Politica de Produs la ABN Amro Bank Romania SA

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Aceasta disertatie trateaza Politica de Produs la ABN Amro Bank Romania SA.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 8 fisiere doc de 54 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

1. ABN AMRO BANK ROMANIA 4
1.1. Prezentare generală 4
1.2. Prezentarea sucursalei ABN AMRO BANK Bacău 11
2. PARTICULARITĂŢILE PRODUSULUI BANCAR 14
2.1. Produsul bancar. Abordare generală 14
2.2. Produsul bancar. Abordare din perspectiva de marketing 18
3. GAMA PRODUSELOR BANCARE LA ABN AMRO BANK ROMÂNIA 23
3.1. Dimensiunile gamei 24
3.2. Prezentarea produselor şi serviciilor ABN AMRO Bank România 25
3.2.1. Produsele şi serviciile destinate clienţilor persoane fizice 25
3.2.2. Produse şi servicii destinate persoanelor juridice 31
3.3. Poziţionarea produselor în cadrul gamei 36
4. LANSAREA CARDULUI DE CREDIT GOLD 41
4.1. Prezentarea produsului 41
4.2. Demersuri ale lansării 44
5. OPŢIUNI STRATEGICE ÎN DEMERSUL POLITICII DE PRODUS LA ABN AMRO BANK 47
5.1. Strategie bancară – abordare generală 47
5.2. Obiective strategice prioritare ale ABN AMRO BANK în cadrul politicii de produs 51
BIBLIOGRAFIE 54

Extras din document

CAPITOLUL 1

ABN AMRO BANK ROMANIA

1.1. Prezentare generală

ABN AMRO BANK este una din principalele banci internationale, cu o valoare totala a activelor de 639.9 miliarde Euro (la data de 31 martie 2004). Cu sediul principal în Olanda, banca detine peste 3.000 de sucursale în peste 60 de tari si regiuni, si aproximativ110.000 de angajati în intreaga lume.ABN AMRO BANK este listata la bursele din Londra, New York si Euronext.

Infiintata în Olanda în anul 1824 pentru a sustine dezvoltarea comerciala a Europei din acea vreme, ABN AMRO a devenit în timp cea de-a cincea banca din Europa( The Banker, iulie 2000) si una din cele mai mari banci cu capital strain din SUA si Brazilia.Este situata pe pozitia 11 în Europa si pe pozitia 23 în lume în clasamentul bancilor dupa total active.Banca ABN AMRO s-a implicat constant în dezvoltarea relatiilor comerciale internationale inca din primii ani de existenta. Aceasta traditie bancara olandeza, devenita în timp un standard bancar international, a fost introdusa si în Romania, atunci cand ABN AMRO a demarat operatiunile bancare la nivel corporativ.. Chiar daca este vorba de servicii financiare, maniera de abordare specific olandeza este una relaxata si apropiata.Clientilor li se acorda timp si atentie pentru a initia si dezvolta discutii ce privesc necesitatile financiare ale acestora. Consultantii bancii sunt în masura sa indrume catre solutii optime bazate pe particularitatile fiecarui client în parte. Totodata numarul documentelor necesare este redus la minim acestea fiind prelucrate rapid si eficient.

ABN AMRO ofera clientilor, prin intermediul retelei sale internationale ( ce acopera marile piete financiare, dar si pietele emergente), o gama larga de servicii si produse financiare. Reputatia si statutul bancii pe plan european, precum si pozitia pe care o ocupa în regiunea Asia -Pacific, America Latina si SUA, permit bancii sa ofere clientilor sai suportul de care acestia au nevoie atat pe plan local cat si global. ABN AMRO este pregatita si apta sa puna la dispozitia clientilor sai capitatul de care acestia au nevoie pentru a putea profita în timp util de diferitele oportunitati de afaceri.De asemenea, banca se obligă să-şi îmbunătăţească permanent nivelul tehnologic pentru a putea garanta oferirea, în orice moment, a unor servicii de calitate.

ABN AMRO BANK ROMANIA S.A., sucursală deţinută în totalitate de ABN AMRO BANK N.V. si-a inceput operatiunile în noiembrie 1995. În cei aproape 10 ani de activitate, ABN AMRO BANK ROMANIA si-a consolidat reputatia de institutie bancara ce stabileste relatii de afaceri serioase, avand ca parteneri corporatii multinationale,companii internationale de marime medie care desfasoara diferite activitati de comert exterior cu Romania, firme locale, în special cele cu potential de crestere, si companii mixte. ABN AMRO BANK ROMANIA si-a propus sa dezvolte în continuare aceste relatii de afaceri, pe masura ce piata romaneasca evolueaza.

ABN AMRO a obtinut performante previzibile în cadenta constanta a ultimilor ani, iar eficienta si profesionalitatea au fost pe masura eforturilor si a resurselor angajate permanent în tehnologie, pregatirea personalului si introducerea de noi produse în paralel cu perfectionarea celor existente. Banca a fructificat corespunzator oportunitatile ce au costituit deopotriva un avantaj pentru pietele financiare romanesti. Semnalele pozitive din economie, inflatia în scadere fata de tinta programata si conjunctura favorabila de curs valutar au dus la cresterea cererii interne de finantare de proiecte fezabile. În acelasi timp, tendinta de reducere a dobanzilor bancare, stimulativa pentru angajarea de credite, a generat presiuni suplimentare asupra managementului resurselor atrase si a marjelor de profit.

Pe masura ce pietele financiare si comerciale se extind, iar graniţele geografice devin din ce în ce mai puţin importante, companiile private, institutiile financiare si organizatiile din sectorul public solicita bancilor tot mai multa eficienta si un plus de valoare adaugata. Crearea de solutii financiare adaptate fiecarui client si o baza financiara solida sunt caracteristicile centrale ale bancii ABN AMRO. Scopul declarat al bancii este crearea unui maxim de valoare pentru actionari, prin satisfacerea intereselor clientilor sai si totodata urmarirea stricta a realizarii obietivelor financiare proprii. Pentru atingerea acestui scop, o importanţă deosebită este acordata calitatii serviciilor oferite si detinerii unei pozitii de lider în cadrul segmentelor de piaţă vizate. În condiţiile complexităţii tot mai mari a lumii financiare actuale, ABN AMRO BANK susţine la la baza succesului sau pe termen lung se afla un singur factor: capacitatea de a intelege nevoile financiare, actuale si viitoare ale clientilor si de a oferi serviciile si produsele care le permit realizarea obiectivelor financiare. Conştientizarea importanţei acestui factor conturează principiile de baza ale activitatii bancii, determinand în acelasi timp si structura sa organizatorica.În colaborare cu clientii se urmareste realizarea unor parteneriate dinamice pe termen lung. În cadrul organizatiei, aceasta abordare este sustinuta prin structura activitatilor pe segmente de clienti, si prin organizarea angajatilor în echipe globale.

Fisiere in arhiva (8):

 • Politica de Produs la ABN Amro Bank Romania SA
  • Bibliografie.doc
  • CAP 1.doc
  • cap 2.doc
  • cap 3.doc
  • CAPITOLUL 4.doc
  • CAPITOLUL 5.doc
  • cuprins.doc
  • prima pagina.doc