile si acoperisul izolate fonic, precum si in constructii provizorii, cum sunt corturile, terasele acoperite si altele asemenea, sa respecte nivelul maxim de zgomot stabilit prin reglementarile specifice;

f) functionarea structurilor de primire turistice numai in cladiri salubre, cu fatade zugravite si bine intretinute;

g) respectarea reglementarilor legale in vigoare ce privesc activitatea desfasurata prin structura de primire turistica;

h) expunerea la loc vizibil a firmei cu denumirea si tipul unitatii si insemnele privind categoria de clasificare.

(2) Operatorii economici care administreaza structuri de primire turistica clasificate de pe litoralul romanesc au obligatia sa asigure functionarea structurilor de primire turistica cu functiuni de cazare si a celor de alimentatie publica pe toata perioada sezonului turistic estival, respectiv in perioada 1 mai¬30 septembrie a fiecarui an.

Certificatul de clasificare se retrage de catre personalul de specialitate al Ministerului Turismului atunci cand nu sunt respectate una sau mai multe dintre regulile stabilite la art. 7 alin. (1). (2) Restituirea certificatului de clasificare retras se va face dupa ce personalul de specialitate al Ministerului Turismului constata remedierea deficientelor semnalate. (3) Ministerul Turismului va publica periodic lista cuprinzand structurile de primire turistice carora le-au fost retrase certificatele de clasificare si, respectiv, lista celor carora le-au fost restituite certificatele de clasificare. Publicarea se va face cel putin intr-un cotidian central si cel putin in unul local din judetul in care sunt situate structurile de primire turistice in cauza. (4) In perioada in care certificatul de clasificare este retras, operatorul economic, detinator al structurii de primire turistica, nu are dreptul sa desfasoare activitati turistice si sa incaseze venituri din exploatarea structurii de primire turistice respective.

Certificatele de clasificare eliberate inainte de data intrarii in vigoare a prezentei hotarari sunt valabile pe perioada inscrisa in cuprinsul acestora. La expirarea acestei perioade operatorii economici au obligatia de a solicita eliberarea noilor certificate de clasificare valabile pe perioada nedeterminata.

Certificatele de clasificare eliberate incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei hotarari sunt valabile pe perioada nedeterminata, pana la modificarea criteriilor si conditiilor de clasificare pentru care s-au emis.

Preview document

Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 1
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 2
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 3
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 4
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 5
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 6
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 7
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 8
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 9
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 10
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 11
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 12
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 13
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 14
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 15
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 16
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 17
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 18
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 19
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 20
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 21
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 22
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 23
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 24
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 25
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 26
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 27
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 28
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 29
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 30
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 31
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 32
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 33
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 34
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 35
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 36
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 37
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 38
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 39
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 40
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 41
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 42
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 43
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 44
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 45
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 46
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 47
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 48
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 49
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 50
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 51
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 52
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 53
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 54
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 55
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 56
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 57
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 58
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 59
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 60
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 61
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 62
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 63
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 64
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 65
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 66
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 67
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 68
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 69
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 70
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 71
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 72
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 73
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 74
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 75
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 76
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 77
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 78
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 79
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 80
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 81
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 82
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 83
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 84
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 85
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 86
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 87
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 88
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 89
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 90
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 91
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 92
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 93
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 94
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 95
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 96
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 97
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 98
Marketingul - structurile de primire turistică - Pagina 99

Conținut arhivă zip

  • Marketingul - Structurile de Primire Turistica.doc

Alții au mai descărcat și

Marketingul Serviciilor în Turism

Introducere Dinamismul, profunzimea transformărilor din toate sectoarele vieţii economice şi sociale – ca trăsături definitorii ale evoluţiei...

Studiul ofertei unei firme de turism - Agenția Unirea Iași

INTRODUCERE „Orice pas al unei calatorii devine o aventura a cunoasterii; la fiecare pas mori si învingi de bucurie, ineditul te face sa renasti,...

Politică de preț - Hotel Ceahlău

INTRODUCERE Activitatea turistică se numără printre fenomenele care s-au impus în epoca contemporană, dezvoltarea sa constituind o trăsătură...

Plan de marketing - colț de rai

INFIINTAREA PENSIUNII „COLT DE RAI” Familia Muresan s-a constituit in anul 2007 intr-o asociatie familiala in baza legii 300/2004 la initiative...

Rolul publicității în agroturism

INTRODUCERE Turismul constituie un factor determinant pentru progresul economic general, contribuind la cresterea produsului intern brut, la...

Instrumente și Tehnici De Marketing Aplicate În Cadrul Pensiunilor Montane. Studiu de Caz - Pensiunea Turistica Gasthof Jagerklause, Tirol, Austria

Introducere Rolul consumatorului în activitatea de marketing este o etapă importantă din interiorul unei instituţii sau a unui unitati turistice....

Comportamentul și psihologia consumatorului

I . NOŢIUNILE ŞI DIMENSIUNILE COMPORTAMENTULUI CONSUMATORULUI 1. Noţiuni şi concepte 2. Procese elementare în abordarea comportamentului...

Comunicarea în E-Marketing

Filme BMW „Masina de ultima generatie” BMW, stia ceva important despre clientii sai si s-a bazat pe asta pentru a crea o campanie de piata...

Te-ar putea interesa și

Mapa întreprinzătorului în agroturism

Ce este turismul? Turismul este un act care implica o calatorie temporara si care presupune efectuarea unor cheltuieli. Este definit ca fiind un...

Strategii de marketing în turism - studiu de caz Grand Hotel Italia Cluj-Napoca

INTRODUCERE Cluj-Napoca nu este recunoscut pentru atracții turistice naturale importante, din simplul motiv că nu a fost înzestrat, cum este spre...

Determinarea intențiilor de cumpărare cu ajutorul chestionarului - studiu de caz

INTRODUCERE Ca un domeniu relativ nou de cercetare, turismul prezintă o complexitate în continuă creştere, în plan economic sintetizând...

Stadiu Cunoașterii în Domeniul Agroturismului și a Marketingului

Introducere Satul românesc, ospitalitatea oamenilor, specificul românesc(arhitectură, bucătărie tradiţională, port popular, muzică, artizanat,...

Destinația turistică - Sinaia

Cap. I Prezentarea destinaţiei - Sinaia I.1. Prezentare generală Oraş situat la poalele munţilor Bucegi şi cunoscut mai ales datorită imporanţei...

Pensiunea Casa cu Zorele

1 Descrierea zonei Comuna Bunesti este formata administrativ din cinci localitati (Bunesti, Crit, Mesendorf, Roades, Viscri) , cu o populatie...

Plan de Marketing pentru Lansarea Produsului Turistic Vrancea - Patria Vinurilor

Ţinut prin excelenţă tradiţional viticol, renumit pentru podgorii de viţă nobilă, dar şi pentru parfumul special al vinurilor fine, judeţul Vrancea...

Strategia de Branding a Orașului Ciudad de Mexico

Capitolul 1. Prezentarea orașului Ciudad de Mexico (în spaniolă: Ciudad de México, sau México, Distrito Federal, adeseori México, D.F. sau doar...

Ai nevoie de altceva?