Procesul Decizional de Marketing

Imagine preview
(4/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Procesul Decizional de Marketing.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 12 pagini .

Profesor: Sergiu Petrovici

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Marketing

Cuprins

22.1.Conţinutul şi tipologia deciziilor de marketing.
22.2.Metodologia elaborării şi adoptării deciziei de marketing.
22.3.Fundamentarea deciziei de marketing prin utilizarea diferitor modele decizionale.

Extras din document

22.1.Conţinutul şi tipologia deciziilor de marketing.

Sistemul complex de conducere a activităţilor de marketing presupune perfecţionarea continuă a procesului decizional. Practica demonstrează că un număr din ce în ce mai mare de firme adaugă sistemului informaţional propriu o a patra componentă, sistemul – suport al deciziilor de marketing (SSDM), menit să-i ajute pe directorii de marketing să adopte cele mai adecvate decizii.

SSDM reprezintă un ansamblu coordonat de date, sisteme, instrumente şi tehnici, înzestrat cu tehnologia necesară, care ajută o organizaţie să culeagă şi să interpreteze informaţiile relevante referitoare la activitatea sa şi la mediul în care operează, făcând din aceasta temelia acţiunilor de marketing. Potrivit opiniei lui Ph. Kotler „deciziile de marketing se înscriu printre cele mai dificile decizii economice”.

(Kotler Ph. Managementul marketingului, Bucureşti, Teora, 1997, p.199).

Reieşind din conţinutul definiţiei SSDM se apreciază că realizarea corespunzătoare a tuturor funcţiilor conducerii de marketing depinde în mare măsură şi de calitatea deciziilor luate. Pentru a analiza o problemă şi apoi a lua o decizie este necesar a colecta informaţii de marketing, apoi utilizând banca statistică şi banca de modele se trece la evaluări şi decizii de marketing (figura 22.1.).

Figura 22.1. Componentele sistemului – suport al deciziilor de marketing

(Kotler Ph., Management: Analysis, Planning and Control. Prentice-Hall, lnc., Englewwod Cliffs, new Zersen, 1967, p.VII)

Deciziile de marketing au o mare importanţă ca punct de plecare în activitatea de formalizare a procesului decizional şi au o tipologie diversă (figura 22.2.).

Fisiere in arhiva (1):

  • Procesul Decizional de Marketing.doc

Alte informatii

Etapizarea procesului si metodologia adoptarii deciziilor corecte de marketing