Publicitatea

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Publicitatea.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 22 de pagini .

Profesor: Marin Postolache, Cristea Marian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Mass Media

Cuprins

1.1 Locul, rolul şi importanţa activităţii publicitare în sistemul economic (economie naţională, zonală etc.)
1.2 Importanţa activităţii publicitare în promovarea şi dezvoltarea activităţii unei firme
1.3 Idei despre organizaţiile care participă la activitatea publicitară
1.4 Planificarea mass-mediei
1.4.1 Concepte de baza în mass-media
1.4.2 Selectarea mass-mediei
1.5 Specificul realizării caalupurilor publicitare
1.6 Prezentarea structurii lucrării

Extras din document

Marketingul a fost definit în diferite moduri. Este un set de activităţi care însoţesc traseul bunurilor şi serviciilor de la producător pentru satisfacerea consumatorilor şi pentru realizarea obiectivelor organizaţiei. Marketingul poate consista din variate activităţi: vânzări, transport, depozitare, strângerea de informaţii de piaţă etc.

Subsistemul marketing are ca obiectiv aducerea produsului firmei în mâinile consumatorilor. Aceasta poate include furnizarea de informaţii prin publicitate şi vânzări personale, transportarea şi depozitarea pentru a veni în întâmpinarea nevoilor consumatorilor.

Publicitatea şi promovarea sunt mijloacele prin care fiecare organizaţie furnizează informaţii despre ei înşişi, serviciile lor, structura preţurilor şi canalele de furnizare la o cât mai mare varietate de auditori, inclusiv existenţa clienţilor şi cumpărătorii potenţiali, intermediari, angajaţi şi mass-media. Procesul de comunicare în marketing pune accentul pe atribute şi beneficiile bunurilor sau serviciilor particulare pentru a creea conştiinţa, pentru a stimula interesul şi a încuraja cumpărarea. Oricum, în practică, rolul comunicării este obiectiv, cuprizand toate aspectele legate de imaginea unei organizaţii, şi modul în care această imagine este prezentată la o varietate mare de grupuri de interes din societate. Definită în general promovare, în interiorul mixului de marketing, comunicarea creează oportunitatea pentru organizaţii de a se diferenţia în corporaţii şi mărci cunoscute. Comunicarea cere efectiv un acces direct şi sistematic la planul promoţional pentru a garanta că mesajul este corect şi consistent având imaginea dorită a produsului sau organizaţiei.

Promovarea serviciilor are multe similarităţi cu promovarea produselor fizice, deşi există câteva diferenţe care caracterizează promovarea serviciilor, fie ca un rezultat al caracteristicilor serviciilor. În dezvoltarea unei strategii de comunicare, problema particulară cu care se confruntă furnizorii de servicii este că ei nu au un produs fizic pentru a-l prezenta clienţilor şi, în consecinţă, o cerere majoră a promovării este să dezvolte un mesaj şi o formă de prezentare care permite organizaţiei să prezinte un produs intangibil într-o formă tangibilă.

1.1 Locul, rolul şi importanţa activităţii publicitare în sistemul economic

Marketingul face legătura între organizaţiile umane, resursele financiare şi fizice şi dorinţele consumatorilor. Aceasta include obţinerea de date despre competiţia directă şi indirectă, nesiguranţele economice, restricţiile legale şi politice şi alte restricţii. Toate acestea trebuie să fie făcute într-un mediu schimbător şi nesigur.

Mix-ul de marketing reprezintă combinaţia de politici şi proceduri adoptate din când în când de o companie în programul său de marketing. Aceasta presupune integrarea elementelor unui program de marketing care va atinge cel mai bine obiectivele companiei într-o perioadă dată de timp. Succesul poate fi măsurat de o companie prin profitul produs de un mix al următoarelor variabile: planificarea producţiei, preţuri, canale de distribuţie, vânzări, advertising şi promovare, ambalare şi etalare, servicii, întreţinere, constatări şi analiză.

O organizaţie intră în legătură cu pietele dorite, printr-o combinaţie de vânzări personale, advertising, vânzări promoţionale şi publicitate. Vânzările personale reprezintă comunicarea dintre un vânzător ( agent de vânzări) şi client privitor la firmă şi produsele sale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Publicitatea.doc