Puterea tămăduitoare a minții

Curs
7/10 (1 vot)
Domeniu: Psihologie
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 45 în total
Cuvinte : 28374
Mărime: 72.17KB (arhivat)
Publicat de: Cosor C.
Puncte necesare: 0

Extras din curs

Exista o lege bine definita a tamaduirii mentale si aceasta lege poate fi aplicata oricui, indiferent de puterea mentala sau de puterea vointei; acest lucru este demonstrat de catre lucrarea de fata - s-ar putea spune, inspirata. Aceasta este o introducere practica în tratamentul mental si fizic. Este compatibila cu orice fel de credinta religioasa.

În timp ce era student la un mare spital londonez, autorul, dr. F. W. Bailes, a observat îndeaproape factorii mentali care interveneau în procesul de vindecare al pacientilor. A remarcat faptul ca unele modele de gândire fundamentale, în mod invariabil, produceau reactii fizice corespunzatoare si ca el putea provoca aceste reactii stimulând modelele mentale în cauza. Având o pregatire stiintifica, el a considerat ca trebuie sa existe în lumea mentala certitudini asemanatoare de actiune.

De-a lungul anilor ce au urmat, el a dovedit ca atât boala cât si sanatatea îsi au originea în stari mentale corespunzatoare, ca exista o tehnica bine definita de tratament mental si spiritual care pune în miscare Legea Mentala si ca rezultat aduce sanatatea fizica.

În actiunile sale în acest domeniu a fost sprijinit si încurajat de catre oameni de stiinta, prieteni si medici, unii dintre acestia chiar vindecati de el.

Prima editie a fost publicata acum 36 de ani (1942), iar prezenta editie este a 10-a (1973).

INTRODUCERE

Oricine se poate bucura de o sanatate excelenta daca urmeaza o cale adevarata spre aceasta. O buna sanatate nu este darul acordat câtorva favorizati de catre o Providenta capricioasa, dupa cum nici boala nu atinge pe unii sau pe altii pe motivul ca o Providenta, de nepatruns si de neînteles, doreste ca acestia "Sa-si poarte crucea", obtinând în acest fel un soi de nebuloasa purificare spirituala.

În stiinta medicala, prima Lege a vindecarii este: "Înlatura cauza". Cauza respectiva a fost mai întotdeauna cautata în tesuturile trupului. Totusi, nu numai metafizicianul, ci chiar si medicul practician, a ajuns sa-si dea seama ca pricina fundamentala a multor maladii se gaseste în minte. Aceasta nu înseamna ca oamenii îsi închipuie ca sunt bolnavi sau, tot asa, îsi închipuie ca se însanatosesc. Explicatia se afla mult mai profund, în activitatile complexe ale mintii umane.

Cauza reala a bolii se gaseste în starile emotionale de teama, gelozie sau anxietate, frustrari si contradictii (contrarietati), generate de încercarile oamenilor de a obtine fericirea si de a face fata pretentiilor vietii moderne. Impresiile si învatamintele din copilarie pot fi cauze ajutatoare; impactul milioanelor de minti înconjuratoare sigur ca are o influenta determinanta; conversatia rudelor sau prietenilor îi poate afecta. Se mai poate adauga la aceste cauze o gama întreaga de simptome si insuflarea fricii ce se desprinde din prospectele de desfacere a medicamentelor, precum si din articole sau publicatii de popularizare privind bolile si sanatatea.

Toate acestea nu sunt întotdeauna receptionate constient, si totusi ele creeaza în mod inconstient în minte un fel de complex subiectiv de frica-gând care afecteaza organismul uman zi si noapte, fie ca este treaz sau ca doarme; cu alte cuvinte, se formeaza inconstient un corp subiectiv de gând-frica de care cel afectat nu-si poate da seama.

