Calibrarea Profilului Fasonat U si Profilului Patrat

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Calibrarea Profilului Fasonat U si Profilului Patrat.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, docx de 34 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Metalurgie si Siderurgie

Extras din document

Calibrarea profilului fasonat U

Profilele fasonate U se laminează în principiu pe aceleaşi tipuri de laminoare ca şi profilele I standard : laminoare liniare, semicontinue şi continue. Caracteristicile profilelor U sunt cuprinse în STAS 564-79, pentru profilele standard nr. 6,5 — 30 şi în STAS 7551-66, pentru profilele economice.

Primele profile U au fost laminate începînd cu anul 1873 în S.U.A. În (fig.) este prezentată calibrarea profilului U de 266,7 mm laminat la Pittsburg în acel an, prin metoda îndoirii aripilor (metoda „fluture").

Calibre de tip fluture pentru laminarea profilului U ( Pittsburg – S.U.A. , 1873 )

Particularitatea esenţială a laminării profilelor U comparativ cu profilele I este aceea că în timp ce laminarea profilelor I se realizează prin alternanţa aripilor deschise cu aripile închise, profilele U se laminează numai prin deformare în aripi deschise.

Sisteme de calibrare a profilului U. Ca şi pentru celelalte profile fasonate şi pentru profilul U există mai multe sisteme de calibrare. Dintre acestea cele mai utilizate sunt : sistemul de calibrare de tip I cu înclinări mici (sub 3%) ; sistemul cu inimă curbată şi aripi înclinate (15—25)% şi sistemul cu aripi desfăşurate (fig.).

Sisteme de calibrare pentru profil U :

a – cu aripi drepte ; b – cu aripi înclinate ; c – cu aripi desfasurate.

Sistemul de calibrare de tip I (fig., a)

a

- a avut o larga răspândire în primele decenii ale secolului, având avantajul că se pot utiliza cilindrii cajelor degrosisoare şi pregătitoare pentru aceleaşi numere de profile I şi U. În aceste condiţii parcul de cilindri este mai redus, micşorandu-se şi numărul de cilindri care trebuiau restrunjiţi. În prezent aceste avantaje nu mai există deoarece la actualele întreprinderi metalurgice, programul de producţie nu poate asigura succesiunea în timp a laminării profilelor I şi U de acelaşi număr, iar restrunjirea poate fi realizată con¬comitent pentru cilindrii tuturor cajelor. Dezavantajele acestui sistem sunt :

— înălţimea mare a semifabricatului-priză care se deformează cu un consum mare de energie datorită reducerii suplimentare a aripilor calibrelor de tip I, producându-se şi o pronunţată uzură a calibrelor pregatitoare, în care are loc această reducere ; consum ridicat de cilindri datorită înclinării mici a aripilor, diametre mari ale cilindrilor la cajele cu calibre de control de tip închis şi altele.

În prezent, practic acest sistem nu se mai utilizează.

Fisiere in arhiva (2):

  • Calibrarea Profilului Fasonat U si Profilului Patrat
    • Calibrarea Profilului Fasonat U.doc
    • CALIBRAREA PROFILULUI PATRAT.docx