Psihologie si Comunicare

Imagine preview
(9/10 din 4 voturi)

Acest curs prezinta Psihologie si Comunicare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 157 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Psihologie, Comunicare

Extras din document

În familie, în colectivitãţi, acasã singuri ori la negocieri oamenii transmit idei, gânduri, sentimente, îşi cunosc semenii şi îşi respectã problemele cotidiene comunicând.

Sistem cu ,,intrãri şi ieşiri" comunicarea - înţeleasã ca parte componentã a vieţii psihice, dar şi sociale, de fapt trebuie prezentatã ca necesarã sine que non pentru relaţiile umane.

Prietenia, relaţiile de cuplu, mariajul, interrelaţiile şef-subalterni, profesor/elev-student etc. fac obiectul materialului prezent alãturi de încercarea noastrã de a identifica variabile şi itemi structurali ale comunicãrii, în care pot apare şi tensiuni, încordãri, conflicte.

Deschiderea umanã genericã spre informare, spre cunoaştere se constituie actualmente într-o condiţie obligatorie a surselor de satisfacţie, entuziasm, bucurie, ajutor mutual - fenomen ce deţine în subsidiar o aserţiune extrem de cunoscutã şi de actualã, mai ales în perioade de profunde ,,aşezãri" socio-economice : INFORMAŢIA reprezintã PUTEREA.

Convinşi fiind de complexitatea problemelor legate de comunicare am încercat doar o prezentare succintã a aspectelor importante din interrelaţiile umane privite printr-o radiografiere a componentelor psihofiziologice ale activitãţii de tip comunicativ. Totodatã am prezentat regulile structurate în timp, în situaţii deosebite de comunicare, dar mai ales am propus spre percepere şi înţelegere studenţilor din facultãţile de profil, dar şi de interes larg tip public-relations un set minimal de anatomice secţionãri ale achiziţiilor teoretice şi practice ale activitãţii de negociere.Lucrarea sugereazã posibile ,,chei" în domeniul larg al comunicãrii, în ideea consolidãrii sãnãtãţii mentale, ,,chei" în metodica de interrelaţionare în spaţii culturale şi tradiţii diferite ca şi grile de evaluare-autoevaluare într-un efort de exercitare a legãturilor în familie, în activitatea profesionalã, în negocieri, în prietenie.

Pentru a veni în sprijinul celor care lucreazã cu publicul, pentru viitorii specialişti în comunicare, pentru viitorii dascãli ori manageri, pentru perceperea interrelaţiilor din presã etc. sperãm sã fi reuşit sã dãm un ajutor simbolic pentru a nu inventa bariere de izolare, ori de singurãtate.

Eforturile de adunare şi selectare a materialelor din ce în ce mai numeroase, în lumea ştiinţificã şi nu numai, au fost considerabile, dar ele au fost concretizate datoritã feed-back-ului permanent, pe care îl realizãm cu studenţii de la facultãţile Universitãţii din Bucureşti. De aceea, acestora ţin sã le mulţumesc.

In activitatea cadrelor didactice, a dascãlilor care lucreazã în învãţãmântul universitar, fiind şi cazul autoarei, sunt momente când sprijinul Universitãţii devine hotãrâtor. Am fost onoratã şi de aceastã datã sã primesc direct sau indirect susţinerea moralã atât de necesarã din partea Conducerii Universitãţii din Bucureşti şi a Facultãţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei.

Fisiere in arhiva (1):

  • Psihologie si Comunicare.doc