Strategii de Marketing

Imagine preview
(8/10 din 7 voturi)

Acest curs prezinta Strategii de Marketing.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 39 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Marketing

Cuprins

Capitolul I Coordonatele strategiei de marketing. I.1.Caracterizare generala:
I.1.1. Strategia de marketing.
I.1.2. Tactica de marketing.
I.1.3. Politica de marketing.
I.2. Procesul strategiei de marketing:
I.2.1. Premisele procesului strategic.
I.2.2. Etapele procesului strategic.
Capitolul II Metode si tipologii utilizate în procesul strategic de marketing
II.1. Strategii de dezvoltare.
II.2. Strategii orientate spre clienti.
II.3. Strategii orientate spre concurenta.
II.4. Strategii orientate spre intermediari.
II.5. Strategii orientate spre public.
Capitolul III Strategii de marketing aplicabile statiunii Baile Olanesti
III. 1. Prezentarea statiunii Baile Olanesti
III. 2. Hoteluri si restaurante care au strategii clar definite.
III. 3. Hoteluri si restaurante care pot aplica strategii de marketing.
Capitolul IV Concluzii
Bibliografie
Anexe

Extras din document

CAPITOLUL I – COORDONATELE STRATEGIEI DE MARKETING

I.1. Caracterizare generala

I.1.1. Strategia de marketing: reprezinta functia de legatura între obiective si masurile care trebuie sa asigure realizarea obiectivelor. Aceasta constituie linia generala, orientarea pentru actiune pe piata si pe termen lung si regulile pe care întreprinderea îsi propune sa le urmeze în domeniul marketingului.

Strategia de marketing urmareste ca, în concordanta cu principiile prin politica de marketing, sa fie creat un plan de ansamblu – numit plan strategic de marketing - pentru a coordona si a face efective orientarea si eforturile de marketing pe termen lung în vederea atingerii obiectivelor pe piata. Ca activitate practica, ea se realizeaza în anumite conditii de structura si mobilitate ale resurselor si capacitatilor întreprinderii si ale mediului, pe o perioada determinata. De aceea, pentru a fi corecta sub aspectul continutului, strategia trebuie sa aiba în vedere urmatoarele:

Existenta, caracteristicile si structura mijloacelor de care dispune întreprinderea în privinta factorilor de marketing.

Strategia initiala si dezvoltarii ulterioare sa se bazeze pe cunoasterea factorilor de mediu, pe depistarea sensului si intensitatii influentei acestora.

Modalitatile în care pot fi armonizate resursele si capacitatile întreprinderii cu fortele dinamice ale mediului pentru utilizarea acestora din urma ca factori de potentare a actiunilor ei pe piata sau de surmontare a unor restrictii de mediu sau de limitele întreprinderii.

I.1.2. Tactica de marketing: reprezinta actiunile, caile si modalitatile concrete de realizare a strategiei jucând rolul de instrument pentru realizarea si detalierea acesteia.

Prin tactica se combina elementele mixului de marketing si acesta este utilizat efectiv în cadrul unor programe concrete, detaliate, cu activitati pentru executarea carora se aloca resursele financiare, materiale si persoanele necesare.

Relatiile între politica, strategia si tactica de marketing, între cele trei concepte si activitati practice se stabilesc relatii dinamice , de strânsa interdependenta si conditionare.

I.1.3. Politica de marketing stabileste obiectivele si principiile generale care orienteaza marketingul întreprinderii. Prin obiectivele sale, politica de marketing orienteaza gândirea si actiunea strategica, precedându-le, iar prin intermediul regulilor si principiilor sale directoare le ghideaza, însotindu-le si filtrându-le în permanenta, în acest mod, ea încadreaza strategiile si tacticile, regasindu-le în acestea.

Obiectivele, principiile si regulile stabilite de politica de marketing sunt precizate prin strategie, care fixeaza directia pe care trebuie sa o urmeze întreprinderea în domeniul marketingului. Directia este detaliata, la rândul sau, prin actiuni tactice care sunt incluse într-un program de marketing ale carui continut include activitatile concrete ce trebuie realizate în mod efectiv, resursele necesare pentru executarea lor, perioadele de timp, termenele si persoanele responsabile. Pe de o parte, strategia conditioneaza tacticile, pe de alta parte, pentru a satisface cerintele strategiei, pot fi puse la punct si utilizate mai mai multe tactici, concretizate în programe diferite. Acest lucru este posibil si datorita faptului ca strategia este orientata si pe perioade lungi de timp, pe când tactica este valabila pe termen scurt, având caracter operativ.

Toate aceste relatii devin posibile si datorita deosebirilor existente între strategie si tactica, inventariate în tabelul urmator:

Fisiere in arhiva (1):

  • Strategii de Marketing.doc