Realizarea unui Plan de Afaceri

Imagine preview
(9/10 din 9 voturi)

Acest curs prezinta Realizarea unui Plan de Afaceri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor: Stoian Marilena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domenii: Turism, Agronomie, Management

Extras din document

REALIZAREA UNUI PLAN DE AFACERI

Desfasurarea de activitati turistice de catre o pensiune turistica trebuie sa fie initiata în baza unui plan de afaceri. Planul de afaceri este o forma scrisa a ceea ce dorim sa realizam, a modului în care intentionam sa folosim resursele financiare pe care le avem sau de care avem nevoie pentru a realiza obiectivele. Planul de afaceri presupune o gândire de perspectiva pornind de la obiectivele pe care le-am stabilit si cuprinde toate etapele si resursele necesare pentru realizarea acestor obiective pe o perioada de timp determinata.

Orice plan de afaceri porneste de la o idee. Pentru a verifica daca ideea este buna trebuie sa identificam daca avem sau nu segment de piata , daca exista conditii de acces pentru turisti,starea drumurilor de acces, perioada anului care poate determina un grad de ocupare maxim. De asemenea, trebuie identificate categoriile de servicii turistice ce se doresc a fi prestate: cazare, alimentatie, agrement, transport. Profitul reprezinta valoarea totala a veniturilor din care se scade valoarea totala a cheltuielilor.

Veniturile se realizeaza prin intermediul încasarii preturilor pentru serviciile oferite de pensiunea turistica respectiva. Proprietarul pensiunii turistice trebuie sa stabileasca preturile prin stabilirea unui raport corect între calitatea serviciilor oferite, precum si astfel încât sa poata obtine un profit prin acoperirea cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciilor oferite.

Comportamentul fata de preturi si întelegerea ca acestea sunt un mijloc de realizare presupune cunoasterea elementelor specifice pe care acestea trebuie sa le contina în activitate pensiunilor turistice si a serviciilor care pot fi oferite de aceste structuri, începând cu cazarea, alimentatia sau serviciile de agrement: plimbari cu saniuta trasa de cai, plimbari cu trasura, etc.

Pensiunile turistice ofera servicii care nu pot fi stocate, respectiv reutilizate. De exemplu, daca într-o anumita capacitatea de cazare a unei pensiuni turistice a fost de 50%, recuperarea pierderii datorita neocuparii în acea perioada a jumatate din numarul de locuri nu poate fi recuperata.

Fisiere in arhiva (1):

  • Realizarea unui Plan de Afaceri.doc

Alte informatii

Curs de Marketing in Agroturism,din cadrul U.S.M.V.B