Implementarea unui Plan de Afaceri

Disertație
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comerț
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 56 în total
Cuvinte : 14386
Mărime: 95.27KB (arhivat)
Publicat de: Cristina Mocanu
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Constantin Bob

Extras din disertație

INTRODUCERE

Planul de afaceri este un mijloc pentru intreprinzatori cu ajutorul caruia poate sa obtina niste prognoze bune datorita carora deciziile de luat in afacere vor asigura si mai mult succes acesteia. Acesta cuprinde modul in care compania doreste sa si vanda produsul sau serviciul oferit dar cuprinde si clientul pe care ar trebui sa il intereseze oferrta propusa .

Am ales aceasta tema deoarece sunt de parere ca realizarea unui plan de afaceri ofera o imagine de ansamblu asupra intregii afaceri care valorifica la un inalt grad punctele strategice tari si permit obtinerea unui avantaj ciompetitiv prin minimizarea riscului generat de punctele slabe .

Organizaţia studiată este S.C.Vrancart S.A. fiind cel mai mare producător cu capital integral autohton de hârtie de toaletă, hârtie pentru carton ondulat, carton ondulat şi ambalaje din carton ondulat de pe piaţa românească şi unul dintre primi cinci din ţară, oferind o gamă largă de produse la preţuri acceptabile şi o calitate superioară.

Lucrarea de fata este structurata in patru capitole . In primul capitol am discutat rolul planului de afaceri in dezvolatrea firmei. In capitolul doi am prezentat societatea studiata,istoricum,obiectul de activitate si capacitatile de productie .Capitolul trei cuprinde analiza diagnostic a activitatii Vrancart S.A unde am prezenatat diagnosticul juridic,diagnosticul comercial ,financiar-contabil si analiza SWOT.

Capitolul patru prezinta planul de afaceri la SC Vrancart SA unde sunt prezentate dezvoltarile necesare realizarii misiunii Vrancart SA si variantele realizarii acestei dezvoltari.

CAPITOLUL 1- ROLUL PLANULUI DE AFACERI ÎN DEZVOLTAREA FIRMEI

1.1. DEFINIREA PLANULUI DE AFACERI

Planul de afaceri este un instrument decizional, dinamic, destinat creşterii eficienţei activităţii întreprinderii cat și prezentării perspectivelor de dezvoltare ale întreprinderii tuturor celor interesaţi. Într-o primă fază planul de afaceri este un document intern al întreprinderii, ulterior putând să devină prin dezvoltare şi actualizare un document extern de prezentare destinat potenţialilor parteneri. Scopul elaborării unui plan de afaceri diferă în funcţie de tipul planului. Planul de afaceri este unul din cele mai importante şi mai complexe planuri realizate în cadrul unei companii. “Planul de afaceri este modul preferat de comunicare între întreprinzători, potenţialii investitori şi creditori.”

În principiu, se poate vorbi despre realizarea unei afaceri atunci când sunt întreprinse activităţi care au drept scop obţinerea unui profit. Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil întreprinzătorilor care construiesc o afacere sau caută parteneri, managerilor ce propun proiecte noi sau altor persoane/institutii de finantare, institutiilor ce gestionează fonduri pentru proiecte de investitii, gestionarilor de proiecte, care includ indicatori financiari, caracteristici de piaţă, factori de previziune, organizare şi management etc.

“Planurile de afaceri sunt vitale întreprinzătorilor ce construiesc o afacere sau caută parteneri pentru o afacere, managerilor care planifică proiecte noi, instituţiilor ce gestionează fonduri pentru proiecte de investiţii.”

Analiza diagnostic reprezintă o investigare largă a principalelor aspecte economice, tehnice, sociologice, juridice și manageriale ale firmei. Ea se efectuează în scopul evidențierii punctelor forte și punctelor slabe ale activității interne ale organizației, precum și a oportunităților și pericolelor mediului ambiant extern care favorizează sau amenință dezvoltarea acesteia, precum și cauzele care le-au generat.

Din punct de vedere managerial planul de afaceri este „un instrument decizional dinamic, destinat, pe de o parte managerilor din cadrul firmei în vederea creşterii eficienţei activităţii acestora şi, pe de altă parte, investitorilor, bancherilor şi, în general, oricărui partener posibil industrial, comercial, social, cărora le permite să ia cunoştinţă de perspectivele acesteia” .

Metoda se concretizează în recomandări cu caracter de dezvoltare (pentru valorificarea punctelor forte și a oportunităților) sau corectiv (pentru eliminarea sau atenuarea punctelor slabe și a pericolelor).

