Toxiinfectiile Alimentare

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest curs prezinta Toxiinfectiile Alimentare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pptx de 25 de pagini .

Profesor: Andreia Negru

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Medicina

Cuprins

1. Definitie
2. Etiologie
3. Sursele de contaminare a alimentelor
4. Receptivitatea
5. Tabloul clinic
6. Diagnosticul
7. Tratament
8. Profilaxia

Extras din document

Da-i omului sanatate si un tel de urmat si nu se va opri o clipa sa se intrebe daca este fericit”

Toxiinfectia alimentara este o afectiune datorata consumului de alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene precum bacteriile, virusurile sau parazitii.

Toxiinfectia alimentara este o afectiune cauzata de ingestia unor alimente sau bauturi contaminate cu microorganisme patogene precum bacteriile, virusurile sau parazitii.  Cele mai frecvente metode prin care se realizeaza contaminarea alimentelor, sunt:  - contaminarea alimentelor pe parcursul procesului de preparare (cel mai frecvent intalnite sunt Campylobacter,Salmonella si E. coli)  - in timpul cresterii legumelor si fructelor (mai ales daca sunt folosite ingrasaminte naturale sau daca este folosita o sursa de apa contaminata pentru irigatie) 

Persoanele care au un risc crescut de a dezvolta intoxicatii alimentare, sunt:  - femeile insarcinate  - copiii mici (sugarii, prescolarii)  - varstnicii (frecvent peste 65 ani)  - persoane cu sistem imunitar compromis (persoane cu boli cronice, precum diabetul zaharat sau persoane cu infectie HIV-SIDA).

Fisiere in arhiva (1):

  • Toxiinfectiile Alimentare.pptx