Tendinte in Evolutia Comertului cu Amanuntul pe Plan Mondial

Imagine preview
(7/10 din 7 voturi)

Acest curs prezinta Tendinte in Evolutia Comertului cu Amanuntul pe Plan Mondial.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Marketing, Economie

Extras din document

Cea mai importanta tendinta în evolutia practicilor comerciale cu amanuntul, care se va impune în viitor, ca raspuns al comertului la modificarile mediului economico-social, o va constitui crearea de noi concepte de distributie. Acestea au aparut si vor aparea, în continuare, fie ca tipuri derivate din formele existente, fie ca noi creatii menite sa asigure noi modalitatii de comunicare cu comunicare cu consumatorii potentiali. Vor fi create noi tipuri de magazine:

- specializate pe expozitii cu vânzare a articolelor casnice,

- magazine de uzina,

- magazine-depozit,

- drudstore,

care sa practice noile sisteme cât si noile forme de discount.

S-a impus si se va impune, în continuare, ca tendinta si integrarea functionala a practicilor de marketing în activitatea comertului cu amanuntul. Procesul are în vedere, pe lânga orientarea integratoare de ansamblu a comertului în evolutia mecanismului de piata si fundamentarea întregii sale dezvoltari pe baze stiintifice, si o serie de elemente specifice, generate de concurenta, care obliga la cunoasterea si satisfacerea diferentiata a fiecarui segment de cumparatori.

O latura importanta ce contribuie la conturarea noilor tendinte în evolutia comertului cu amanuntul pe plan mondial o constituie mutatiile care vor interveni în tipologia vânzarilor. Pentru a asigura o mai buna urmarire a tendintelor acestea, ele vor fi structurate cu ajutorul acelorasi grupe pe baza carora a fost analizata anterior tipologia formelor de vânzare, respectiv:

- comertul stabil;

- comertul mobil;

- comertul fara magazine.

Comertul stabil va înregistra, potrivit unor sociologi francezi, cele mai semnificative transformari, conturând tendintele care într-adevar, vor oglindii necesitatile timpului viitor.

Una din principalele tendinte ce vor aparea în cadrul procesului de vânzare, se refera la asigurarea unor actiuni comerciale de tipul “cumparare-spectacol”. Prin asemenea actiuni firmele comerciale vor încerca sa-si transforme magazinele în centre de atractie ale populatiei, deplasarea la cumparaturi fiind determinata de noua imagine a respectivelor unitati comerciale.

O asemenea imagine va fi creata, prin procese de aclimatizare artificiala, asigurarea unei ambiante specifice sortimentelor de marfuri comercializate, jocuri de ape si lumini etc., ca la un adevarat spectacol astfel încât, cumparatorul sa resimta atmosfera folosirii reale a unui anumit produs.

O a doua tendinta o va constitui – în cadrul comertului cu amanuntul – penetrarea si conturarea unor preocupari cu privire la organizarea diferitelor tipuri de vânzari asa-zise tehnico-informatizate. În cadrul unor asemenea sisteme de comercializare a produselor, o serie de cumparatori va putea fi efectuate de acasa, cumparatorul putând consulta reteaua televiziunii de specialitate, care va asigura gama informatiilor de rigoare cu privire la marca, pret, calitate, mod de utilizare, comparatii si, la cererea cumparatorului, si unele demonstratii. Prin intermediul tehnicilor informative se va asigura preluarea comenzilor, onorarea cu maxima promptitudine a comenzilor respective, precum si plata electronica a contravalorii marfurilor prin intermediul moneticii.

Cea de-a treia tendinta se refera la promovarea unor metode de vânzare practice si rapide. Preocuparile vor consta în folosirea unor metode de vânzare care sa transforme magazinele într-un fel de sali de expozitie, unde prezentarea produselor va fi cvasiunitara. Asemenea practici au în vedere ca solicitorul, va introduce cartea de credit înt5r-unul dintre lectorii magnetici instalati în dreptul produsului expus si dorit, iar la iesirea din fluxul de cumparare se va face plata prin introducerea aceleiasi carti de credit într-un lector optic, bancar.

Pe lânga transformarile avute în vedere referitor la vânzarile din reteaua traditionala de unitati ale comertului stabil, o serie de noi metode de vânzare vor fi introduse în comertul bazat pe automate comerciale. Comertul clasic, realizat prin automate, va asimila noi metode de automate comerciale, având domenii de exploatare necunoscute pâna de curând. Vor aparea automate pentru vânzarea diferitelor articole alimentare, pentru tipuri de gustari si pentru tipuri de programe, destinate calculatoarelor personale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tendinte in Evolutia Comertului cu Amanuntul pe Plan Mondial.doc

Alte informatii

Universitatea “Valahia” Targoviste Facultatea De Stiinte Economice Specializarea Marketing