Imunitatile si Privilegiile Consulare

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest curs prezinta Imunitatile si Privilegiile Consulare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Stiinte Politice

Extras din document

Imunitatile si privilegiile consulare sunt de data mai recenta decât cele diplomatice. Istoric, primele prevederi referitoare la imunitatile consulare se gasesc în conventia încheiata în februarie 1535 de catre sultanul Soliman al II-lea cu regele Frantei Francisc I, conventie care a fost reînnoita de mai multe ori. Potrivit prevederilor acestei conventii, care a inaugurat „regimul capitulatiilor”, persoana consulului este inviolabila, la fel ca si locuinta sa.

Desi exista deosebiri între imunitatile si privilegiile diplomatice si imunitatile si privilegiile consulare, în sensul ca imunitatile si privilegiile diplomatice sunt mai largi decât cele consulare, cu toate acestea în practica unor tari, inclusiv în practica României exista o anumita tendinta de unificare a regimului diplomatic al consulilor si al diplomatilor, o tendinta care are la baza ratiuni de ordin practic, pentru a simplifica autoritatilor locale aplicarea regimului respectiv.

Fisiere in arhiva (1):

  • Imunitatile si privilegiile consulare.doc