Masini Unelte si Utilaje

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest curs prezinta Masini Unelte si Utilaje.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 63 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Mecanica

Extras din document

MASINI – constructii care transforma energia mecanica intr-o alta forma de energie sau transforma energia de o anumita forma in energie mecanica.

Masini de forta (energetice) – furnizeaza energie sub diferite forme, inclusiv energie mecanica

Masini de lucru – primesc energia, de obicei electrica, pe care o transforma in alte forme de energie, executand anumite obiecte sau produse.

Masini unelte – masini de lucru din industria prelucratoare

Instalatii si utilaje

Utilaj tehnologic – masini de lucru din alte ramuri industriale

Masini unelte – masini de lucru avand rolul de a modifica forma si dimensiunile unor corpuri, in anumite conditii de productivitate, precizie dimensionala si calitate a suprafetei.

Masini unelte tipice – au un procedeu de prelucrare tipic (caracteristic)

Masini unelte agregate – utilizeaza mai multe scule care prelucreaza simultan, fiind construite din parti normalizate sau unificate.

Centre de prelucrare – masini unelte multioperationale, caracterizate prin posibilitatea de a schimba automat mai multe scule si de a utiliza mai multe procedee de prelucrare, toate fiind caracteristice.

Linie tehnologica automata – mai multe MU, agregate si centre de prelucrare, cu asigurarea automatizarii tuturor operatiilor de prelucrare, control si transport.

DUPA GRADUL DE SPECIALIZARE

Masini unelte universale

Cu destinatie larga, pe care se pot executa cateva procedee pe langa cel tipic, pentru o gama larga de piese, in productii individuale sau de serie mica

Masini unelte specializate

Pe care se prelucreaza un anumit tip de piese cu un procedeu de baza sau tipic (masini de danturat cu freza-melc, de rectificat cu arbori canelati, etc), fiind destinate productiei de serie

Masini unelte speciale

Destinate prelucrarii unei piese de o anumita forma si cu anumite dimensiuni, utilizate in fabricatia de serie mare si de masa (inclusiv cele agregate)

Fisiere in arhiva (1):

  • Masini Unelte si Utilaje.ppt