Turism Cultural

Imagine preview
(8/10 din 7 voturi)

Acest curs prezinta Turism Cultural.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Turism

Extras din document

1. Atractii culturale

-Siturile arheologice

-Monumente si cladiri istorice

-Situri industriale

-Muzee si galerii de arta

-Evenimentele

2. Profilul de piata al turistului cultural

-nivel mai ridicat al educatiei si veniturilor

-cheltuiesc mai multi bani

-petrec mai mult timp într-o zona

-sunt mai multe femei decât barbati

-se încadreaza în grupa de vârsta 45 64 de ani

-prefera hotelurile si motelurile ca modalitati de cazare

-sunt mai dispusi sa calatoreasca în perioadele de extrasezon (în special toamna)

3. Destinatii

PARIS

"Catedrala Notre Dame de Paris (1163-1335) stil gotic, locul unde erau încoronati împaratii sau regii

"Bulevardul Champs  Elysées (2 km lungime si 70 m latime) bulevardul reprezinta locul ideal pentru plimbare, pentru relaxare la cinematograf sau la expozitii sau pentru a lua masa la restaurant. Arcul de Triumf, tributul lui Napoleon pentru armata franceza, ofera o imagine superba la mijlocul bulevardului care coboara elegant spre Place Concorde (sec. XVIII) si Louvre.

"Muzeul Louvre, construit timp de 300 de ani, începând din 1204, în stilul Renasterii si în cel clasic, a fost deschis pentru prima data pentru public în timpul revolutiei în 1793. Muzeul contine peste 300.000 de exponate.

"Turnul Eiffel (320 m înaltime) a fost construit cu ocazia Expozitiei Mondiale din 1889, organizata pentru a comemora centenarul Revolutiei Franceze.

"Île de France este o regiune în jurul Parisului : parcul EuroDisney, cel mai mare si mai vestit palat din Franta - Palatul Versailles (16611678), cu o impresionanta sala a oglinzilor (73 m lungime, 40 m latime, 13 m înaltime), cu o vasta gradina decorata cu fântâni arteziene, statui, flori

ROMA

"Forumul Roman, centrul comercial, politic si religios al Romei antice se întinde pe valea dintre Capitoliu si dealul Palatin, fiind construit de-a lungul unei perioade de aproximativ 900 de ani. Ruinele cladirilor si templelor datând din epoci diferite ilustreaza decaderea Imperiului Roman: Colosseum, Arcurile de triumf ale lui Titus si Septimius Severus, Templul lui Saturn.

"Panteonul lui Marcus Agrippa, construit în anul 27 î.Hr.si refacut de Împaratul Hadrian în 120 d.Hr. este una dintre cele mai frumoase creatii arhitectonice din lume: un dom perfect proportionat sprijinit de coloane elegante si frontoane. Aici se gasesc Termele Caracalla, cel mai bine conservate, acoperind 10 ha si cu o capacitate de 1600 de persoane.

"Dealul Capitoliului este locul de unde Roma antica era guvernata. Principala atractie este Piata Campidoglio, proiectata de Michelangelo în 1538, strajuita de trei palate: Palatul Conservatorilor, Palatul Senatorial si Palatul Nou. Primul si ultimul gazduiesc în prezent Muzeul Capitolin, ornamentat cu numeroase statui clasice.

"Piete cu fântâni: Piata Novona, amenajata pe locul ruinelor stadionului lui Domitian este strajuita de palate în stil baroc si cuprinde trei fântâni între care se remarca Fântâna lui Bernini. Piata Spaniei este una dintre cele mai populare piete din Roma. Aici se afla fântâna Barcaccia, cu forma de corabie si Casa Memoriala Keats  Shelley. Fântâna Trevi atrage mai multi turisti decât orice alta fântâna din Roma, datorita superstitiei ca o moneda aruncata în apa ei asigura întoarcerea în Orasul Etern. Alte piete nu mai putin vizitate sunt: Piata Quirinale, Piata Venetia, Piata Barberini cu fântâna Triton, Piata Campo deFiori cu Palatul Farnese.

Fisiere in arhiva (1):

  • Turism Cultural.doc