Comolemente

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest curs prezinta Comolemente.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere doc de 23 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Transporturi

Extras din document

L1. FORMALIZAREA SISTEMULUI DE ACTIVITĂŢI ECONOMICE ŞI SISTEMULUI DE TRANSPORT

Planul de urbanism general (PUG) al municipiului Bucureşti indică separarea în zone de activităţi economico-sociale.

Pentru familiarizarea cu informaţiile din PUG, fiecare student va selecta o porţiune, de preferat una cunoscută, pe care o va reprezenta la o scară convenabilă pe un format standard, la alegere, identificând totodată codificarea activităţilor desfăşurate în fiecare zonă. În figura 1 este reprezentată o porţiune din PUG, pentru exemplificare.

Folosind un sistem de coordonate rectangulare fiecare student va identifica coordonatele centroizilor de zonă.

Se va reprezenta formal reţeaua stradală şi centroizii de zonă prin intermediul unui graf planar cu noduri şi arce.

Formalizarea sistemului „sistem de activităţi – sistem de transport” (cunoscut şi prin acronimul SA-ST) se completează cu ajutorul unei matrice de incidenţă a arcelor în noduri şi a unei matrice a lungimii arcelor. Se presupune că reţeaua stradală nu este congestionată.

Indicaţii pentru rezolvare

1. Zonele se împart în poligoane regulate pentru care se pot identifica centrele de arie, cu uşurinţă. Se întocmeşte un tabel (Tab.1) în care se completează coordonatele centrelor de arie pentru poligoanele regulate (obţinute prin măsurare pe reprezentarea la scară), cu ajutorul căruia se calculează coordonatele centroizilor de zonă.

Pentru spaţiul de analiză din figura 1, reprezentarea la scară se realizează cu ajutorul determinării lăţimii unei străzi cunoscute, păstrând proporţia dintre lăţimea şi înălţimea reprezentării. O scară convenabilă pentru o reprezentare pe format A4 poate fi scara 1:3000.

Pentru spaţiul de analiză reprezentat în figura 1 se poate realiza reprezentarea din figura 2, cu separarea, în interiorul celor 4 zone, unor poligoane regulate (cu linie întreruptă), pentru care se identifică centrele de arie şi coordonatele relative faţă de poziţia 0(0,0).

În figura 2 s-au reprezentat cu linie punctată diagonalele paralelogramului HMO1J, pentru identificarea centrului său de arie.

În cazul triunghiurilor, centrul de arie este poziţionat la intersecţia medianelor (a se vedea triunghiul ELV din figura 2, unde este suficientă reprezentarea a două dintre mediane).

Coordonatele centroidului de zonă (pentru zona L3a) se determină apoi cu formula:

Fisiere in arhiva (5):

  • 1. Formalizarea sist de activ ec.doc
  • 2. Cerere trp - Generare .doc
  • 3. Cerere trp - Repartitia pe destinatii.doc
  • 4. Cererea trp - Distributia modala.doc
  • 5. Cererea trp - Alocare itinerarii.doc