Prezentarea de Albume Fotografice pe Web Folosind Generarea Automata a Paginilor Web cu Ajutorul Programului Access

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Aceasta disertatie trateaza Prezentarea de Albume Fotografice pe Web Folosind Generarea Automata a Paginilor Web cu Ajutorul Programului Access.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 51 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Florian Mircea Boian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Calculatoare

Cuprins

I)Introducere in limbajul HTML.pg 4
1)Origini si evoluţie.pg4
2)Fundamentele HTML.pg6
3)Blocuri de text.pg9
4)Lucrul cu imagini.pg14
5)Tabele in HTML.pg18
6)Legaturi in HTML.pg22
II)Generarea automată a paginilor Web cu ajutorul programului
Microsoft Access.pg25
1)Noţiunea de baze de date.Tipuri de baze de date.pg25
2)Microsoft Access.Prezentare generală.pg26
3)Crearea tabelului continând datele necesare paginii Web.pg29
4)Crearea unei pagini asp. pg33
5)Crearea unei pagini “data access page”. pg33
6)Generarerea automată a unei pagini html statice. pg38
7)Generarerea automată a paginilor html template.pg42
8)Editarea manuala a paginii cu albumul foto. pg47
III)Proiect Didactic:Generarea automată a paginilor web folosind
programul Microsoft Access.pg49
Concluzii.pg51
Bibliografie.pg52

Extras din document

Argument

Paginile continând albume foto reprezintă astăzi o mare atracţie pentru utilizatorii internetului. Subiectele imaginilor sunt variate de la fotografie profesională oferită spre vanzare pe internet la albume fotografice pe diverse teme( oraşe, oameni, peisaje) si in final site-urile despre comunitati virtuale, exemplul cel mai cunoscut fiind “myspace”, ce permit inter-relaţionarea grupurilor de persoane pe baza unor interese sau caracteristici comune.

Plecând de la această nevoie de relaţionare online sesizată deja în societatea actuală, şi analizând site-urile specializate in astfel de albume am ajuns la ideea prezentului proiect: generarea automata a unei pagini web continând un album fotografic despre elevii şcolii Roşia. In implementarea acestei aplicaţii am avut in vedere ca pagina sa conţina un tabel cu trei coloane :prima cu numerotarea, cea de a doua cu legăturile către fişierele grafice iar ultima conţinând imaginile micşorate(thmbnails). De asemenea pagina urma sa fie referită de o pagina master ce urma sa fie si modelul template.

Pentru generarea acestor pagini am ales programul Microsoft Acces din pachetul de programe Office intrucât are ca avantaje costul redus(este inclus in pachetul office), folosirea unei baze de date in care sa stocăm fisierele grafice referite in pagină precum si integrarea cu celelalte programe din suita Office. Am considerat de asemenea important să trec in revistă pe scurt limbajul HTML insistând pe aspectele ce urmau sa fie folosite in definirea aplicaţiei(tabele, imagini, ancore, formatare text si blocuri de text).De asemenea intrucât urma sâ folosesc programul Access am considerat important sa trec in revistă modul de utilizare al acestuia in Design View având in vedere etapele de definire a aplicaţiei (crearea de tabele, introducerea datelor, crearea de rapoarte,formulare precum generarea automata a paginilor web).

In final, având in vedere utilitatea pedagogică a unei astfel de aplicaţii, am elaborat un proiect care să permită elevilor dintr-o clasa a VIII-a să inteleagă modul de funcţionare a unei baze de date precum si etapele realizării unei pagini web.

I. Introducere in limbajul HTML

1)Origini si evolutie

Unul din primele elemente, fundamentale de altfel, ale WWW (World Wide Web) este HTML (HyperText Markup Language), standard ce descrie formatul primar in care documentele sint distribuite si vazute pe Web. Multe din trasaturile lui, cum ar fi independenta fata de platforma, structurarea formatarii si legaturile hipertext, fac din el un foarte bun format pentru documentele Internet si Web. Primele specificatii de baza ale Web-ului au fost HTML, HTTP si URL.HTML a fost dezvoltat initial de Tim Berners-Lee la CERN in 1989.

HTML este un limbaj bazat pe SGML (Standard Generalized Markup Language), o asa-numita aplicatie a acestuia. SGML este un standard international (ISO-8879) aprobat în 1986. HTML a fost initial vazut ca o posibilitate pentru fizicienii care utilizeaza computere diferite sa schimbe intre ei informatie prin mijlocirea Internetului. Erau prin urmare necesare cateva conditii esentiale: independenta de platforma, posibilitati hipertext si structurarea documentelor. Independenta de platforma semnifica faptul ca un document poate fi afisat in mod asemanator (sau aproape identic) de computere diferite (deci cu font, grafica si culori aidoma), lucru vital pentru o audienta numeroasa si extrem de variata. Hipertext se traduce prin faptul ca orice cuvint, fraza, imagine sau element al documentului vazut de un utilizator (client) poate face referinta la un alt document sau chiar la paragrafe din interiorul aceluiasi document, ceea ce usureaza mult navigarea intre partile componente ale unui document sau intre multiple documente. Structurarea riguroasa a documentelor permite convertirea acestora dintr-un format in altul precum si interogarea unor baze de date ingloband aceste documente.

Nascut în urma cu aproximativ 30 de ani, intr-o tentativa de a rezolva unele probleme ivite la transportul documentelor intre diferite computere, limbajul hipertext a evoluat incet. In primii ani de evolutie HTML a demarat lent in principal pentru ca ii lipseau posibilitatile de a reda publicatii electronice profesionale; limbajul permitea oarece control asupra fonturilor dar nu permitea inserarea graficii. In 1993, NCSA a imbogatit limbajul pentru a permite inserarea graficii si a construit primul navigator grafic: Mosaic. Au urmat apoi contributii ad hoc ale diverselor firme care au adus tot felul de adaugiri limbajului HTML astfel incat, in 1994, limbajul parea scapat de sub control. Urmarea a fost ca la prima conferinta WWW de la Geneva (Elvetia) s-a constituit un grup de specialisti (HTML Working Group) a carui prima misiune a fost formalizarea HTML, lucru care s-a concretizat in HTML 2.0. Importanta actiunii acestui grup consta in faptul ca, odata standardizat, limbajul a putut fi apoi extins intr-un mod mai controlat la alte nivele.

Standardizarea

Standardul oficial HTML este dat de World Wide Web Consortium (W3C), care este afiliat la Internet Engineering Task Force (IETF). W3C a enuntat cateva versiuni ale specificatiei HTML, printre care si HTML 2.0, HTML 3.0, HTML 3.2, HTML 4.0 si, cel mai recent, HTML 4.01. In acelasi timp, autorii de browsere cum ar fi Netscape si Microsoft, au dezvoltat adesea propriile "extensii" HTML in afara procesului standard si le-au incorporat in browserele lor. In unele cazuri (cum ar fi tagul Netscape), aceste extensii au devenit standarde de facto adoptate de autorii de browsere. Cînd navigatorul incarca un document HTML, el "citeste" documentul în cautarea tag-urilor HTML, formateaza textul si imaginea si le afiseaza pe ecran. Este motivul pentru care acelasi document HTML apare usor diferit cînd este privit utilizand navigatoare diferite.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea de Albume Fotografice pe Web Folosind Generarea Automata a Paginilor Web cu Ajutorul Programului Access.doc

Alte informatii

Lucrare de dizertatie la Master "Tehnologia Informatiei" la Facultatea de Matematică şi Informatică, Departamentul de Informatică UNIVERSITATEA BABEŞ-BOLYAI CLUJ-NAPOCA.