Introducere în Relații Publice

Curs
8.1/10 (9 voturi)
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 117 în total
Cuvinte : 60432
Mărime: 239.66KB (arhivat)
Publicat de: Marieta Constantin
Puncte necesare: 0
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dumitru Iacob

Cuprins

  1. I. Continutul relatiilor publice
  2. 1.1. Relatiile publice  strategie de comunicare publica
  3. 1.2. Relatiile publice  strategie de comunicare organizationala
  4. 1.3. Spatiul mediatic
  5. 1.4. Originea si evolutia relatiile publice
  6. 1.4.1. Semnificatia începuturilor
  7. 1.4.2. Etape de evolutie si tendinta universalizarii
  8. 1.5. Structuri în organizarea relatiilor publice
  9. 1.5.1. Departamente de relatii publice
  10. 1.5.2. Firme de relatii publice
  11. Referinte bibliografice
  12. Bibliografie suplimentara
  13. II. Relatiile publice  proces si sistem de influentare sociala
  14. 2.1. Influentarea sociala  continut si forme
  15. 2.2. Relatiile publice în contextul proceselor de influentare sociala
  16. 2.3. Perspectiva sistemica asupra comunicarii publice
  17. 2.4. Perspectiva organizationala asupra genezei si evolutiei functiilor relatiilor publice
  18. 2.4.1. Publicitatea
  19. 2.4.2. Consilierea
  20. 2.4.3. Tendinte în relatiile publice
  21. Referinte bibliografice
  22. Bibliografie suplimentara
  23. III. Suportul relatiilor publice
  24. 3.1. Publicul si opinia publica  suport al relatiilor publice
  25. 3.2. Suportul mediatic al relatiilor publice
  26. 3.3. Suportul organizational al relatiilor publice
  27. 3.4. Suportul informational al relatiilor publice
  28. 3.5. Suportul imagologic al relatiilor publice
  29. 3.6. Suportul etic al relatiilor publice
  30. 3.7. Suportul juridic al relatiilor publice
  31. 3.8. Deontologia profesionala
  32. 3.8.1. Cum nu trebuie sa fie stirile
  33. 3.8.2. Charte deontologice ale ziaristilor
  34. 3.8.3. Legea copyright-ului
  35. Referinte bibliografice
  36. Bibliografie suplimentara
  37. IV. Modelul profesional al specialistului în relatii publice
  38. 4.1. Arhitectura modelului profesional. Aspecte metodologice
  39. 4.2. Competente si capacitati ale specialistului în relatii publice
  40. Concluzii
  41. Referinte bibliografice
  42. Bibliografie suplimentara
  43. Propuneri de aplicatii
  44. Propuneri de studii de caz

Extras din curs

1. CONTINUTUL RELATIILOR PUBLICE

Continutul relatiilor publice scoate în evidenta sensul si valoarea sociala a acestora. În acest mod, relatiile publice sunt sunt definite în contextul spatiului social. Practic, în cele ce urmeaza vor fi utilizate instrumente ale investigatiei teoretice, aplicate spatiului social. În interiorul spatiului social sunt identificate si supuse analizei spatiile cu un grad ridicat de relevanta comunicationala. În esenta, acestea sunt: spatiul public, spatiul organizational si spatiul mediatic. Grila de analiza a fiecarui spatiu în parte cuprinde referiri distincte la norme, interese, actori si procese specifice comunicarii sociale. În acest cadru relatiile publice sunt definite din trei perspective distincte, dar interferente. Mai exact spus relatiile publice expliciteaza trei ipostaze ale proceselor de comunicare sociala: comunicarea publica, comunicarea organizationala si comunicarea mediatica.

1.1. Relatiile publice  strategie de comunicare publica

Istoria moderna se desfasoara în spatiul public. Este istoria publicurilor în actiune si a comunicarii de masa.

Post-modernismul, ca stil cognitiv, ca atitudine mentala si atmosfera spirituala, îsi asuma spatiul public ca scena a spectacolului social. Spatiul  spectacol tinde sa devina spatiul  actor. Investigat cu tot mai multa insistenta, inclusiv prin abordari autohtone (cu deosebire remarcabil, în acest sens, fiind discursul lui Bogdan Ghiu din saptamânalul Dilema), spatiul public prezinta contururi din ce în ce mai pregnante.

