Teorie Optica

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Teorie Optica.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Optica

Extras din document

SUBIECTE DE TIP A

1. Propagarea luminii în fibrele optice.

Lumina se propagă în fibra optică pe baza fenomenului de reflexie internă totală. Pentru a avea reflexie internă totală la interfața fibră-înveliș, trebuie ca unghiul de incidență să depășească unghiul critic.

2. Tipuri de fibre optice.

Fibrele optice se pot clasifica în două categorii:

• Fibre optice multimod

a) Cu profil de indice treaptă

b) Cu profil de indice gradat

• Fibre optice monomod

3. Metoda creuzetului de producere a fibrei optice.

Metoda creuzetului este utilizată în general pentru obținerea fibrelor optice de sticlă, care au un punct de topire coborât. Materialele componente, pure, aflate inițial în stare de pulbere sunt încălzite într-un creuzet de siliciu sau platină. Pentru încălzire se poate folosi radiația emisă de pereții unui cuptor electric în care sunt introduși componenții, aceștia neintrând în contact cu pereții cuptorului.

De cele mai multe ori, miezul din sticlă este sub formă de bară și este introdus într-un tub care constituie învelișul, iar apoi, ansamblul celor două este tras, pentru a se obține fibra optică.

Cu ajutorul unui creuzet dublu, se pot obține fibre optice care au diametrul mare și, implicit, o apertură numerică mare.

Cuptorul electric încălzește topitura până la cca. 1000-1200˚C. În interiorul cuptorului este introdus un gaz inert pentru a se evita contaminarea componentelor.

Fisiere in arhiva (1):

  • Teorie Optica.docx