Ajungând la cauze subiective, observarea unor forme de boala la prieteni sau rude creeaza o stare de teama ca nu cumva maladii asemanatoare sa-l atace si pe cel care constata. Faptul ca parintii sau alte rude au suferit de anumite boli, conduce la teama ca se poate sa existe o tendinta în familie, mostenita de alti membri.

Oricare ar fi modelul-frica de baza, un fapt este clar si anume ca adevarata maladie nu consta atât în manifestarea fizica exterioara, cât în starea mentala de baza. Boala este semnul exterior al unei tulburari mentale. Reiese de aici ca orice încercare de remediere îndreptata asupra formei fizice va lasa cauza fundamentala neatinsa. Prin urmare, dictonul "înlatura cauza" determina pe cel care cauta sa-si refaca sanatatea - a lui sau a altuia - sa învete cum sa stearga modul de gândire distructiv, mai înainte de a putea obtine dezradacinarea tulburarii fizice.

Scopul prezentei lucrari este de a scoate în evidenta, într-un stil curent - evitându-se termenii tehnici - modul în care boala îsi are originea în fluxul de gândire, precum si metoda precisa pe care o poate folosi cel care doreste sa-si refaca o stare mentala eliberata de teama de boala, prin întelegerea fortelor universale ce pot fi utilizate în a vindeca.

CAPITOLUL I - REALITATEA DESPRE MINTE SI POSIBILITATILE SALE

Secretul stiintei vindecarii se bazeaza pe o întelegere corecta a ceea ce este gândirea, modul de actiune si legatura cu Mintea Universala.

Inteligenta cosmica poate fi sesizata de aceia care gândesc mai profund. Sunt legi evidente si de netagaduit ale ordinii în Univers si aceasta pentru ca exista o Inteligenta diriguitoare în spatele Universului, care este dovedita de felul în care particulele de materie sunt atrase sau respinse unele fata de altele. Orice din acest Univers, pâna la cel mai simplu fir de iarba, urmeaza un plan de dezvoltare. Pozitia si miscarea astrelor si planetelor sunt marturia unei Inteligente creatoare si diriguitoare.

Odata admisa Inteligenta Universala, se pune întrebarea: Care este legatura dintre noi si aceasta Inteligenta? Daca am putea raspunde la aceasta întrebare, problema îmbolnavirii ar fi rezolvata. Trebuie spus ca secretul vindecarii consta în abilitatea omului de a se uni constient cu aceasta Inteligenta Universala si a extrage din ea ceea ce-i trebuie pentru înlaturarea modelelor de gândire-boala si înlocuirea lor cu modele de gândire-sanatate. Este mult mai usor de practicat astfel decât îsi închipuie multi, si sunt milioane care au reusit sa elimine boala din existenta lor prin vindecarea mental-spirituala.

Fiind stabilit stiintific faptul ca Inteligenta Universala este unica - asa cum si materia este unica - iar legile asa-zis universale se reduc tot la Una, inteligenta folosita de om în oricare din actiunile sale face parte integranta din aceasta Inteligenta care conduce Universul; diferenta consta numai în grad si nu în esenta. Omul poate nu întelege aceasta diferenta, acest adevar, dar este un fapt real, ca atunci când gândeste, el gândeste cu Unica Minte a Universului. Nu exista un astfel de lucru ca mintea ta sau mintea mea. Ceea ce numim minte individuala este numai acea parte din Mintea Universala pe care cineva o foloseste la timpul sau. Nu exista un astfel de lucru, ca aerul tau sau aerul meu, exista numai un singur aer distribuit în mod egal pe întreaga planeta.

Când am înteles ca aceasta Minte Universala umple Universul, ne putem reprezenta aceasta ca pe un mare ocean al Mintii ce ne înconjoara si în care suntem cufundati. Aceasta este subiectiva sau subconstienta - ceea ce înseamna ca nu are puterea de a alege, ci trebuie sa fie dirijata spre a actiona. Este extrem de inteligenta, contine toata cunoasterea din Univers, dar nu este o minte care judeca. Stie numai un singur lucru - sa actioneze în directia în care este dirijata.