În principiu discutând, o caracteristica primara a spatiului public vizeaza relatia de complementaritate si interferenta cu spatiul privat. Spatiul privat este spatiul individului, în sensul vietii individuale. Drepturile omului, ca drepturi ale individului, sunt instituite prin autoritatea intrinseca spatiului public. Exemplele pot continua. Astfel, proprietatea este privata, individuala sau de grup, în sensul ne-posesiei publice; ea însa, ca tip de proprietate, este instituita si reglementata prin forta autoritatii publice. În chip similar, familia si viata de familie, ca relatie inter-individuala primara, se includ în spatiul privat, dreptul familiei neputând fi însa altceva decât un sistem de reglementari cu origine în spatiul public.

Spatiul public este, de fapt, spatiul vietii comunitare. El nu are, în mod normal, alta logica decât cea prin care comunitatea îsi asuma rolul sustinerii si protejarii vietii indivizilor care alcatuiesc comunitatea. În ultima instanta, istoriceste vorbind, totul se reduce la o problema de echilibru functional între individ si structura comunitara. Nici unul dintre termenii ecuatiei sociale nu poate fi minimalizat sau automizat în sens absolut (maximalizat), decât cu riscuri dintre cele mai mari. Tocmai de aceea în spatiul public este normal sa opereze valori (norme) ale agregarii sociale.

Spatiul public este vectorizat si valorizat prin interesul public. Acesta este un interes de factura comunitara si de expresie identitara. Identitatea sociala presupune, simultan, dupa cum observa Septimiu Ghelcea, doua valente  identizarea si identificarea [1]

În prima situatie, actorul social se diferentiaza, tinde sa devina autonom, sa se afirme ca individualitate, iar în cea de-a doua, actorul social tinde sa se integreze într-un ansamblu mai vast (grup social, comunitate, natiune). Este de observat ca disfunctiile de identizare (ezitari, perturbatii, ritmuri lente), mai ales în conditiile unor schimbari sociale profunde, genereaza dificultati si un deficit de identificare a actorilor sociali. Fireste, este normal sa ne întrebam daca si reciproca este valabila. Probabil ca da. Probabil ca identizarea este întârziata atunci când identificarea se afla în suferinta. Si aceasta mai ales atunci când este vorba de identificarea comunitatii nationale, de identitatea nationala. Tendintele de constituire (inducere) a unei identitati nationale negative2, cumulate cu cele de accentuare a unei identitati pozitive a altor grupuri etnice, nationale, pot avea efecte extrem de nocive, mai ales atunci când se manifesta în interiorul aceluiasi spatiu public. Solutia de echilibru este una singura. Radacina interesului public este interesul national, conceput ca vector identitar ferit de riscurile extremizarilor pozitive sau negative.

În esenta, interesul public se articuleaza ca expresie a vointei demos-ului (ca legitimitate democratica exprimata public) ca autoritate publica si ca interes identitar (national). Deficitul de identitate genereaza carente de autoritate si împieteaza asupra consistentei democratismului social.

Problema actorilor spatiului public este, în fond, tot una de factura identitara. Tipologia actorilor publici este simpla. În spatiul public se constituie si evolueaza actori politici (partide, parlament, guvern  clasa politica în ultima instanta), actori non-politici (societatea civila) si actori mediatici (ca agenti ai informarii publice). Într-un plan mai de adâncime si cu un profit mai estompat se afla publicul si opinia publica. Carentele de identitate ale actorilor publici genereaza de regula bulversari si chiar tendinte de substituire în si între rolurile comunicationale ale acestora. Astfel spus, orice actor public are un profil identitar si un rol comunicational. Cele doua valente sunt interdependente. Bolile identitare solicita terapii comunicationale. Maturizarea identitara nu este cu putinta decât prin strategii de comunicare (informare) publica.

La cele de mai sus, pot fi adaugate înca doua observatii. În general si, cu atât mai mult, în contextul schimbarii sociale de profunzime, analiza spatiului public implica si un registru diacronic. În strânsa asociere cu spatiul public se afla timpul public. Spatiul public, ca spatiu al schimbarii, îsi asuma o problema de ritmuri, de acceptare si de generare a noului. Asumarea înnoirii si consecventa luptei pentru mai mult si mai bine presupun o filosofie activa a timpului, o mentalitate manageriala ofensiva. Timpul nu mai are rabdare doar cu cei care refuza noul sau, mult mai grav, concep înnoirea cu simpla înlocuire. Timpul public semnifica o stare de spirit a individului si o caracteristica a atmosferei sociale, o modalitate de explicitare a activismului social, a nevoii lucrului bine facut si a actiunii duse pâna la capat.

Totodata, într-un sens mai de adâncime, spatiul public si timpul public încadreaza procesual ceea ce am putea numi inteligenta publica. Dupa cum s-a spus deja (Marian Papahagi, 1999), în masura în care omul va întelege si la noi ca de el depinde mai tot ceea ce-l priveste (sau ca foarte multe depinde de el) si ca inteligenta consta în a face maximum posibil cu acel minim de conditii în care esti obligat sa traiesti, atunci ... lucrurile vor începe sa mearga bine[2].

