Webmarketing

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Webmarketing.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 7 fisiere doc de 71 de pagini (in total).

Profesor: Capatana Alexandru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Marketing

Extras din document

1.1 Definirea conceptului de web marketing

Internetul reprezinta un canal flexibil si ieftin de trimitere de mesaje personalizate catre clienti. Initiativele pot fi lansate rapid si dirijate precis catre orice parte a bazei de clienti existente sau catre clientii potentiali prin:

. Oferirea de reduceri clientilor care au mai cumparat pe o anumita perioada de timp.

. Stimularea noilor clienti printr-o oferta speciala la prima cumparare.

. Dirijarea fiecarui mesaj catre publicul corespunzator, folosind la maximum bugetul de marketing si pastrând profitul la acelasi nivel.

. Masurarea rezultatelor în timp real, adaptarea mesajelor pentru obtinerea unor rate de raspuns mai mari pe baza a ceea ce functioneaza deja.

Marketingul prin Web este procesul prin care se promoveaza bunuri si servicii online, clientilor traditionali si celor noi, prin intermediul instrumentelor bazate pe Internet. Marketingul prin Web poate include vânzarea, publicitatea, managementul marcii, cercetarea de piata si serviciul clienti.

O firma poate utiliza solutiile de marketing prin Web pentru a-si sustine activitatile de marketing curente. Instrumentele de marketing bazate pe Internet - incluzând managementul listelor si al e-mail-urilor, publicitatea online, buletine de informare electronice, programe de fidelitate, recomandari, afiliate si un web site cu design deosebit - le permit sa comunice mai interactiv decât prin metodele traditionale de promovare directa. Aceste instrumente le ajuta sa strânga informatii despre clienti si, pe baza acestor cunostinte, sa le furnizeze informatii actuale si personalizate despre ofertele sale.

Web marketingul este un domeniu vast, care ascunde trei subdomenii principale: newslettere periodice, emailuri promotionale (one-time) si bannere online. Ultimele doua subdomenii reprezinta alternative la publicitatea clasica, functionând dupa aceleasi mecanisme: transmiterea unui mesaj catre o masa de necunoscuti. Principalul dezavantaj al acestora este ca în majoritatea cazurilor sunt percepute ca spam-uri, deoarece listele de prospecti carora li se adreseaza nu sunt de tip opt-in (nu exista un acord prealabil a destinatarilor acestor e-mail-uri sau newslettere concretizat în subscrierea la site-urile care le emit). Newsletterele periodice au o alta abordare, asigurând un contact permanent între o companie si cunoscutii acesteia, în speta clientii care au subscris pe website, iar obiectivul este de a creste valoarea de viata a clientilor si de a converti mai multi prospecti în clienti. O astfel de abordare a relatiilor existente aduce în timp o crestere sistematica a vânzarilor pe web-site-uri.

Printre cele mai des întâlnite instrumente de marketing prin Web se regasesc :

. E-mail. Mesajele transmise prin e-mail pot fi personalizate dupa preferintele clientilor, evidenta achizitiilor facute de acestia si obiceiurile pe care le au când viziteaza web site-ului. Acestea pot varia de la un simplu "multumesc pentru comanda facuta", la anunturi de produse si servicii noi si, mai departe, la oferte specializate. Trebuie însa sa se respecte intimitatea clientilor si sa li se ofere posibilitatea de a subscrie sau renunta la campaniile prin e-mail conceptul de marketing bazat pe permisiune.

. Publicitatea online. Bannerele publicitare interactive reprezinta cea mai comuna forma de publicitate online. Publicitatea online poate atrage traficul catre web site si poate construi identitatea unei marci online.

. Buletinele de informare electronice. Aceste publicatii digitale sunt trimise prin e-mail abonatilor si pot include elemente de grafica specifice. O firma poate personaliza informatia în functie de comunitatile specifice de clienti sau parteneri care utilizeaza sau distribuie produsele si serviciile sale - de exemplu, sa includa o sectiune de sugestii utile. Prin trimiterea de buletine de informare electronice care au incluse legaturi directe la alte pagini de Internet, o companie creste vizibilitatea marcii si vânzarile si elimina necesitatea de actualizare si retiparire a brosurilor si cataloagelor; de asemenea, trebuie sa se asigure ca respecta comportamentul online corect si ofera destinatarilor posibilitatea de a renunta la abonament.

. Programele de fidelitate, recomandari si afiliate. Aceste programe ofera stimulente clientilor fideli sau frecventi. Unele stimulente includ oferirea de reduceri sau certificate de cadouri pentru faptul de a fi recomandat clientilor noi web site-ul companiei sau asocieri cu alte web site-uri care ar putea fi de interes pentru clientii tinta si care ar putea sa genereze trafic Internet catre web site-ul companiei.

. Web site-ul. Un web site actioneaza ca o fereastra virtuala a companiei. În mod normal, web site-ul unei companii evolueaza de la o colectie de "pagini" despre produse si servicii la un canal de distributie cu amanuntul, de unde clientii cumpara produse si servicii iar compania culege informatii despre interesele si obiceiurile de cumparare ale clientilor. Beneficiile principale ale web site-ului, ca instrument de marketing, sunt posibilitatea masurarii cu usurinta a interactiilor dintre clienti si web site si abilitatea de a personaliza comunicatiile în functie de interesele vizitatorilor.

Fisiere in arhiva (7):

 • Webmarketing
  • webmk1.doc
  • webmk2.doc
  • webmk3.doc
  • webmk4.doc
  • webmk5.doc
  • webmk6.doc
  • webmk7.doc

Alte informatii

7 cursuri