Noul Spatiu Public si Comunicarea

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest curs prezinta Noul Spatiu Public si Comunicarea.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 2 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Mass Media, Comunicare

Extras din document

Comunicarea în masa - Comunicarea în masa este „comunicare ce ajunge la dispozitia maselor, comunicare orientata spre mase”.

Criterii specifice procesului de comunicare în masa:

1. Tehnologia - Comunicarea în masa se deosebeste de alte variante de comunicare prein faptul ca face uz de mijloace tehnice relativ avansate. Aceste mijloace, cum sunt radioul si televiziunea, raspund cerintei ca multi receptori sa poata participa sincron la actul de comunicare.

2. Publicul - Comunicarea în masa include institutiile si sistemele prin care unele grupuri sociale specializate fac uz de mijloace tehnice (presa, radio, televiziune, etc.)pentru a raspândi un mesaj simbolic într-o audienta larga, eterogena si foarte dispersata.

Comunicarea în masa este o forma de comunicare în care mesajele – având un caracter public si folosindu-se de o tehnologie de difuzare (media) – se adreseaza unei largi audiente, într-un mod indirect (partenerii comunicarii sunt distantati în spatiu sau timp) si unilateral (ceea ce exclude inversarea rolurilor de emitator si receptor)_(Maletzke, 1963).

Comunicarea publica - Definitia lui Maletzke este discutabila, nefiind acceptata de toti cercetatorii proceselor de comunicare. Comunicarea în masa nu exclude feed-backul, reactia publicului. Comunicarea în masa, definita prin caracterul sau public, este „un proces de comunicare în cadrul caruia emitatorul nu exclude pe nimeni de la decodarea mesajului”, comunicarea fiind publica si general accesibila (Stappers, 1966).

Un aspect al comunicarii publice este disponibiliozarea informatiei – întregul proces de formalizare, multiplicare, depozitare si transmitere prin care informatia devine de uz public. Disponibilizarea presupune un proces logistic prin care emitatorul, prin intermediul mijloacelor tehnologice de comunicatie, pune informatia necesara la dispozitia publicului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Noul spatiu public si comunicarea.doc

Alte informatii

Comunicarea politica