În concluzie, în sensul celor de mai sus si în conditiile în care toate organizatiile la care ne putem referi (economice, politice, educationale etc.) actioneaza în spatiul public, relatiile publice constituie o strategie de comunicare publica.

Preview document

Introducere în Relații Publice - Pagina 1
Introducere în Relații Publice - Pagina 2
Introducere în Relații Publice - Pagina 3
Introducere în Relații Publice - Pagina 4
Introducere în Relații Publice - Pagina 5
Introducere în Relații Publice - Pagina 6
Introducere în Relații Publice - Pagina 7
Introducere în Relații Publice - Pagina 8
Introducere în Relații Publice - Pagina 9
Introducere în Relații Publice - Pagina 10
Introducere în Relații Publice - Pagina 11
Introducere în Relații Publice - Pagina 12
Introducere în Relații Publice - Pagina 13
Introducere în Relații Publice - Pagina 14
Introducere în Relații Publice - Pagina 15
Introducere în Relații Publice - Pagina 16
Introducere în Relații Publice - Pagina 17
Introducere în Relații Publice - Pagina 18
Introducere în Relații Publice - Pagina 19
Introducere în Relații Publice - Pagina 20
Introducere în Relații Publice - Pagina 21
Introducere în Relații Publice - Pagina 22
Introducere în Relații Publice - Pagina 23
Introducere în Relații Publice - Pagina 24
Introducere în Relații Publice - Pagina 25
Introducere în Relații Publice - Pagina 26
Introducere în Relații Publice - Pagina 27
Introducere în Relații Publice - Pagina 28
Introducere în Relații Publice - Pagina 29
Introducere în Relații Publice - Pagina 30
Introducere în Relații Publice - Pagina 31
Introducere în Relații Publice - Pagina 32
Introducere în Relații Publice - Pagina 33
Introducere în Relații Publice - Pagina 34
Introducere în Relații Publice - Pagina 35
Introducere în Relații Publice - Pagina 36
Introducere în Relații Publice - Pagina 37
Introducere în Relații Publice - Pagina 38
Introducere în Relații Publice - Pagina 39
Introducere în Relații Publice - Pagina 40
Introducere în Relații Publice - Pagina 41
Introducere în Relații Publice - Pagina 42
Introducere în Relații Publice - Pagina 43
Introducere în Relații Publice - Pagina 44
Introducere în Relații Publice - Pagina 45
Introducere în Relații Publice - Pagina 46
Introducere în Relații Publice - Pagina 47
Introducere în Relații Publice - Pagina 48
Introducere în Relații Publice - Pagina 49
Introducere în Relații Publice - Pagina 50
Introducere în Relații Publice - Pagina 51
Introducere în Relații Publice - Pagina 52
Introducere în Relații Publice - Pagina 53
Introducere în Relații Publice - Pagina 54
Introducere în Relații Publice - Pagina 55
Introducere în Relații Publice - Pagina 56
Introducere în Relații Publice - Pagina 57
Introducere în Relații Publice - Pagina 58
Introducere în Relații Publice - Pagina 59
Introducere în Relații Publice - Pagina 60
Introducere în Relații Publice - Pagina 61
Introducere în Relații Publice - Pagina 62
Introducere în Relații Publice - Pagina 63
Introducere în Relații Publice - Pagina 64
Introducere în Relații Publice - Pagina 65
Introducere în Relații Publice - Pagina 66
Introducere în Relații Publice - Pagina 67
Introducere în Relații Publice - Pagina 68
Introducere în Relații Publice - Pagina 69
Introducere în Relații Publice - Pagina 70
Introducere în Relații Publice - Pagina 71
Introducere în Relații Publice - Pagina 72
Introducere în Relații Publice - Pagina 73
Introducere în Relații Publice - Pagina 74
Introducere în Relații Publice - Pagina 75
Introducere în Relații Publice - Pagina 76
Introducere în Relații Publice - Pagina 77
Introducere în Relații Publice - Pagina 78
Introducere în Relații Publice - Pagina 79
Introducere în Relații Publice - Pagina 80
Introducere în Relații Publice - Pagina 81
Introducere în Relații Publice - Pagina 82
Introducere în Relații Publice - Pagina 83
Introducere în Relații Publice - Pagina 84
Introducere în Relații Publice - Pagina 85
Introducere în Relații Publice - Pagina 86
Introducere în Relații Publice - Pagina 87
Introducere în Relații Publice - Pagina 88
Introducere în Relații Publice - Pagina 89
Introducere în Relații Publice - Pagina 90
Introducere în Relații Publice - Pagina 91
Introducere în Relații Publice - Pagina 92
Introducere în Relații Publice - Pagina 93
Introducere în Relații Publice - Pagina 94
Introducere în Relații Publice - Pagina 95
Introducere în Relații Publice - Pagina 96
Introducere în Relații Publice - Pagina 97
Introducere în Relații Publice - Pagina 98
Introducere în Relații Publice - Pagina 99
Introducere în Relații Publice - Pagina 100
Introducere în Relații Publice - Pagina 101
Introducere în Relații Publice - Pagina 102
Introducere în Relații Publice - Pagina 103
Introducere în Relații Publice - Pagina 104
Introducere în Relații Publice - Pagina 105
Introducere în Relații Publice - Pagina 106
Introducere în Relații Publice - Pagina 107
Introducere în Relații Publice - Pagina 108
Introducere în Relații Publice - Pagina 109
Introducere în Relații Publice - Pagina 110
Introducere în Relații Publice - Pagina 111
Introducere în Relații Publice - Pagina 112
Introducere în Relații Publice - Pagina 113
Introducere în Relații Publice - Pagina 114

