Managementul Investitiilor - Modernizare Partie de Schi - Borsa

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Aceasta disertatie trateaza Managementul Investitiilor - Modernizare Partie de Schi - Borsa.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 47 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Serbanoiu Ciocan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, o poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Constructii

Cuprins

Cap.I. Descrierea amplasamentului şi a coordonatelor principale care vizează-„Partia Complex Borşa-Ştiol”
Cap.II. Elementele principale ale procesului investiţional-Referinţe teoretice
II.1. Fundamentarea procesului de investitie
III.2. Servicii de consultanta in constructii specializate
III.3. Supravegherea lucrarilor din santier
III.4. Controlul tehnic al constructiilor
- Valoarea capitalului pentru investiţii
- Momente şi perioade de timp specifice procesului investiţional
- Elementele financiare ale unei investiţii
- Politici şi strategii investiţionale
- Competitivitatea Romaniei in Europa de Est
Cap.III. Plan de afaceri-Modernizare partie de schi Borşa
III.1. Intenţie- Modernizare partie de schi Borşa
III.2. Descrierea proiectului
III.3. Realizarea proiectului
III.3.1 Costul proiectului; Datele proiectului
III.3.2 Costuri de exploatare

Extras din document

Cap.I

Descrierea amplasamentului şi a coordonatelor principale care vizează-„Partia Complex Borşa-Ştiol”

- Localizare:

Borsa este o localitate in nordul extrem al Romaniei (Judetul Maramures), in partea rasariteana a Depresiunii Maramuresului inchisa de Muntii Rodnei si Muntii Maramuresului (Carpatii Rasariteni), situata la 700-850 m altitudine, pe Valea Viseului, in apropierea Pasului Prislop (altitudine 1.414 m), care leaga Transilvania de Bucovina (o zona turistica foarte frecventata); populatia orasului numara 30.504 locuitori (la 1 iulie 1991). Clima specifica zonelor montane, rece si umeda, cu veri racoroase (in jur de l5°C in luna iulie) si ierni reci (in jur de 7°C in luna ianuarie). Temperatura medie anuala este de 7°C . Precipitatii abundente (900-1000 mm anual). Un aer pur, intens ozonat.

In partea rasariteana a orasului, la poalele Masivului Rodnei, l2 km departare de centru, se afla un important complex turistic, deschis in tot cursul anului, dispunand de mai multe hoteluri moderne. Zona ofera conditii pentru practicarea alpinismului si sporturilor de iarna (piste de schi cu grade variate de dificultate, trambuline de ski omologate, de 113 m, practicabile pana in lunile aprilie si mai). Cu funicularul (1.920 m lungine, 500 m inclinatie) se poate ajunge de la Complexul turistic la Poiana Stiol si mai departe, cu skilift (790 m lungime) la varful Stiol (1.611 m).

Izvoare cu ape minerale carbogazoase, sau continand fier, calciu, magneziu, recomandate in tratamentul bolilor cronice ale tubului digestiv si in tratamentul bolilor renale. Dat fiind clima propice, statiunea este recomandata si pentru tratamentul nevrozelor astenice si al tulburarilor respiratorii. Biserica de lemn construita la 1700, cu picturi murale datand din 1775.

Într-o descriere a localităţii din anul 1941 se aminteşte că această comună răsfirată şi risipită are o lungime de 59 km şi o lăţime de 35 km.

Localitatea Borşa se întinde azi pe o suprafaţă de 47482 ha, având o populaţie de 29000 locuitori. Întinderea localităţii de-a lungul şoselei care o străbate de la Valea Hotarului , pe lângă pasajul de cale ferată, până la Gura Tiboului (râul Tibou), măsoară 52 km, fiind una dintre cele mai lungi aşezări din ţară.

Din cadrul său face parte şi Staţiune Borşa, acesta fiind extremitatea estică a localităţii. Este localizată la poalele muntelui Ştiol, la o altitudine de 832m, aici fiind prezent un imoprtant Complex Turistic (Hotelui, Pensiuni, Case de vacanţă, Biserica de Lemn ).

Datorită altitudinii, a pădurilor mereu înverzite, a aerului, mulţi vin aici pentru a fi trataţi pentru boli pulmonare diverse, precum bronşitele. Ca în multe locuri din România, tratamentele se bazează adesea pe remedii naturale şi ape minerale, dar aici include şi mofete, ieşiri vulcanice în pământ, de unde ies dioxidul de carbon şi alte gaze.

Regiunea se potriveşte iubitorilor de sporturi, iar excursioniştii îşi pot începe aventura în munţii Rodnei.

Statiunea Borsa dispune de partii de schi pe o diferenta de nivel de aproximativ 1000 m, trasee de schi fond de 4 - 6 km, precum si doua trambuline pentru sarituri de peste 80 m, una fiind cea mai inalta trambulina naturala din Europa. Din pacate, doar prima oportunitate, partia de schi alpin, este practicabilă (Partia Poiana -Ştiol). Aceasta este echipata cu telescaun si teleschi, aflate intr-o stare avansata de degradare.

PARTIA COMPLEX TURISTIC- ŞTIOL:

Staţiunea Boşa are una din cele mai importante partii de schi din ţară-Partia Complex Borşa-Ştiol.

Fisiere in arhiva (1):

  • Managementul Investitiilor - Modernizare Partie de Schi - Borsa.docx