Preview document

Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 1
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 2
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 3
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 4
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 5
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 6
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 7
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 8
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 9
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 10
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 11
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 12
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 13
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 14
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 15
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 16
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 17
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 18
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 19
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 20
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 21
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 22
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 23
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 24
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 25
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 26
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 27
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 28
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 29
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 30
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 31
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 32
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 33
Puterea tămăduitoare a minții - Pagina 34

Conținut arhivă zip

  • Puterea Tamaduitoare a Mintii.DOC

Alții au mai descărcat și

Evoluția conștiinței și supraviețuirea speciei umane - perspectivă transpersonală asupra crizei globale

Intr-unul dintre capitolele pe care Stanislav Grof le abordeaza in cartea lui, si anume, “Evolutia constiintei si supravietuirea speciei...

Rolul și specificul actualului sistem de evaluare propus în cadrul reformei învățământului

1. Evaluarea este o componenta esentiala a procesului instructiv/educativ, a triadei predare-invatare-evaluare, avand ca scop cunoasterea efectelor...

Psihologie Experimentală și Statistică

OBSERVATIA O cercetare concreta îsi are originea – de regula- într-un proces de observatie. Dupa cum spune Piaget într-un interviu: “Pleci de la...

Psihopedagogia Deficienților Mintali

Conceptul de deficienta mintala; teorii privind natura deficientei mintale În societatea contemporana preocuparea pentru individul deficient...

Temperamentul

Temperamentul este un ansamblu de elemente biologice care, impreuna cu factorii psihologici, constituie personalitatea; este latura energetica si...

Caracterul

In sens larg, caracterul este un mod de a fi, un asamblu de particularitati psihoindividuale ce apar ca trasaturi ale unui „portret” psihic global...

Etape în dezvoltarea comunicării umane

Diferite forme de primate au evoluat în urmîtoarele epoci. Majoritatea erau mici si traiau în copaci. Dupa si mai multe epoci, o anumita specie, de...

Gândirea

Intelectul desemneaza un sistem de relatii, activitati si procese psihice superioare (inteligenta, gândire, memorie imaginatie, atentie,...

Te-ar putea interesa și

Procesul Psihologic în Nașterea și Dezvoltarea Păcatului

I INTRODUCERE Suntem într-o epocă ce se interesează foarte mult de „analiza” sufletului omenesc. „Ştiinţele umane” au fost mult dezvoltate de la...

Virtuțile Cardinale

I. VIRTUŢILE CREŞTINE ÎN GENERAL Viaţa duhovnicească a creştinului este o permanentă încordare şi luptă de eliberare deplină de păcat şi de...

Curățirea Inimii

Curățirea inimii ”Fericiți cei curați cu inima că aceia vor vedea pe Dumnezeu!”(Matei 5,8) Am ales să scriu despre această temă deoarece inima...

Casatorie, Familie și Monahism

Introducere Căsătoria şi familia reprezintă un adânc ocean purtat de valurile timpului trecut de la prima pereche de oameni până astăzi, o...

Tristețea Păcătoasă Versus Tristețea După Dumnezeu

1. Introducere In Rai, omul nu cunostea tristetea. Aceasta a aparut in urma pacatului adamic si este legata de starea de cadere in care se afla...

Parapsihologie

Definiţia 1: Parapsihologia reprezintă un studiu ştiinţific efectuat asupra unor evenimente asociate cu experienţa umană. Deşi această definiţie...

Antropologia Culturii Europene

INTRODUCERE Dintotdeauna diversitatea umană a fost privită ca un fapt straniu şi antropologia, potrivit opiniei cercetătorilor în domeniu, s-a...

Filocalia 6 recenzie

Lepădarea de lume și retragerea desăvârșită, însoțită de înstrăinarea de toate mijloacele, obișnuințele, socotințele și de persoanele din viață, și...

Ai nevoie de altceva?