Campania de Promovare pe Internet

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta disertatie trateaza Campania de Promovare pe Internet.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 57 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf. univ. dr. MAXIM Cornelia

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

Introducere / 3
I. Fundamente teoretice 4
I.1. Conceptul de promovare 4
I.1.1. Obiectivele promovării 4
I.1.2. Bugetul promoţional 5
I.1.3. Stabilirea mix-ului promoţional 6
I.2. Publicitate clasică.Publicitate online.Comerţ electronic 7
I.2.1. Avantajele promovării online 11
I.2.2. Dezavantajele marketingului online 12
I.3. Metode şi tehnici folosite în metoda promovării online 13
I.4. Publicitatea online în România 19
II. Campania de promovare online a S.C. DAXI CLEANING S.R.L 21
II.1. Prezentarea S.C. DAXI CLEANING S.R.L 22
II.2. Stabilirea obiectivelor 26
II.3.Stabilirea ipotezelor de lucru 27
II.4.Eşantionarea 27
II.5.Metode si instrumente utilizate 27
II.5.1. Cercetarea cantitativă 27
II.5.2. Chestionarul 28
II.6. Analiza şi interpretarea rezultatelor 29
II.7. Procedee MEDIA folosite în campania de promovare online 39
Concluzii si recomandări 45
Bibliografie 47
Anexa 1- Pagini 49
Anexa 2- Chestionar 55

Extras din document

Introducere

Îmi voi prezenta punctul de vedere şi totodată motivaţia alegerii temei, luând drept subiect restrâns promovarea în vânzări, pentru care s-a realizat şi o cercetare practică în capitolul III.

Adesea, comercianţii consideră că promovarea vânzărilor este menită să distrugă fidelitatea clienţilor faţă de o anumită marcă, iar publicitatea are ca scop să creeze fidelitatea clienţilor faţă de o anumită marcă.În consecinţă, o mare problemă a managerilor de marketing constă în a găsi modul în care trebuie să împartă bugetul disponibil între activităţile de promovare a vânzărilor şi activităţile de reclamă.Acum zece ani, managerii s-ar fi decis mai întâi asupra sumei pentru reclamă şi ar fi alocat apoi, pentru activitatea de promovare a vânzărilor, restul bugetului.

Actualmente, managerii de marketing estimează mai întâi suma de care au nevoie pentru cheltuielile de promovare a vânzărilor pe pieţele de afaceri, apoi pentru promovarea vânzărilor pe pieţele bunuri de consum, iar ce mai rămâne va constitui bugetul pentru publicitate.

Totuşi, este periculos ca reclama să cedeze întâietatea promovării vânzărilor.Atunci când, în cazul unei anumite mărci, se practică pentru o perioadă prea îndelungată preţuri promoţionale, consumatorii încep să se gândească la ea ca la o marfă ieftină şi, adesea, ei vor fi dispuşi să o cumpere la un preţ redus.

Nimeni nu ştie când se va întâmpla acest lucru, dar există un oarecare risc în a face promovarea unei mărci binecunoscute pentru o perioadă mai mare de 30 % din timp.Mărcile dominante utilizează mai rar preţuri promoţionale, deoarece astfel n-ar face decât să subvenţioneze pe utilizatorii curenţi.

Există şi dovezi că preţurile promoţionale nu determină o creştere durabilă a volumului de vânzări la o anumită categorie de produse.În mod obişnuit, ele permit realizarea, pe termen scurt, a unui anumit volum de vânzări care însă nu se menţine în timp.Concurenţii care deţin cote mici pe piaţă găsesc că este avantajos să utilizeze promovarea vânzărilor, deoarece ei nu-şi pot permite bugete de reclamă atât de mari ca ale liderilor pieţei. De alfel, ei nu pot obţine spaţiu pe rafturile magazinelor dacă nu oferă unele facilităţi comerciale şi nici nu-i pot face pe consumatori să încerce produsele lor dacă nu le propun stimulente.

I. Fundamente teoretice

I.1. Conceptul de promovare

Politica de comunicare reprezintă un element cheie al activităţii comerciale a firmei deoarece produsele acesteia, oricât de bune ar fi ele, oricât de atrăgătoare preţuri ar avea şi oricât de disponibile ar deveni, nu se vând singure, ci trebuie făcute cunoscute clienţilor prin reliefarea caracteristicilor lor superioare celor similare ale concurenţilor.

Promovarea reprezintă preocuparea unei organizaţii de a emite mesaje persuasive, care să acţioneze, sub forma unor impulsuri, fie în sensul împingerii produsului, serviciului sau organizaţiei către consumator, fie în vederea atragerii publicului ţintă către produs, serviciu sau organizaţie.

Activitatea promoţională constituie un demers de natură comunicaţională riguros planificat, realizat pe o perioadă determinată de timp sub forma unor campanii în cadrul cărora, cu ajutorul unor tehnici specifice (publicitate, promovarea vânzărilor, relaţiile publice şi forţa de vânzare), se acţionează în vederea realizării unor obiective legate de notorietate sau imaginea unui produs, serviciu sau organizaţie, sau pentru stimularea publicului ţintă de a adopta un anumit comportament, toate acestea cu scopul de a contribui la maximizarea profitului organizaţiei pe termen scurt, mediu sau lung.

I.1.1. Obiectivele promovării

Promovarea caută să modifice gândurile şi comportamentul consumatorilor în mai multe moduri, pentru a atinge unul sau mai multe din obiectivele de bază: informarea, convingerea şi reamintirea. Pentru a realiza achiziţia unui produs, un cumpărător trece printr-o succesiune de etape cu naturi diferite. Din ce în ce mai greu să-i urneşti din faţa TV-ului sau a computerului pentru a cumpăra produsul respectiv. şi cum la noi nu exista un sistem de cumpărare de la distanţă, firma care a investit în reclamă respectivă va rămâne în final fără ceea ce a urmărit – ultimul A din principiul AIDA – Attention, Interest, Desire, Action Cine va mai şti peste două luni la ce se referă fraza “Vezi că iei vopseaua!”. Sau ar trebui să ne întrebăm de acum cine ştie?

Fisiere in arhiva (1):

  • Campania de Promovare pe Internet.doc

Alte informatii

ŞCOALA NAŢIONALĂ DE STUDII POLITICE ŞI ADMINISTRATIVE FACULTATEA DE COMUNICARE ŞI RELAŢII PUBLICE