Totodata planul de afaceri este un instrument de lucru folosit pentru a începe şi a derula o afacere care necesită resurse material,umane şi financiare. Prin intermediul său este valorificată experienţa şi realizările din trecut cu scopul de proiecta viitorul prin cele mai adecvate metode de estimare şi aproximare. În literatura de specialitate se încearcă o definire a planului de afaceri dupa cum urmează: “Planul de afaceri este un instrument al prezentului, elaborat prin aproximaţii succesive , utilizând experienţa şi realizările din trecut ale firmei pentru a proiecta în mod realist calea spre viitor. El are drept scop cel mai avantajos şi realizabil compromis între ceea ce doreşte şi ceea ce poate să facă firma respectivă” .În consecinţă, una din primele sarcini ce trebuie îndeplinite pentru a demara o afacere ,este de a concepe un plan de afaceri. Dar oricât de înspaimântătoare ar părea realizarea unui plan, ea este o necesitate absolută pentru orice afacere. Este bine cunoscut faptul că 50% din afacerile de anvergură redusă falimentează în primii 2 ani. Prima cauză este reprezentată de insuficienţa capitalului iar a doua de înţelegerea redusă a pieţei. Pregătind un plan de afaceri vom dobandi o imagine pertinentă a pieţei pe care evoluăm, a competitorilor pe care îi avem şi aşa ne vom da seama dacă ideea noastră de afacere este fezabilă financiar.

Preview document

Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 1
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 2
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 3
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 4
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 5
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 6
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 7
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 8
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 9
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 10
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 11
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 12
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 13
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 14
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 15
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 16
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 17
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 18
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 19
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 20
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 21
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 22
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 23
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 24
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 25
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 26
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 27
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 28
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 29
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 30
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 31
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 32
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 33
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 34
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 35
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 36
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 37
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 38
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 39
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 40
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 41
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 42
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 43
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 44
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 45
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 46
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 47
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 48
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 49
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 50
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 51
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 52
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 53
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 54
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 55
Implementarea unui Plan de Afaceri - Pagina 56

Conținut arhivă zip

  • Implementarea unui Plan de Afaceri.doc

Alții au mai descărcat și

Asigurarea calității și securității alimentare în industria berii - Studiu de caz la S.C. ROMAQUA GROUP

Un factor important de competitivitate este reprezentat de calitatea produselor. Calitatea își pune amprenta în succesul pe termen lung al oricarei...

Rolul Internetului în Dezvoltarea Afacerilor Electronice în Societatea Informațională

Capitolul 1 : Introducere în comerţul electronic De-a lungul istoriei omenirii, schimbul de produse şi servicii a cunoscut mai multe forme. Dacă...

Managementul calității în domeniul bancar - studiu de caz la BCR Sucursala județeană Covasna

Introducere Tema lucrării de faţă o constituie «Managementul calităţii in domeniul banca - studiu de caz la B.C.R. Sucursala Judeţeană Covasna »....

Analiza Proiectării Posturilor și Satisfației Angajațiilor la SC Orlando Select SRL

INTRODUCERE Într-o lume în schimbare caracterizată prin criza acută a resurselor, se impune ca necesitate regândirea resursei umane, singura care...

Inovarea și dezvoltarea durabilă

INTRODUCERE Procesul de inovare sau pe scurt, inovarea este o succesiune de activităţi pe care le desfăşoară conducerea unei firme pentru a...

Analiza SWOT a potențialului turistic montan din România, perspective de promovare și dezvoltare

Introducere Turismul reprezintă cel mai dinamic sector al economiei, devenind, în prezent, o activitate la fel de importantă ca și cele din...

Asigurarea creditelor în comerțul internațional

INTRODUCERE Asigurările au devenit din ce în ce mai importante atât la nivel național cât și la nivel mondial. Asigurările dobândind un rol...

Strategii de Dezvoltare și Diversificare a Activității Desfășurate la SC Continental SRL

CAPITOLUL I Locul şi rolul industriei turistice în cadrul economiei naţionale 1.1 Turismul – ramură activă a economiei naţionale româneşti...

Te-ar putea interesa și

Factorul resurse umane în logistică

Introducere Resursele umane: “factorul neglijat” - Scopul acestui proiect este unul dublu,. In primul rand, iluestreaza importanta si impactul...

Conflictul din Birmania (Myanmar)

Capitolul I – Istoria Birmaniei 1. 1. Scurt istoric al situaţiei din Birmania În istoria Birmaniei, trei mari dinastii unite au condus ţara,...

UPC România

Prezentarea generală a companiei UPC UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din ţara noastră, cu o cifră de...

Necesitatea Schimbării și Managementul Schimbării

Introducere Schimbarea are loc peste tot în univers, inclusiv în viaţa noastră particulară sau în viaţa organizaţiilor. Cunoaşterea procesului...

Caiet practică BCR

Cap. 1 Prezentarea firmei Scurt istoric Anul 1990 consemneaza inceputul unui amplu proces de transformari in Romania, dorinta generala fiind...

Impactul Crizei Economice Asupra Sectorului IMM

1. Rezumat IMM-urile au devenit din ce în ce mai importante în societatea noastră, ca furnizori de oportunităţi de angajare şi elemente cheie...

Dezvoltarea spiritului de întreprinzător în macroregiunea unu - Regiunea Nord-Est plus regiunea centru

I.Informatii privind solicitantul 1.1Inregistrare Denumire organizatie: Asociatia pentru Dezvoltarea Carierei Cod de inregistrare fiscal:...

Strategia de dezvoltare durabilă a Comunei Lisa

INTRODUCERE Procesul de Dezvoltare Regională În contextul aderării României la UE în anul 2007, politica naţională de dezvoltare a României se va...

Ai nevoie de altceva?