Conținut arhivă zip

  • Introducere in Relatii Publice.doc

Alții au mai descărcat și

Strategii de Comunicare

Comunicarea- in sens larg poate fi definita drept procesul de transmisie de informatie, idei, opinie, fie de la un individ la altul, fie de la un...

Teoria Informației

TEORIA INFORMATIEI Note de curs 1. Ipostazele contemporane de baza ale teoriei informatiei - teoria informatiei în sens larg:  definitie:...

Suport de curs - semiotică

Cursul de Introducere în semiotică se adresează studenţilor de la specializarea Jurnalistică anul I-îi. Această disciplină este obligatorie şi...

Negocierea în afaceri

Complexitatea vietii social-economice si politice contemporane, diversitatea relatiilor si activitatilor de toate felurile pe care le deruleaza...

Structuri Sociale ale Comunicării

I. SOCIETATEA CA STRUCTURĂ I. 1. Conceptul de structură socială - structură −> lat. struer = a construi. - în ştiinţă, conceptul de structură =...

Sociologia educației - fișă de identitate

1.1 OBIECTUL SOCIOLOGIEI De obicei, oamenii au reprezentări, idei sau puncte de vedere cu privire la viaţa lor socială şi adesea se întâmplă ca...

Strategii didactice - delimitări metodologice

1.1. Problema strategiilor didactice în literatura de specialitate Literatura de specialitate evidenţiază diferite abordări ale strategiilor...

Teoria Comunicării

Obiective Orientarea în universul comunicarii, întelegerea mecanismelor procesului de comunicare, familiarizarea cu principalele directii de...

Te-ar putea interesa și

Relațiile publice - componentă a strategiei economice a întreprinderii

Capitolul 1 INTRODUCERE IN RELATII PUBLICE Prabusirea, in 1989, a structurilor politice de tip totalitar în Europa de Est a însemnat doar primul...

Proiect relații publice

Introducere După cel de-al doilea război mondial , relatiile publice îsi conturează o pozitie clară , bine definită , în ansamblul diferitelor...

Tehnici promoționale

CAPITOLUL 1 STRUCTURA SISTEMULUI COMUNICAŢIILOR DE MARKETING 1.1. Raportul dintre comunicare şi promovare Comunicarea poate fi înţeleasă în două...

Relațiile publice și rolul lor în crearea imaginii unei firme

INTRODUCERE În prezent, condiţiile pieţei sunt din ce în ce mai competitive, iar organizaţiile nu pot supravieţui decât printr-o activitate...

Plan de Marketing - Bon Mariage

Introducere Desfasurarea unei activitatii de marketing moderne nu se poate limita doar la producerea serviciilor, stabilirea unui pret atractiv si...

Politică de promovare a produselor Caroli

Politica promotionala – componenta fundamentala a politicii de marketing a firmei moderne Promovarea este o parte a mixului de marketing, fiind...

Promovarea Produselor

1. INTRODUCERE Inca din timpurile productiei simple de marfuri, cei trei factori –vanzator, cumparator, marfa- se gaseau intr-o dependenta si un...

Introducere în Știința Comunicării și a Relațiilor Publice

Fenomenul stiintelor sociale a facut demonstratia constructiei sociale a realitatii si anume a afirmat ca faptul uman necesita de la nivelul banal...

Ai nevoie de altceva?