Implementarea unui Plan de Afaceri

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta disertatie trateaza Implementarea unui Plan de Afaceri.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 56 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Constantin Bob

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Comert

Extras din document

INTRODUCERE

Planul de afaceri este un mijloc pentru intreprinzatori cu ajutorul caruia poate sa obtina niste prognoze bune datorita carora deciziile de luat in afacere vor asigura si mai mult succes acesteia. Acesta cuprinde modul in care compania doreste sa si vanda produsul sau serviciul oferit dar cuprinde si clientul pe care ar trebui sa il intereseze oferrta propusa .

Am ales aceasta tema deoarece sunt de parere ca realizarea unui plan de afaceri ofera o imagine de ansamblu asupra intregii afaceri care valorifica la un inalt grad punctele strategice tari si permit obtinerea unui avantaj ciompetitiv prin minimizarea riscului generat de punctele slabe .

Organizaţia studiată este S.C.Vrancart S.A. fiind cel mai mare producător cu capital integral autohton de hârtie de toaletă, hârtie pentru carton ondulat, carton ondulat şi ambalaje din carton ondulat de pe piaţa românească şi unul dintre primi cinci din ţară, oferind o gamă largă de produse la preţuri acceptabile şi o calitate superioară.

Lucrarea de fata este structurata in patru capitole . In primul capitol am discutat rolul planului de afaceri in dezvolatrea firmei. In capitolul doi am prezentat societatea studiata,istoricum,obiectul de activitate si capacitatile de productie .Capitolul trei cuprinde analiza diagnostic a activitatii Vrancart S.A unde am prezenatat diagnosticul juridic,diagnosticul comercial ,financiar-contabil si analiza SWOT.

Capitolul patru prezinta planul de afaceri la SC Vrancart SA unde sunt prezentate dezvoltarile necesare realizarii misiunii Vrancart SA si variantele realizarii acestei dezvoltari.

CAPITOLUL 1- ROLUL PLANULUI DE AFACERI ÎN DEZVOLTAREA FIRMEI

1.1. DEFINIREA PLANULUI DE AFACERI

Planul de afaceri este un instrument decizional, dinamic, destinat creşterii eficienţei activităţii întreprinderii cat și prezentării perspectivelor de dezvoltare ale întreprinderii tuturor celor interesaţi. Într-o primă fază planul de afaceri este un document intern al întreprinderii, ulterior putând să devină prin dezvoltare şi actualizare un document extern de prezentare destinat potenţialilor parteneri. Scopul elaborării unui plan de afaceri diferă în funcţie de tipul planului. Planul de afaceri este unul din cele mai importante şi mai complexe planuri realizate în cadrul unei companii. “Planul de afaceri este modul preferat de comunicare între întreprinzători, potenţialii investitori şi creditori.”

În principiu, se poate vorbi despre realizarea unei afaceri atunci când sunt întreprinse activităţi care au drept scop obţinerea unui profit. Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil întreprinzătorilor care construiesc o afacere sau caută parteneri, managerilor ce propun proiecte noi sau altor persoane/institutii de finantare, institutiilor ce gestionează fonduri pentru proiecte de investitii, gestionarilor de proiecte, care includ indicatori financiari, caracteristici de piaţă, factori de previziune, organizare şi management etc.

“Planurile de afaceri sunt vitale întreprinzătorilor ce construiesc o afacere sau caută parteneri pentru o afacere, managerilor care planifică proiecte noi, instituţiilor ce gestionează fonduri pentru proiecte de investiţii.”

Analiza diagnostic reprezintă o investigare largă a principalelor aspecte economice, tehnice, sociologice, juridice și manageriale ale firmei. Ea se efectuează în scopul evidențierii punctelor forte și punctelor slabe ale activității interne ale organizației, precum și a oportunităților și pericolelor mediului ambiant extern care favorizează sau amenință dezvoltarea acesteia, precum și cauzele care le-au generat.

Din punct de vedere managerial planul de afaceri este „un instrument decizional dinamic, destinat, pe de o parte managerilor din cadrul firmei în vederea creşterii eficienţei activităţii acestora şi, pe de altă parte, investitorilor, bancherilor şi, în general, oricărui partener posibil industrial, comercial, social, cărora le permite să ia cunoştinţă de perspectivele acesteia” .

Metoda se concretizează în recomandări cu caracter de dezvoltare (pentru valorificarea punctelor forte și a oportunităților) sau corectiv (pentru eliminarea sau atenuarea punctelor slabe și a pericolelor).

Totodata planul de afaceri este un instrument de lucru folosit pentru a începe şi a derula o afacere care necesită resurse material,umane şi financiare. Prin intermediul său este valorificată experienţa şi realizările din trecut cu scopul de proiecta viitorul prin cele mai adecvate metode de estimare şi aproximare. În literatura de specialitate se încearcă o definire a planului de afaceri dupa cum urmează: “Planul de afaceri este un instrument al prezentului, elaborat prin aproximaţii succesive , utilizând experienţa şi realizările din trecut ale firmei pentru a proiecta în mod realist calea spre viitor. El are drept scop cel mai avantajos şi realizabil compromis între ceea ce doreşte şi ceea ce poate să facă firma respectivă” .În consecinţă, una din primele sarcini ce trebuie îndeplinite pentru a demara o afacere ,este de a concepe un plan de afaceri. Dar oricât de înspaimântătoare ar părea realizarea unui plan, ea este o necesitate absolută pentru orice afacere. Este bine cunoscut faptul că 50% din afacerile de anvergură redusă falimentează în primii 2 ani. Prima cauză este reprezentată de insuficienţa capitalului iar a doua de înţelegerea redusă a pieţei. Pregătind un plan de afaceri vom dobandi o imagine pertinentă a pieţei pe care evoluăm, a competitorilor pe care îi avem şi aşa ne vom da seama dacă ideea noastră de afacere este fezabilă financiar.

Fisiere in arhiva (1):

  • Implementarea unui Plan de Afaceri.doc