Cerinte Standardizate pentru Evaluarea Performantelor Tehnologice ale Vibratoarelor pentru Compactarea Betonului

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Cerinte Standardizate pentru Evaluarea Performantelor Tehnologice ale Vibratoarelor pentru Compactarea Betonului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Mecanica

Extras din document

CERINTE STANDARDIZATE PENTRU EVALUAREA PERFORMANTELOR TEHNOLOGICE ALE VIBRATOARELOR PENTRU COMPACTAREA BETONULUI

1. INTRODUCERE

Cerintele de calitate pentru materiale, echipamente, masini si utilaje de preparare, transport si punere în opera a betoanelor sunt elaborate pe baza prevederilor documentelor normative specifice nationale, europene si internationale.

2. CERINTE DE PERFORMANTA

2.1 Frecventa

Frecventa vibratorului de exterior trebuie sa fie în conformitate cu specificatiile producatorului.

2.2 Forta centrifuga

Motorul principal al vibratorului de exterior trebuie sa functioneze fara pierdere de viteza, pentru a mentine forta centrifuga constanta la solicitarea maxima sub conform destinatiei.

2.3 Acceleratia

Acceleratia vibratorului trebuie sa fie mai mare de 30 m/s2, atunci când functioneaza în sarcina în conform specificatiilor producatorului.

2.4 Durata de încercare a unitatii de putere trebuie sa fie continua. În cazul motoarelor electrice se admite o durata de 30 minute.

2.5 Intensitatea curentului electric si consumul de putere

Intensitatea curentului electric si consumul de putere pentru vibratoarele electrice, atunci când vibratorul supus încercarilor sa fie în conformitate cu specificatiile producatorului.

2.6 Cerinte de securitate

- Recomandari pentru proiectarea vibratoarelor de exterior

La proiectarea vibratoarelor externe, se recomanda respectarea principiilor si specificatiilor tehnice prevazutede ISO/TR 12100-2:1992 „Securitatea masinilor – Concepte de baza, principii generale de proiectare – Partea 2: Principii tehnice si specificatii”.

- Cerinte pentru montarea si demontarea vibratoarelor de exterior

1. Cerinte generale

Vibratorul trebuie sa corespunda cerintelor din CEI/IEC 60204-1 si CEI/IEC 60034-1 .

2. Gradul de protectie

Furtunul vibratorului trebuie sa fie prevazut cu o protectie de cel putin IP55, datorita expunerii la curatarea cu jet de apa si la particule fine de praf conform CEI/IEC60034-5.

3. Protectia la suprasarcini

Protectia la suprasarcini a vibratoarelor electrice de exterior trebuie prevazuta pentru fiecare motor cu putere nominala mai mare de 0,5 kW. Recomandari privind protectia la suprasarcini sunt supuse CEI/IEC 60204-1.

4. Performante termice

Cresterea temperaturii vibratoarelor de exterior trebuie sa ramâna în limitele clasei de izolare CEI/IEC 60034-1.

5. Împamântarea

Vibratorul trebuie prevazut cu mijloace de conectare la un conductor de protectie. Performantele acestor mijloace trebuie sa fie conform CEI/IEC 60034-1.

- Cerinte pentru vibratoarele externe electrice portabile

1 Instalatia electrica

Instalatia electrica a vibratoarelor de exteriore electrice portabile trebuie sa corespunda cerintelor IEC 745-1 si IEC 745–2-12.

2 Nivelul echivalent de zgomot de exterior

Nivelul echivalent de zgomot pentru vibratoarelor externe electrice portabile la functionarea în gol, nu trebuie sa fie mai mare de 85 dB (A) la distanta de 1 m fata de vibrator. (ISO 1999 si ISO 9612).

Fisiere in arhiva (1):

  • Cerinte Standardizate pentru Evaluarea Performantelor Tehnologice ale Vibratoarelor pentru Compactarea Betonului.doc