Campanii de Relatii Publice

Imagine preview
(7/10 din 13 voturi)

Acest curs prezinta Campanii de Relatii Publice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Mass Media

Extras din document

Esenta planificarii:

Pregatirea planului unei campanii de relatii publice presupune punerea tuturor componentelor planificarii relatiilor publice – obiective, strategii, cercetare, tactici, resurse, mijloace, evaluare – intr-un tot coerent.

Scheletul planului unei campanii tipice de relatii publice cuprinde urmatoarele:

1. Stabilirea back-ground-ului (cadrului) problemei. Aceasta este asa numita analiza a situatiei, back-ground sau bilantul situatiei, care dau caracterul specific tintelor majore ale campaniei. Aceasta poate fi un bilant general care se refera la audiente, cercetare cunoscuta, pozitii ale organizatiei, istoric si obstacole intimpinate in atingerea scopului propus, evolutia reprezentarii publicului organizatiei cu privire la aceasta . Planificatorul de relatii publice trebuie sa divida scopul de atins in mai multe obiective subordonate “Ce”-urilor de realizat.

2. Pregatirea planului.Al doilea pas al planului campaniei schiteaza un mod de abordare limpede, general, pentru rezolvarea problemei. Aceasta traseaza strategiile,”Cum”-urile si instrumentele de relatii publice care sa fie utilizate pentru atingerea completa a obiectivelor. Elementele planului de relatii publice pot varia in functie de subiectul afacerii, dar, in general, include urmatoarele:

Ø analiza situationala- descrierea problemei asa cum acesta exista in mod curent,

Ø incluzind back-ground-ul despre modul in care situatia a ajuns in stare prezenta;

Ø domeniul sarcinilor- descrierea naturii sarcinilor pe care programul de relatii publice va incerca sa le realizeze;

Ø audientele tinta-identificarea tintelor specifice si impartirea in grupuri usor de controlat;

Ø metode de cercetare –specificul conceptiei de cercetare care va fi utilizata;

Ø mesaje-cheie-apelurile specifice selectate:

- Ce dorim sa spunem audientelor?

- Ce dorim sa-I facem sa simta despre noi?

- Ce dorim sa faca ele?

Ø vehiculele comunicarii –dispozitivele de comunicare tactice care sa fie realizate;

Ø echipa proiectului – personajele cheie care vor participa in cadrul proiectului;

Ø planificarea timpului si a platilor – un orar cu costuri propuse care au fost identificate.

Elementele specifice ale oricarui plan depind de insasi natura unica a programului. Cind un furnizor din afara face o oferta, in plan trebuie incluse elementele aditionale, cum ar fi clauze de anulare, confidentialitatea lucrului si referintele.

3. Activarea planului.- detaliaza tacticile cu care se opereaza. Poate cuprinde si un grafic de timp care sa specifice cind va avea loc fiecare actiune. Aceasta etapa constituie esenta planului campaniei.

4. Evaluarea campaniei. Pentru a constata daca planul functioneaza, trebuie stabilite metode precise de evaluare. Includerea unui mecanism de evaluare este imperativa.

Planul unei campanii de relatii publice trebuie detaliat intotdeauna in scris, astfelca planificatorii sa poata urmarii evolutia si administratia sa poata aprecia rezultatele. Un aspect important al procesului de planificare il reprezinta coordonarea cu ceilalti membri ai conducerii organizatiei. Dupa finalizarea procesului de coordonare, planul este supus spre aprobare presedintelui organizatiei. Aprobarea acstuia da autoritate planului de relatii publice. Obiective activitati de relatii publice si modalitati de operationalizare a acestora: In activitatea de relatii publice, fiecare rezultat obtinut reprezinta punctul de plecare pentru un alt rezultat(semnal) asteptet din partea subiectilor(subiectului) de relatii publice. De aceea, proiectarea unui program de relatii publice are ca punct de plecare tocmai precizarea acestor rezultate care se sconteaza ca vor fi realizate de subiecti (subiectul) de relatii publice in urma procesului in care sunt supusi. Exprimarea acestor rezultate intr-un limbaj al actiunii de relatii publice constituie formularea obiectivelor specifice acestui tip de actiune umana.

Fisiere in arhiva (1):

  • Campanii de Relatii Publice.doc